Στο "Metropolis Roof Garden" του ξενοδοχείου "Electra" για ραφινέ μεσογειακές γεύσεις

Λιγότερο «σφιχτό», αλλά εξίσου ατμοσφαιρικό με τα ομόλογά του, το roof top εστιατόριο του «Electra Metropolis Athens» είναι ένα ανοιχτόκαρδο καταφύγιο γαστρονομικής κομψότητας, με μεσογειακό πρόσημο και έντονες μυρωδιές Ελλάδας.

Electra Metropolis Roof Garden

Ενδέχεται το "Electra Metropolis Athens", το ξενοδοχείο που κατέλαβε το κέλυφος του πρώην Υπουργείου Παιδείας, να το έχετε στον καλοφαγικό σας χάρτη κυρίως χάρη στο "Λobby Burger Lounge": το γωνιακό casual concept στη συνοπή των οδών Απόλλωνος και Βουλής, που έχει ένα από τα νοστιμότερα cheeseburgers της πόλης στο μενού του. Το ξενοδοχείο, όμως, έχει κι άλλο ένα δυνατό χαρτί στη γαστρονομική του τράπουλα, το οποίο βρίσκεται – πού αλλού; - στη θεαματική ταράτσα του.

Electra Metropolis Roof Garden
Η Ακρόπολη λάμπει σα στολίδι που ένα έτσι κάνεις και τη φοράς στο χέρι σου

Λίγο πιο χαλαρό, αλλά εξίσου ατμοσφαιρικό με τα ομόλογά του roof top εστιατόρια των grand hotels του Κέντρου, το ανοιχτόκαρδο ρεστοράν του "Electra Metropolis Athens" έχει φυσικά για πρώτο πιάτο τη θέα του. Η σχεδόν 360ο βεράντα του αγκαλιάζεται από ένα πληθωρικό πανόραμα της Αθήνας, που είναι χάρμα όταν λούζεται από το κοκκινάδι του ηλιοβασιλέματος, με το βλέμμα να ξεχύνεται από το Σύνταγμα ως το Φάληρο κι απ’ το Θησείο μέχρι κάτω στον Πειραιά, και την Ακρόπολη στο κέντρο φυσικά, ως στολίδι λαμπερό κι αστραφτερό, που ένα έτσι κάνεις και τη φοράς στο χέρι σου.

Διαβάστε Επίσης

Αυτήν την εκλεκτική ελληνικότητα της θέας μεταφέρει και στα πιάτα ο ταλαντούχος σεφ Χάρης Ζευγούλης, που εδώ ξεδιπλώνει μια μαγειρική γκάμα σαφώς πιο σύνθετη κι απαιτητική από το "Λobby", με έναν τρόπο, όμως, εξίσου αποτελεσματική σε comfort νοστιμάδα. Χάρη στο επιμελές sourcing εξαιρετικής πρώτης ύλης, την οποία διαχειρίζεται με ευστοχία και ακρίβεια, ο Ζευγούλης υπογράφει πιάτα εκφραστικά, με μεσογειακό πρόσημο και έντονες μυρωδιές Ελλάδας. Η κροκέτα από σουπιά με σπανάκι, για παράδειγμα, που ξεχωρίζει απ’ τα amuse bouche, είναι μια μικρή μα εμφατική μπουκιά Ελλάδας, ενώ η burrata απ’ την Κερκίνη δεν πρωταγωνιστεί απλά στη σαλάτα με πικλαρισμένα παντζάρια και μαριναρισμένες φράουλες, αλλά δένει όλη την καλοκαιρινή τους ένταση σε ένα σύνολο που θα μπορούσε κάλλιστα να πατενταριστεί ως (αλμυρή) μεσογειακή πάβλοβα.

Metropolis Roof Garden Χάρης Ζευγούλης
O executive chef του Metropolis Roof Garden Χάρης Ζευγούλης υπογράφει πιάτα εκφραστικά, με μεσογειακό πρόσημο και έντονες μυρωδιές Ελλάδας

Η "αθηναϊκή" από μπλε καβούρι Αιγαίου, με πίκλα ραπανάκι, μαγιονέζα αυγοτάραχου και αρτινό χαβιάρι Thesauri, γεμίζει το στόμα με θαλασσινή φρεσκάδα σε κάθε ζωηρή μπουκιά, ενώ τα φρέσκα λινγκουίνι σε ζωμό οστράκων, με καπνιστό χέλι Άρτας κι άγρια μανιτάρια, είναι μια θαλασσινή προσέγγιση στην comfort στρογγυλάδα της καρμπονάρα, όπου το χέλι σηκώνει το βάρος του λιχούδικου λιπαρού πρωταγωνιστή με θεαματικά αποτελέσματα.

Metropolis Roof Garden 2023
Εκφραστικό σε αρώματα και γεύσεις, κι άριστα μελωμένο, το αρνάκι του "Electra" μοσχοβολάει Ελλάδα

Κι αν ως εδώ τα σινιέ προϊόντα κάνουν τη δουλειά να φαίνεται σχετικά εύκολη, το βιολογικό αρνάκι Νάξου, που σιγομαγειρεύεται για 72 (!) ώρες παρακαλώ, έρχεται στο τραπέζι και επιβεβαιώνει τη δυναμική της κουζίνας. Εκφραστικό σε αρώματα και γεύσεις, κι άριστα μελωμένο, το αρνάκι του "Electra" μοσχοβολάει Ελλάδα σε ένα πιάτο που ισορροπεί ανάμεσα στις ρουστίκ καταβολές του και τη ραφινέ διαχείριση που του έχει επιφυλάξει ο σεφ. Ο πουρές μελιτζάνας και η κρέμα καπνιστής φέτας που το συνοδεύουν, προσθέτουν comfort υφές και πληθωρικές εντάσεις στο πιάτο και, μολονότι θα μπορούσαν να είναι πιο συγκρατημένες στην ποσότητα, δεν πρόκειται να παραπονεθεί κανείς γι’ αυτό. Πιστέψτε με…

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.