Τρία αδέλφια με καταγωγή από τη Συρία χαράσσουν θριαμβευτικά τη δική τους μαγειρική πορεία, φτάνοντας φέτος με το "Orfali Bros Bistro" στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA’S 50 Best Restaurants 2023). Οι Mohammad, Wassim και Omar Orfali άνοιξαν το σύγχρονο μπιστρό τους στο πολυτελές συγκρότημα "Wasl 51" του Ντουμπάι, όπου σερβίρουν μια κουζίνα ιδιοσυγκρασιακή, εμπνευσμένη από τα ταξίδια, την αγάπη για την τέχνη και τις εμπειρίες τους απ’ όλο τον κόσμο.
Τα τρία αδέρφια λειτουργούν σαν μία οντότητα, παρόλο που δουλεύουν σε ξεχωριστούς χώρους λόγω διαφορετικού αντικειμένου. Ηγετική μορφή στην εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα, ο μεγάλος αδελφός Mohammad, με εμπειρία σε εστιατόρια στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη μικρή οθόνη, έχει αναλάβει χρέη επικεφαλής σεφ. Στον επάνω όροφο αυτής της πολύ ιδιαίτερης κουζίνας που έχει τη μορφή κάστρου κατοικοεδρεύουν τα δύο μικρότερα αδέλφια, Wassim και Omar, που δημιουργούν το δικό τους γλυκό multi-culti σύμπαν, παρουσιάζοντας επιδόρπια εναλλακτικής προσέγγισης. Στόχος των αδερφών Orfali είναι να σερβίρουν αντισυμβατικά πιάτα, αποτίνοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στη χαλεπιανή ταυτότητά τους. Προτάσεις όπως το "Μάντεψε τι", ένα υβρίδιο φατούς, ελληνικής σαλάτας και γκασπάτσο, ή το shish barak à la gyoza, μια λεβαντίνικη εκδοχή του ασιατικού πιάτου, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα ενός πολύπλευρου γαστρονομικού σκεπτικού που αψηφά κάθε περιορισμό.
Συχνά-πυκνά, ο σεφ Mohammad ξεγλιστρά από τη "ζώνη ασφαλείας" του στα τραπέζια της σάλας, για να γνωρίσει τους πελάτες και να επεξηγήσει τις ρίζες και την ιστορία κάθε πιάτου στους αποδέκτες του γευστικού τους "αφηγήματος". Σε αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός της κουζίνας, η οποία δεν είναι τυχαία ανοιχτή, αφού αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός κόσμου χωρίς σύνορα και αφανείς ήρωες.