Με τη σφραγίδα του Παύλου Κυριάκη στο "Cretamos" του Royal Senses Resort

Μια fine dining εμπειρία με κρητικές γεύσεις από τον βραβευμένο chef στο Curio Collection by Hilton resort του Ρεθύμνου.

royal senses

Αυθεντικό, μεγαλοπρεπές και οικείο, είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το Royal Senses Resort & Spa, a Curio Collection by Hilton. Ένα ξενοδοχείο που ενώνει την παράδοση της Κρήτης με το σύγχρονο design. Έτσι, οι επισκέπτες που φτάνουν στο τόσο ξεχωριστό νησί της Μεσογείου για να συνδεθούν, μεταξύ τους αλλά και με τον τόπο, αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αίσθηση περνά και μέσα από τη νέα κουζίνα του εστιατορίου Cretamos.

Ιθύνων νους και εμπνευστής του νέου, ανατρεπτικού μενού είναι ο ταλαντούχος, εξαιρετικά έμπειρος και βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin chef Παύλος Κυριάκης. Στο, από κάθε άποψη ιδιαίτερο, Cretamos του Royal Senses, όλα προδιαθέτουν για μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Στο εστιατόριο, το κάθε τραπέζι είναι αρκετά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα, σχεδόν αποκομμένο, σχηματίζοντας ένα μικρό "νησί”. Περικυκλωμένο από το υδάτινο στοιχείο και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, περιμένει τους καλεσμένους του για να τους παραδώσει στην περίφημη Κρητική κουζίνα και τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες του υπερήφανου νησιού. Σε αυτά, προστίθενται η ανατρεπτική διάθεση του chef που αναδεικνύει τις εκλεκτές γεύσεις σε αξέχαστες εμπειρίες.

royal senses

Ο Κυριάκης προτείνει στους επισκέπτες να επιλέξουν το degustation menu για να βιώσουν μία γαστρονομική εμπειρία και να αντιληφθούν τη φιλοσοφία των πιάτων με έμπνευση τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης. Κάτι που ξεχωρίζει ο ίδιος στο μενού είναι η σούπα γκασπάτσο από ντοματίνια βελανίδια Κρήτης, που σερβίρεται με παγωτό ξινομυζήθρας.
Στο Cretamos, το fine dining συναγωνίζεται τη συγκλονιστική θέα που συνδυάζει μοναδικά το ρομαντισμό με την άγρια ψυχή της Κρήτης. Την εμπειρία απογειώνουν και τα εκλεκτά κρητικά κρασιά από το πλούσιο κελάρι του The Royal Senses. Η προσεκτικά διαλεγμένη λίστα 175 κρασιών περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικά οινοποιία μικρών και μεγάλων παραγωγών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και βέβαια τους νομούς της Κρήτης: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Από το Κελάρι του Creatamos δεν λείπουν εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, όπως Sauternes, Chateau Angelus 1er grand cruclasse, Gaja Sperss, Penfolds, αλλά και σπάνιες ετικέτες όπως το περίφημο κρασί Thalassinos Vithismenos, που εμφιαλώνεται κάτω από το νερό.

royal senses

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αsωtos

Ταβερνομανίας συνέχεια στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Μερζένης φαντάστηκε τη δική του ανατρεπτική και παιχνιδιάρα, με αγάπη για τα βινίλια, το κρασί και τις γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με έναν έξυπνο comfort τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
30/01/2025

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2025

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια της λίστας The Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants 2025, του έγκριτου θεσμού The World's 50 Best Restaurants.

Κάτι μαγειρεύει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Costa Navarino

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ ετοιμάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία στο Navarino Dunes.

Dining out στην Αθήνα: The Tonight Show

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν πίσω μας, σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς διναμε παραγγελία έχει οριστικά περάσει.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει την κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο "Ex Machina"

Βόλτα στο Παγκράτι και σε ένα από τα πιο cool εστιατόρια της Αθήνας για τη Ναταλία Δραγούμη.

Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.