Θερινοί γαστρονομικοί διάλογοι στο Local Gourmet Festival 2023

Για μία ακόμα χρονιά η ομάδα τη κουζίνας του χρυσοσκουφάτου «Noble» στο ξενοδοχείο «Elysium Resort & Spa» στη Ρόδο συμπράττει με εκλεκτούς καλεσμένους σεφ από Ελλάδα και εξωτερικό σε μια σειρά από δημιουργικούς γαστρονομικούς διαλόγους.

Noble Gourmet Restaurant

Οι θερινές μαγειρικές συναντήσεις με φιλοξενούμενους σεφ στις κουζίνες αξιόλογων εστιατορικών projects συνεχίζονται και η μπριγάδα του πολυβραβευμένου "Noble" του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa για μία ακόμα χρονιά, από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 5η βερσιόν του καθιερωμένου πλέον Local Gourmet Festival.

Noble Gourmet Restaurant

Το γαστρονομικό φεστιβάλ που δημιουργήθηκε με εφαλτήριο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των παραγωγών του νησιού των Ιπποτών, εξελίχθηκε σε θεσμό δίνοντας βήμα σε στιβαρούς γαστρονομικούς διαλόγους μεταξύ διακεκριμένων καλεσμένων και της μπριγάδας του "Noble" με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του εστιατορίου). Στη φετινή διοργάνωση πέντε προσκεκλημένοι chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δημιουργήσουν από ένα μενού γευσιγνωσίας αποτελούμενο από πιάτα δικά τους και του εστιατορίου.  

Noble

 
Noble

Το νήμμα της εκκίνησης του φεστιβάλ κόβει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ο σεφ Fran Agudo ("Mont Bar and Mediamanga", Βαρκελώνη, 1* Michelin) που θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το "Ventrasca Tuna Belly με γαλάκτωμα κουκουνάρι" ενώ ο "χοιρινός λαιμός με buttermilk, περικαφτή με γλάσο από χέλι και πράσο" είναι ένα από τα πιάτα που η ομάδα του "Noble" θα ετοιμάσει για το συγκεκριμένο μενού. Την Τρίτη 25 Ιουλίου, o "τραγανός ηλίανθος από πράσο, συνοδευόμενος από ψητά φρούτα εποχής, ψητό ψάρι ημέρας και σάλτσα από ραβέντι και στρείδια" είναι ένα από τα πιάτα που θα παρουσιάσει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας ("Delta", Αθήνα, 2** Michelin, πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη προσέγγιση της κουζίνας του εστιατορίου) ενώ οι σεφ του "Noble" θα προσφέρουν μεταξύ άλλων το γλυκό "το καμένο δάσος με ξυλοκέρατο, αμύγδαλο, σοκολάτα μπίτερ και σουσάμι". Την Τετάρτη 26 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι o Jean-Charles Metayer, chef-patron του εξαιρετικού εστιατορίου "Le Pavillon" στην Αθήνα, που επίσης συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις του Michelin για την Αθήνα. Οι καλεσμένοι της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το "ψητό στρείδι με χαβιάρι beluga και μελιτζάνα", ένα από τα πιο δυνατά πιάτα των μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου του ενώ η ομάδα των οικοδεσποτών θα ετοιμάσει μεταξύ άλλων "μοσχάρι με γάρο, Wagyu Α5 και κουκουμάρια με τρούφα". Την Πέμτη 27 Ιουλιου τη σκυτάλη παίρνει ο σεφ Antonio Romano ("Spazio 7", Τορίνο, 1 * Michelin), παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το "μαγιάτικο με κολοκυθάκια scapece style" ενώ ο "βακαλάος ωρίμανσης ποσέ σε ελαιόλαδο, κρεμμύδια σε γάρο λαχανικών, νεράντζι, yuzu kosho και καμένο πουρέ εσπεριδοειδών" ελιναι η αντίστοιχη πρόταση των οικοδεσποτών σε ψάρι στο συγκεκριμένο μενού. Η αυλαία του φεστιβάλ κλείνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον R&D σεφ Πάνο Δήμου ("El Celler de Can Roca" Χιρόνα, τρία ***Michelin) που θα ετοιμάσει και την "καραβίδα με πουρέ από cacao fruit, με το κεφάλι σε ζύμωση, αποξηραμένο σταφύλι και λιτσι". Οι "κουαρέλες με φουσκάκια, γαύρο, Ροδίτικη κάπαρη και κύμινο" είναι από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ομάδας του "Noble" για το μενού που θα γράψει τον επίλογο του φεστιβάλ.

Noble

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το γαστρονομικό event, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους στο www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.