Αρκούν 34 βήματα από τη φουτουριστικά μυστηριώδη είσοδο, ακριβώς δίπλα από εκείνη του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" στην πλατεία Καρύτση, για να βρεθεί κανείς σε μία από τις πιο απροσδόκητα feelgood αθηναϊκές αυλές. Το "34 Athens" αποκτά υπόσταση εκεί και είναι το νέο project της ομάδας του "Pairidaeza" - ένα σχεδόν speakeasy bar restaurant με χαλαρό mood και νόστιμα ποτά και πιάτα, που έκανε ντεμπούτο στις 4 Μαΐου.
Μία απροσδόκητη, περίπου μυστική, αυλή στην Καρύτση
Ο διάδρομος με τα neon φώτα σε οδηγεί σε ένα αίθριο στημένο εστιατορικά, ακριβώς μπροστά από το μίνιμαλ μπαρ με τη λευκή μαρμάρινη μπάρα. Είναι μία διαδικασία που σε ιντριγκάρει αρχικά, σε εντυπωσιάζει με μία δεύτερη ματιά, για να σε χαλαρώσει απόλυτα στη συνέχεια, σε ένα σποτ που τοποθετείται μεν στην καρδιά της πόλης αλλά παράλληλα παρουσιάζεται πολύ πιο αποστασιοποιημένο από αυτή.
Ένα από τα ατού εδώ είναι η ατμόσφαιρα - κυριολεκτικά και μεταφορικά: Στην πρώτη περίπτωση έχε κατά νου πως πρόκειται για ένα μέρος που το βλέπει εντελώς επιφανειακά ο ήλιος, κάτι που σημαίνει πως παραμένει δροσερό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ενώ στη δεύτερη αρκεί το mix n' match κοινό, τα cool vibes, το εξαιρετικά φιλικό σέρβις και οι ιδιαίτερες μουσικές -στην κατάλληλη ένταση- για να σε πείσουν.
Ήταν μία ιδέα που βρισκόταν αρκετό καιρό στο μυαλό των ανθρώπων του "Pairidaeza", οι οποίοι συστήνουν αυτή τη φορά έναν άλλο "παράδεισο", μόλις λίγα βήματα από το δημοφιλές μπαρ, που θα ξεκουραστεί για την περίοδο του καλοκαιριού. Ακριβώς το ίδιο θα κάνει και το "The Speakeasy Athens", η ομάδα του οποίου έχει αναλάβει το κομμάτι της μπάρας.
Οι Άγγελος Ζεϊμπέκης, Χρήστος Πίσκοπος και Μπάμπης Κιούσης αναλαμβάνουν το πεδίο του πίνειν, με μία κάρτα 'έξυπνων' ποτών (10 στον αριθμό, συν 2 προτάσεις χωρίς αλκοόλ), που εμφανίζονται λιτά στο μάτι αλλά έχουν γευστικό βάθος και μπόλικη δουλειά πίσω τους. Ναι, οι ανθρακώσεις, οι custom σόδες και cordials, οι πίκλες κλπ υπάρχουν αλλά δίχως να σε βάζουν σε μία περίπλοκη διαδικασία σχετικά με το τι θα παραγγείλεις.
Όσον αφορά την κουζίνα, ο Τάσος Δέμπης ("Hygge" στη Σύρο) έχει επιμεληθεί ένα μαζεμένο μενού που πατά τόσο στην τάση του bistronomie όσο και στη φιλοσοφία του zero waste, με σαφείς comfort κατευθύνσεις, το οποίο τρέχει καθημερινά ο Γιάννης Πλατανιανάκης ("Albergo Gelsomino", "Alali", "Thama"). Το focus προφανώς και γίνεται στη γεύση αλλά και την εποχικότητα.
Τι ακριβώς τρως εδώ; Από λάχανο σχάρας και τεμπούρα λαχανικών μέχρι θαλασσινές γεύσεις (σε ταρτάρ, fish n' chips κ.α.) και κρεάτινες προτάσεις (μοσχαρίσιο φιλέτο, χεράκι από αρνί, κοτόπουλο).
Σαν μια πρώτη αίσθηση, το "34 Athens" σε πείθει πως είναι από εκείνα τα φρέσκα σημεία της Αθήνας που θα ξεκαλοκαιριάσεις. Αλλά πιθανότατα δε θα περιοριστείς χρονικά εκεί, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός το θέλει ανοιχτό και το χειμώνα, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Καθόλου άσχημα.
Info
Τηλ. 210 3227477
Καθημερινά από τις 17.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.