"Mavro": Ο Δημήτρης Κατριβέσης πιάνει πόστο στην Καλντέρα

Ο βραβευμένος σεφ αναλαμβάνει το εστιατόριο του "Kivotos Santorini".

Η βεράντα στο εστιατόριο Mavro στο ξενοδοχείο Kivotos Santorini

Χτισμένο στην πλαγιά του βράχου στο Ημεροβίγλι, το πιο αποκλειστικό σημείο της καλντέρας, το "Kivotos Santorini" συνδυάζει την κομψότητα και την πανοραμική θέα με τη γαλήνη και την ηρεμία, αποτελώντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της δημοφιλούς Κυκλάδας. Το γαστρονομικό του asset, το "Mavro Restaurant" παρουσιάζει πάντοτε το δικό του έντονο ενδιαφέρον και το ίδιο θα συμβεί και αυτό το καλοκαίρι. Το επιβλητικό εστιατόριο υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση, ο οποίος θα έχει τη γευστική επιμέλεια. 

Με μια από τις πιο συγκλονιστικές βίστες της Καλντέρας, ο ανατρεπτικός σεφ θα παρουσιάσει τρία μενού γευσιγνωσίας με έντονο θαλασσινό άρωμα και πιάτα όπως το καρπάτσιο καλαμαριού με στρατσιατέλα καρότου και ξύδι χαμομηλιού, ή το πελαγίσιο ψάρι με σάλτσα μπουγιαμπέσας και γάρο μαστίχας.

Tradinnovation και στη Σαντορίνη

Η ποικιλομορφία των προϊόντων του νησιού σε συνδυασμό με τα ταξίδια του σεφ, δημιουργούν ένα μενού που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας - ακριβώς δηλαδή ό,τι συναντάμε και στο εστιατόριο του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο, το πολύ αξιόλογο "Thama". Όλες οι παρασκευές ετοιμάζονται καθημερινά, με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, που παράγονται με σεβασμό στη γη της Σαντορίνης

Ο Δημήτρης Κατριβέσης στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini

Στο μενού πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια που παραδίδονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών του νησιού. Ένα μενού σε αρμονία με τις ρίζες και τις ελληνικές παραδόσεις, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις που βασίζεται στη χρήση της ανοικτής φωτιάς. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό 'μοίρασμα' και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. 

Λευκή Μελιτζάνα Σαντορίνης με Κανέλα και Μίσο στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini

Γαρίδες Μπεαρνέζ με Φυστίκι σε Φύλλο Συκιάς στο εστιατόριο Mavro του Kivotos Santorini


Info

Ημεροβίγλι
Τηλ. 2286 028490 
www.mavrosantorini.com 
Έναρξη λειτουργίας: 6 Απριλίου 2023
Έναρξη Degustation service: 15 Μαΐου
Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.