Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης στο Chicken Picnic @chickenpicnic.gr

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο "Chicken Picnic", εύλογα μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα πιο νόστιμα projects που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το γρήγορο φαγητό στην Αθήνα: Ένα old school κοτοπουλάδικο με μία new age ματιά αλλά κυρίως με άκρως εστιατορική αντίληψη, τεχνικές και φιλοσοφία στην όλη διαδικασία. Τα παραπάνω, αποτυπώνονται πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από ένα από τα πιο απολαυστικά κοτόπουλα της πόλης. 

Πίσω στις αρχές του 2020, ο Μιχάλης Μερζένης οραματίστηκε και πραγματοποίησε το concept, με αφετηρία ένα παλιό σουβλατζίδικο στην Καισαριανή, το οποίο έγινε το πρώτο "Chicken Picnic", για να ακολουθήσει μετά το κατάστημα του Περιστερίου.

Οι κοτομπουκιές στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Το chicken burger στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Σχάρας, παναρισμένο και κοτομπουκιές ήταν οι αρχικές εκδοχές, για να προστεθούν και μερικές ακόμη αργότερα, όπως το πληθωρικό chicken burger ή τα ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου. Τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Μερζένη στη γευστική επιμέλεια του project, έχει παραλάβει εδώ και λίγες ημέρες ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για την εξαιρετική δουλειά του στο "The Zillers", Παύλος Κυριάκης. Ο τελευταίος θα διατηρήσει ασφαλώς τις βάσεις στο επιτυχημένο εγχείρημα, με μικρές αλλαγές στο υπάρχον μενού. 

Σταδιακά, οι επιλογές σε κοτόπουλο θα γίνουν περισσότερες -για παράδειγμα, σύντομα στη λίστα θα υπάρξει μία σαλάτα Caesar's, καθώς και άλλες προτάσεις- ενώ ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους καινούρια πιάτα σε εντελώς διαφορετικό γευστικό ταμπλό, όπως οι φτερούγες Buffalo (που βασίζονται στην αυθεντική αμερικάνικη συνταγή) με καυτερή χειροποίητη σάλτσα bbq και κρέμα μπλε τυριού, τα χοιρινά παϊδάκια σε κρούστα μπαχαρικών και γλυκιά σάλτσα bbq και το mac n' cheese με κρέμα τσένταρ, ελληνική τρούφα και μαϊντανό.

Διαβάστε Επίσης


Info

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή
Τηλ. 210 7255002

Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι
Τηλ. 210 5713600

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.