Το "Dante & Gaia" φέρνει νέα γεύση στην οδό Τσακάλωφ

Φρέσκια προσθήκη στον πιο κοσμικό πεζόδρομο του Κολωνακίου, το νέο all day στέκι της γειτονιάς ποντάρει σε μεσογειακές γεύσεις με ελληνικό πρόσημο και sharing λογική, για να δημιουργήσει μια νέα καλοφαγική εστία στην περιοχή.

Dante Gaia Κολωνάκι

Ταυτισμένη με τη ζωηρή ατμόσφαιρα της καλοντυμένης νεολαίας που παραγκωνίζεται για μια θέση στη μπροστινή σειρά των stools που επιβλέπουν την περατζάδα, και τα κορίτσια της υποδοχής, που μοιάζουν κάθε βράδι ντυμένα για άλλο γάμο, η οδός Τσακάλωφ δεν είχε ως τώρα βρει το γαστρονομικό της στέκι, κι αυτό είναι κάτι που το "Dante & Gaia" ήρθε για να αλλάξει. Με όνομα εμπνευσμένο από τα δυο σκυλάκια των ιδιοκτητών, και concept βασισμένο στις εμπειρίες τους από τα πολλά τους ταξίδια, το νέο all day στέκι της γειτονιάς ποντάρει σε μεσογειακές γεύσεις με ελληνικό πρόσημο και cool - bistrot λογική, φιλοδοξώντας να φέρει νέα γεύση στην περιοχή.

Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, ο νεαρός σεφ Γιώργος Καρδιοπούλης φέρνει στα πιάτα του "Dante & Gaia" τις εμπειρίες του από παλιότερα πόστα σε καλοφαγικά darlings της πόλης όπως το "Mani Mani", μιξάροντας ελληνική παράδοση, μεσογειακές επιρροές και μοντέρνα μαγειρική άποψη. Η νοστιμιά της καλής πρώτης ύλης δηλώνει το παρόν σε πιάτα όπως η μπρουσκέτα από θρακιώτικο ψωμί, με την ορεκτική οξύτητα του προζυμιού να ανταλλάσσει εντάσεις με τη γλυκάδα από τα ντοματάκια και την κρέμα από ανεβατό, ενώ το μοσχαρίσιο ταρτάρ, με ζωηρό δάγκωμα στο κρεατάκι, κερδίζει πλούσια νοστιμιά από την κρητική γραβιέρα που το αγκαλιάζει.

Παράλληλα, πιάτα όπως το σεβίτσε λαβράκι, με πόνζου αγγουριού, μαύρη ελιά και πίκλα jalapeno, φέρνουν στο τραπέζι αρώματα καλοκαιριού, ενώ το κριθαρότο με τραγανό καλαμάρι, το λαβράκι με χόρτα εποχής και σάλτσα lemongrass, και η κροκέτα μουσακά με μπεσαμέλ παρμεζάνας και χειροποίητο πελτέ ντομάτας, δίνουν μοντέρνα πνοή σε κλασικά ελληνικά αγαπημένα. Επιπλέον, πιάτα όπως η Tagliata με τηγανητές πατάτες και σάλτσα ολαντέζ, ή το χοιρινό schnitzel με σάλτσα από ψητά ντοματίνια και aioli πατάτας, έρχονται για να καλύψουν τις μεγαλύτερες ορέξεις της παρέας, ενώ για όσους θέλουν να αρκεστούν στο χαλαρό τσιμπολόι, μια ολόκληρη κάρτα με bar bites φέρνει στη μέση λιχούδικες επιλογές όπως τα mini burgers με dry aged κιμά και μαγιονέζα τρούφας, τα bao buns με σιγομαγειρειμένο χοιρινό λαιμό, αλλά και οι φρεσκοψημένες pinse, με εκλεκτά ντοματίνια San Marzano για λαχταριστή βάση.

Όμως, ο έρωτας με το "Dante & Gaia" δεν περνάει μόνο απ’ το στομάχι: το φρέσκο αυτό spot, που στεγάζεται σε ένα υπέροχης νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κτήριο, μοιράζει την απόλαυση στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου με το κοσμοπολίτικο vibe, και τον κεντρικό εσωτερικό χώρο με το bar lounge, όπου καθημερινές μουσικές επιλογές και DJs μετατρέπουν το φαγητό σε ατμοσφαιρική εμπειρία, ενώ οι εμπνευσμένες μείξεις της μπάρας και η προσεγμένη λίστα κρασιών λειτουργούν εξίσου περίφημα τόσο με το φαγητό, όσο και κατά μόνας.

Τσακάλωφ 5, Κολωνάκι, 6936 820 204
danteandgaia.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.