"Olithea": Ο "υγρός χρυσός" από την Κέρκυρα

Γέννημα θρέμμα Κερκυραίος, ο Άγγελος Ανδριώτης τιμά με μεράκι την πατρογονική γη και τους καρπούς της φέρνοντας στο φως ένα εξαιρετικό προϊόν από την αυτόχθονη ποικιλία «λιανολιά».

Olithea © Μελίνα Φωτεινού

Ο Άγγελος Ανδριώτης ελαιοποιεί στο νησί των Φαιάκων με στόχο την παραγωγή ενός εξαιρετικής ποιότητας βιολογικού προϊόντος και την σταθερή εξέλιξή του σε επιτυχημένο εξαγώγιμο αγαθό με υψηλή υπεραξία. Ο λόγος για το "Olithea", που παράγεται με γνώση, φροντίδα και όραμα από τους οικογενειακούς του ελαιώνες στον Άγιο Ματθαίο. "Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις ελιές μας ήταν στο καθημερινό τραπέζι μας, όπως είναι για κάθε ελληνική οικογένεια. Ζυμωνόμαστε μαζί του, αιώνες τώρα. Η κάθε μέρα έχει άλλη αξία όταν ξυπνάς μέσα στη φύση, μιλάς με τα δέντρα σου και φτιάχνεις κάτι τόσο μοναδικό όσο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας. Αυτό είναι το δώρο μας σε όλο το κόσμο", επισημαίνει ο κος Ανδριώτης που μιλά για τα ελαιόδεντρά του στοργικά, όπως ένας πατέρας για τα παιδιά του, τονίζοντας το πόσο απολαμβάνει την κάθε στιγμή της επαφής με τη φύση.

Olithea
© Μελίνα Φωτεινού

Olithea
© Μελίνα Φωτεινού

"Η λιανολιά δεν είναι εύκολη ούτε βολική. Πρέπει να την κερδίσεις και να σε εμπιστευτεί γιατί μόνο τότε θα ξεδιπλώσει όλες τις γευστικές και αρωματικές αρετές της. Ο οικογενειακός μας ελαιώνας έχει γύρω στα 870 αιωνόβια ελαιόδεντρα, κάποια από τα οποία είναι και περίπου 1.000 ετών. Αυτά μας μεγάλωσαν. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας σήμερα φτάνουν τα 160 στρέμματα με 3.500 χιλ. βιολογικά πιστοποιημένα ελαιόδεντρα. Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας παράγοντας ένα προϊόν πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Συνεργαζόμαστε με κάθε ελαιόδεντρο προσφέροντάς του την προσοχή που αρμόζει σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Επειδή δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν σημαίνει ότι δεν αισθάνεται ή δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Αν πραγματικά του δώσεις την προσοχή σου, σχεδόν θα το ακούσεις να σου ψιθυρίζει τις ανάγκες του. Ουσιαστικά το εξυπηρετούμε, δεν μας ανήκει, είμαστε παροδικά μαζί του, οφείλουμε να το σεβαστούμε και αυτό ακριβώς μας ανταποδίδει. Θέλουμε λοιπόν τα δέντρα μας να είναι ευτυχισμένα για να παράγουν και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, γι’ αυτό και η καλλιέργεια είναι αυστηρά οργανική. Δεν τα εξοντώνουμε. Εξάλλου, ένα ευεργετικό για την υγεία προϊόν δεν μπορεί να περιέχει χημικά. Η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος για την ανάδειξη κάθε προϊόντος. Αν σε εθνικό επίπεδο επιμείνουμε σε αυτό, σε μερικά χρόνια θα είμαστε διεθνώς θετικό σημείο αναφοράς", συμπληρώνει. Όσο για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, ελαφρά πικρό, πικάντικο και φρουτώδες, αποτυπώνει εκφραστικά το κορφιάτικο τερουάρ με αρώματα και διακριτικές νότες της ντόπιας παραγωγής όπως αγκινάρα, σύκο, αμύγδαλο. 

Olithea
© Μελίνα Φωτεινού

Το "Olithea" εξάγεται πλέον σε 17 χώρες ενώ στην Ελλάδα το βρίσκουμε σε επιλεγμένα deli, εστιατόρια με olive oil bars και πεντάστερα ξενοδοχεία. Olithea.gra

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.