"The Veranda Restaurant": Ένα μπαλκόνι στο Σούνιο για γαστρονομική απόλαυση με θέα

Το “Aegeon Beach Hotel” διαθέτει ένα à la carte εστιατόριο-κόσμημα, όπου η ενδιαφέρουσα διεθνής κουζίνα συνδυάζεται άψογα με την απαράμιλλη θέα.

The Veranda

Με θέα που κόβει την ανάσα, χάρη στην προνομιακή του θέση στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, πάνω σε μια αμμώδη παραλία με καταγάλανα νερά και με το Ναό του Ποσειδώνα να δεσπόζει αριστερά στο λόφο, το εστιατόριο "Veranda” προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία και δεν έχει εξελιχθεί τυχαία σε δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Διασχίζοντας τη σάλα, διακοσμημένη με κομψότητα χωρίς να λείπει και το πολυτελές στοιχείο, βρεθήκαμε στο μπαλκόνι όπου απολαύσαμε το δείπνο μας σε χαλαρή ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία του παφλασμού των κυμάτων. Το θαλασσινό αεράκι μαζί με το ηλιοβασίλεμα συμπλήρωσαν το ειδυλλιακό σκηνικό και μας προδιάθεσαν ευχάριστα για το γευστικό ταξίδι που επρόκειτο να ακολουθήσει. 

Ο έμπειρος Chef Βασίλης Πορής υπογράφει τα πιάτα και, μαζί με μια ομάδα μαθητών του από τη Le Monde που τον πλαισιώνουν, συνδυάζει επιδέξια ποιοτικά φρέσκα υλικά, επιλεγμένα ένα προς ένα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δημιουργώντας ένα μενού που προβάλλει τη Μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, με μικρά twists που την απογειώνουν. Καθώς οι θησαυροί της θάλασσας βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως όφειλαν άλλωστε λόγω τοποθεσίας, ακολουθήσαμε πιστά τις προτάσεις του Chef από το μενού θαλασσινών. Έτσι κάναμε την αρχή με ωμά πιάτα, όπως το πικάντικο σεβίτσε με σολομό και καλκάνι με οξύτητα που έδινε ένταση στο πιάτο κλέβοντας τις ενυπώσεις, το φίνο λαβράκι καρπάτσιο με πέρλες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και μεσογειακά μυρωδικά που συνδύαζε διαφορετικές υφές σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα, το βελούδινο τατάκι τόνου μαριναρισμένο με soy sauce με τις φέτες του κομψά τοποθετημένες στο πιάτο, τα ψητά χτένια αρωματισμένα με βούτυρο χωρίς αυτό να επικαλύπτει τη γεύση της θάλασσας, ενώ δεν αντισταθήκαμε στις τραγανές γαρίδες με φύλλο καταΐφι αλλά και στο κρεμώδες δίχρωμο κριθαράκι θαλασσινών. Το Ασύρτικο που επιλέξαμε από τη μικρή αλλά περιεκτική λίστα κρασιών ήταν ο άψογος συνοδός για να φέρει ισορροπία στον ουρανίσκο μας.

The Veranda

The Veranda

Όσοι προτιμούν τις κρεατοφαγικές επιλογές, θα κινηθούν μεταξύ του rib-eye μόσχου με pepper sauce, του αρνιού σιγομαγειρεμένου σε sous-vide με λαχανικά ή του φιλέτου μόσχου chateaubriand. 

Για το φινάλε μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε λαχταριστά επιδόρπια όπως η μοντέρνα πάβλοβα, η σπιτική πορτοκαλόπιτα ή η κρέμα καραμελέ, ωστόσο προσανατολιστήκαμε σε πιο δροσερές επιλογές αφού μας κέρδισαν τα σορμπέ, όπως το βερίκοκο με αρμπαρόριζα, ο ανανάς και το βύσσινο με κεράσι που ήταν ένα ευχάριστο κλείσιμο του δείπνου μας.

The Veranda

Η απολαυστική γευστική εμπειρία οφείλεται επιπλέον και στο φιλόξενο κι εξυπηρετικό προσωπικό, που μας εξυπηρέτησε με επαγγελματισμό και προσοχή στη λεπτομέρεια. 

Τις καθημερινές θα έχετε το εστιατόριο σχεδόν πριβέ, αφού οι λίγοι ξένοι επισκέπτες-ένοικοι του ξενοδοχείου θα δειπνήσουν δίπλα σας διατηρώντας χαμηλούς τους τόνους. Είναι το ιδανικό τελείωμα μιας δύσκολης μέρας, αφού από τα πρώτα λεπτά μπαίνει κανείς σε mood χαλάρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
20/12/2024

Στην Trattoria Marika και τις γιορτές

Με festive διάθεση και νέα πιάτα υποδέχεται το κοινό το ιταλιάνικο χιτ του Χαλανδρίου.

Λαμπερές γιορτές στο "Bungalow 7" στα Αστέρια Γλυφάδας

Πιστό στην πορεία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το "Bangalow 7" φέρνει τη μαγεία των ημερών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ρεβεγιόν με εκλεκτές γεύσεις από την Aria

Τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με τις νέες γευστικές προτάσεις της Aria.

Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

"Colonial": Γιορτινά και cosy στα νότια

Δύο εκλεκτά μενού για την περίοδο των γιορτών μάς περιμένουν στο γλυφαδιώτικο στέκι.

Psarlou: Ωδή στην κλασική ψαροφαγία που δε γνωρίζει ηλικία

Πως η "Psarlou", το νέο ψαροφαγικό εστιατόριο των βορείων προαστείων καταφέρνει να γίνει κλασικό, μετρώντας μόνο μερικές εβδομάδες ζωής;