Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης υπογράφουν το "Apanemi"

Βραβευμένα ονόματα στο νέο εστιατόριο του "Mykonos Theoxenia".

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το "Apanemi"

Ακριβώς εκεί που καταφεύγει κανείς για να βρει απάγκιο, κατευθύνεται για να απολαύσει (και) μία καλοκαιρινή κουζίνα με γευστικές εμπειρίες αντάξιες του μύθου που περιβάλλει το "Mykonos Theoxenia". Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, "Apanemi" είναι ο νέος σταθμός του σημαντικού γαστρονομικού διδύμου των Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres. Οι δυο τους, πατούν στην αγάπη για τη μυκονιάτικη γη και τα προϊόντα της, πλάθοντας τη γευστική φιλοσοφία στο εν λόγω σποτ.

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

"Είμαστε συνεργάτες και φίλοι πολλά χρόνια. Αναθρεμμένοι σε διαφορετικές μαγειρικές σχολές ο καθένας – πιστός της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και φανατικός των ντόπιων προϊόντων εγώ, μεγαλωμένος σε κουζίνες γαλλικών εστιατορίων με αστέρια Michelin και εκπαιδευμένος σε κλασικές μαγειρικές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας ο Jerome" επισημαίνει ο Γιάννης Μπαξεβάνης

Συνάντηση κορυφής σε ένα ξενοδοχείο-θρύλο

Το βάθος της φιλίας που ενώνει τους δύο σεφ, αλλά και ο ενθουσιασμός για τη συνεργασία τους με το 'Theoxenia' έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του μενού. "Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και το αποτέλεσμα ήταν μία έντεχνη κουζίνα βασισμένη στα προϊόντα του τόπου. Μάλιστα, έχουμε στη διάθεσή μας έναν ντόπιο γεωργό που καλλιεργεί αποκλειστικά για το 'Apanemi' τα λαχανικά που χρειάζεται η κουζίνα μας. Μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα είναι η χρυσοχέρα μαγείρισσα και συνεργάτιδα Αντωνία Κονόμη. Καλή φίλη και ικανότατη συνοδοιπόρος τα τελευταία είκοσι χρόνια, προσθέτει τη δική της πινελιά και φροντίδα στο σύνολο του μενού μας".

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Μπαξεβάνης και Serres έχουν ετοιμάσει τρία degustation μενού, ανάμεσά τους κι ένα vegan, προβλέποντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη. "Στa degustation μενού μας δεν μπορώ παρά να ξεχωρίσω το καλωσόρισμα, που είναι στρωμένο πάνω σε φύλλα φραγκόσυκου, του φρούτου που ορίζει το μυκονιάτικο τοπίο. Εδώ το χρησιμοποιούμε σε μορφή σορμπέ, με θαλασσινό αλάτι. Ο αστακός με σπαράγγια, σάλτα ιβίσκου και σορμπέ αυγοτάραχο με χαβιάρι, είναι ένα πιάτο που αγαπώ ιδιαιτέρως, ενώ στο αρνάκι με πουρέ ψητής μελιτζάνας και αμύγδαλο, κατεξοχήν ανατολίτικο πιάτο, ο Jerome έρχεται να προσθέσει αντζούγια και βερίκοκο, όπως δηλαδή συνηθίζουν να το τρώνε στη Νότια Γαλλία. Όλα τα πιάτα δουλεύονται με πολλή αγάπη, ενώ από το μενού δε λείπει βέβαια το παραδοσιακό γλυκό του νησιού: Έχουμε τα καλύτερα αμυγδαλωτά Μυκόνου".

Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στη Μύκονο και το

Στο "Apanemi" η συνάντηση κορυφής των δύο σεφ εναρμονίζεται πλήρως με τη διάθεση του ιστορικού ξενοδοχείου να αφήσει και πάλι το σημάδι του στον καλοκαιρινό χάρτη, εντός ενός πλαισίου υψηλής γαστρονομίας με ιδιαίτερο χαρακτήρα. 

Διαβάστε Επίσης

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί το σήμα-κατατεθέν του νησιού -οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου- ένα κομμάτι ζωντανό παρελθόν που ισορροπεί ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα. Όσο για το λαμπερό φως του Αιγαίου που λούζει το εστιατόριο όλη τη μέρα, τις απογευματινές ώρες χαρίζει στους καλεσμένους ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".