Οι θερινές μαγειρικές συναντήσεις με φιλοξενούμενους σεφ στις κουζίνες αξιόλογων εστιατορικών projects συνεχίζονται και η μπριγάδα του πολυβραβευμένου "Noble" του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa για μία ακόμα χρονιά, από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 5η βερσιόν του καθιερωμένου πλέον Local Gourmet Festival.
Το γαστρονομικό φεστιβάλ που δημιουργήθηκε με εφαλτήριο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των παραγωγών του νησιού των Ιπποτών, εξελίχθηκε σε θεσμό δίνοντας βήμα σε στιβαρούς γαστρονομικούς διαλόγους μεταξύ διακεκριμένων καλεσμένων και της μπριγάδας του "Noble" με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του εστιατορίου). Στη φετινή διοργάνωση πέντε προσκεκλημένοι chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δημιουργήσουν από ένα μενού γευσιγνωσίας αποτελούμενο από πιάτα δικά τους και του εστιατορίου.
Το νήμμα της εκκίνησης του φεστιβάλ κόβει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ο σεφ Fran Agudo ("Mont Bar and Mediamanga", Βαρκελώνη, 1* Michelin) που θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το "Ventrasca Tuna Belly με γαλάκτωμα κουκουνάρι" ενώ ο "χοιρινός λαιμός με buttermilk, περικαφτή με γλάσο από χέλι και πράσο" είναι ένα από τα πιάτα που η ομάδα του "Noble" θα ετοιμάσει για το συγκεκριμένο μενού. Την Τρίτη 25 Ιουλίου, o "τραγανός ηλίανθος από πράσο, συνοδευόμενος από ψητά φρούτα εποχής, ψητό ψάρι ημέρας και σάλτσα από ραβέντι και στρείδια" είναι ένα από τα πιάτα που θα παρουσιάσει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας ("Delta", Αθήνα, 2** Michelin, πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη προσέγγιση της κουζίνας του εστιατορίου) ενώ οι σεφ του "Noble" θα προσφέρουν μεταξύ άλλων το γλυκό "το καμένο δάσος με ξυλοκέρατο, αμύγδαλο, σοκολάτα μπίτερ και σουσάμι". Την Τετάρτη 26 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι o Jean-Charles Metayer, chef-patron του εξαιρετικού εστιατορίου "Le Pavillon" στην Αθήνα, που επίσης συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις του Michelin για την Αθήνα. Οι καλεσμένοι της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το "ψητό στρείδι με χαβιάρι beluga και μελιτζάνα", ένα από τα πιο δυνατά πιάτα των μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου του ενώ η ομάδα των οικοδεσποτών θα ετοιμάσει μεταξύ άλλων "μοσχάρι με γάρο, Wagyu Α5 και κουκουμάρια με τρούφα". Την Πέμτη 27 Ιουλιου τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Antonio Romano ("Spazio 7", Τορίνο, 1 * Michelin), παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το "μαγιάτικο με κολοκυθάκια scapece style" ενώ ο "βακαλάος ωρίμανσης ποσέ σε ελαιόλαδο, κρεμμύδια σε γάρο λαχανικών, νεράντζι, yuzu kosho και καμένο πουρέ εσπεριδοειδών" ελιναι η αντίστοιχη πρόταση των οικοδεσποτών σε ψάρι στο συγκεκριμένο μενού. Η αυλαία του φεστιβάλ κλείνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον R&D σεφ Πάνο Δήμου ("El Celler de Can Roca" Χιρόνα, τρία ***Michelin) που θα ετοιμάσει και την "καραβίδα με πουρέ από cacao fruit, με το κεφάλι σε ζύμωση, αποξηραμένο σταφύλι και λιτσι". Οι "κουαρέλες με φουσκάκια, γαύρο, Ροδίτικη κάπαρη και κύμινο" είναι από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ομάδας του "Noble" για το μενού που θα γράψει τον επίλογο του φεστιβάλ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το γαστρονομικό event, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους στο www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).