Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης στο Chicken Picnic @chickenpicnic.gr

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο "Chicken Picnic", εύλογα μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα πιο νόστιμα projects που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το γρήγορο φαγητό στην Αθήνα: Ένα old school κοτοπουλάδικο με μία new age ματιά αλλά κυρίως με άκρως εστιατορική αντίληψη, τεχνικές και φιλοσοφία στην όλη διαδικασία. Τα παραπάνω, αποτυπώνονται πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από ένα από τα πιο απολαυστικά κοτόπουλα της πόλης. 

Πίσω στις αρχές του 2020, ο Μιχάλης Μερζένης οραματίστηκε και πραγματοποίησε το concept, με αφετηρία ένα παλιό σουβλατζίδικο στην Καισαριανή, το οποίο έγινε το πρώτο "Chicken Picnic", για να ακολουθήσει μετά το κατάστημα του Περιστερίου.

Οι κοτομπουκιές στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Το chicken burger στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Σχάρας, παναρισμένο και κοτομπουκιές ήταν οι αρχικές εκδοχές, για να προστεθούν και μερικές ακόμη αργότερα, όπως το πληθωρικό chicken burger ή τα ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου. Τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Μερζένη στη γευστική επιμέλεια του project, έχει παραλάβει εδώ και λίγες ημέρες ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για την εξαιρετική δουλειά του στο "The Zillers", Παύλος Κυριάκης. Ο τελευταίος θα διατηρήσει ασφαλώς τις βάσεις στο επιτυχημένο εγχείρημα, με μικρές αλλαγές στο υπάρχον μενού. 

Σταδιακά, οι επιλογές σε κοτόπουλο θα γίνουν περισσότερες -για παράδειγμα, σύντομα στη λίστα θα υπάρξει μία σαλάτα Caesar's, καθώς και άλλες προτάσεις- ενώ ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους καινούρια πιάτα σε εντελώς διαφορετικό γευστικό ταμπλό, όπως οι φτερούγες Buffalo (που βασίζονται στην αυθεντική αμερικάνικη συνταγή) με καυτερή χειροποίητη σάλτσα bbq και κρέμα μπλε τυριού, τα χοιρινά παϊδάκια σε κρούστα μπαχαρικών και γλυκιά σάλτσα bbq και το mac n' cheese με κρέμα τσένταρ, ελληνική τρούφα και μαϊντανό.

Διαβάστε Επίσης


Info

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή
Τηλ. 210 7255002

Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι
Τηλ. 210 5713600

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".