Ήδη από την πρώτη του εμφάνιση στον παλιό χώρο της οδού Λεβέντη, το "Nikkei" μας μύησε πολύ πειστικά στα εξωτικά και γεμάτα εντάσεις χνάρια της ανερχόμενης τότε ιαπωνο-περουβιανής κουζίνας στην Αθήνα. Το σπίτι του τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στους πρόποδες του ξενοδοχείου "St. George Lycabettus" και παραμένει δικαιωματικά ένα από τα πιο όμορφα ρεστοράν της πόλης. Από το έμπα του μαγαζιού που θυμίζει σπηλιά στην αγκαλιά των βράχων, ως το εντυπωσιακό μπαρ-ενυδρείο που μέσα κολυμπούν μικρά ψάρια και βεβαίως το υπερήφανο παγώνι που ντύνει ολόκληρη την κουπαστή της σκάλας προς τα τραπέζια του επάνω ορόφου.
Στην καρδιά του χώρου δεσπόζει η σχεδόν ανοικτή κουζίνα στη δική της μικρή σπηλιά, τα ηνία της οποίας κρατά από την αρχή της φετινής σεζόν ο Κλαούντιο Μπαϊράμι. Ο 28χρονος σεφ προέρχεται από εστιατόρια συγγενικής φιλοσοφίας ("Kiku", "Zuma", "Nyx") και κουβαλά μαζί του μεγάλη αγάπη για το ψάρι, τα θαλασσινά και την καλή πρώτη ύλη γενικότερα. Ο κατάλογος προτείνει μια πλούσια γκάμα των δημοφιλών εδεσμάτων της Nikkei κουζίνας και μαζί μια σειρά από σπεσιαλιτέ με το άγγιγμα του σεφ.
Τα tacos με παλαμίδα, πουρέ καλαμποκιού και κουμκουάτ ανήκουν στις καλύτερες στιγμές του, χάρη στην τραγανή τους κρούστα, τα επίπεδα των γεύσεων και τις υφές. Το ίδιο και τα ρολάκια με tempura γαρίδας, χέλι και πικάντικη μαγιονέζα που έχουν ενδιαφέρον και βάθος, όπως και τα γιαπωνέζικα "σουβλάκια" anticucho με μοσχάρι Black Angus, σος γκαστρίκ και σουσάμι όπου χαίρεσαι ωραίο ψήσιμο, κρέας βουτυράτο και τρυφερό καθώς και κάψα διακριτική και ισορροπημένη. Το σεβίτσε με με μεγάλους κύβους από λαβράκι, πουρέ γλυκοπατάτας και passion fruit παίζει ωραία το παιχνίδι των αντιθέσεων αλλά αισθάνθηκα να του λείπει η τραγανή διάσταση που θα του χάριζε λ.χ. το περουβιανό καλαμπόκι choclo.
Στα κύρια, η jumbo γαρίδα σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα στο κέλυφος της, με την ψίχα της καρυκευμένη με ένα εξωτικό ντρέσιγνκ ιδιαίτερα έντονο που της στερεί λίγη από την χαρακτηριστική της γεύση. Το αρνάκι γαλλικής κοπής με kimchi, sriracha και πουρέ καλαμποκιού είναι σκέτο βελούδο και το ωραίο του ψήσιμο υπογραμμίζεται με εξωτισμό. Άξια αναφοράς είναι τα επιδόρπια με κορυφαία την namelaka με μαρέγκα, καραμέλα και ξηρούς καρπούς, όπως και το πολύ καλό σέρβις που ενορχηστρώνει πλέον ο Κωνσταντίνος Κοσμαδάκης. Ως ταλαντούχος sommelier θα σας κατευθύνει επίσης με γνώση σε ωραίες αρμονίες με ετικέτες από την ανανεωμένη λίστα κρασιών. Εναλλακτικά, τα signature κοκτέιλ που επιμελείται η εξαιρετική Μαίρη Ταλαιπώρου παντρεύονται όπως πάντα ιδανικά με τις γεύσεις του καταλόγου και αξίζει να τα χαρείτε.