Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Symposio Βαρβάκειος

Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν σ’ αυτό το καλειδοσκοπικό event που λέγεται "Σymposio" κι έχει τους τελευταίους μήνες αλλάξει για τα καλά την εικόνα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Από τη μετατροπή της Βαρβακείου σε όπερα διεθνών προδιαγραφών, χάρη σε 7 κορυφαίους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέχρι τη νοερή μεταφορά της στη Λατινική Αμερική από φλογερούς Αργεντίνους μουσικούς και χορευτές, από σπουδαίους DJs της διεθνούς σκηνής μέχρι aerial ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και body painters, και βέβαια από sushi masters μέχρι pasta makers κι από street πατσά μέχρι… χαβιάρι με σαμπάνια! Είναι να απορεί λοιπόν κανείς πώς αυτό το πολυαισθητηριακό happening, έχει γίνει το πιο viral ραντεβού όλης της Αθήνας; Φυσικά και όχι! Γι’ αυτό άλλωστε ανυπομονούμε για το αμέσως επόμενο, την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Symposio Βαρβάκειος

Κάνοντας δυναμικό comeback, το "Σymposio" θα επιστρέψει στη Βαρβάκειο για να γεμίσει τις στοές της με γεύση, μουσική και τέχνη, μεταφέροντας τον παλμό της Αθήνας στην Κεντρική Αγορά της πόλης, από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 11μιση το βράδυ. Εκεί, όπου food, music & art lovers της πόλης θα συναντηθούν σε ένα εκρηκτικό ψηφιδωτό που συνδυάζει αρμονικά την urban αισθητική με τις τέχνες, την υψηλή γαστρονομία με το street food και την όπερα με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο: το "Σymposio"!

Ξεκινώντας από την γαστρονομική διάσταση του φεστιβάλ, 12 διαφορετικά κιόσκια φαγητού θα στηθούν στην θέση των συνηθισμένων πωλητών, για να σερβίρουν elevated street food αλλά και high end εδέσματα. Από χαβιάρι, στρείδια και σούσι -σήμα κατατεθέν πλέον της Αγοράς- μέχρι φρέσκα ζυμαρικά από τον βραβευμένο σεφ Michele, μπουγάτσα με φύλλο που θα ανοίγεται μπροστά μας, μύδια και γαρίδες ψητές, αλλά και λεπτή, αυθεντική, ιταλική πίτσα.

Symposio Βαρβάκειος

Όσο για τα performances; Το "Σymposio" είναι ερωτευμένο με τη μαγεία των αντιθέσεων! Αγαπά τον μοντέρνο ήχο της house και techno σκηνής, αλλά τον προσεγγίζει με ανατρεπτική διάθεση για να δημιουργήσει μια μοναδική μουσική ταυτότητα. Έτσι, μέσα στη Βαρβάκειο αγαπάμε να χανόμαστε σε ετερόκλητα μουσικά μονοπάτια, που διασταυρώνονται με την disco, την όπερα και την ηλεκτρονική μουσική. Κορυφαίοι DJs της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής έχουν δώσει το beat τους στα ραντεβού μας με το "Σymposio" και το ίδιο θα συμβεί κι αυτήν την Κυριακή στο κεντρικό stage, την ώρα που το νέο, δεύτερο stage της στοάς Φοιλοποίμενος θα κινείται σε ρυθμούς rave.

Φυσικά, το θέαμα δεν σταματά εδώ, καθώς το show θα πλαισιωθεί από χορευτές και ακροβάτες, special effect από αληθινές φωτιές, ενώ ένας μικρός χώρος τέχνης θα ξεπηδήσει για μια ακόμη φορά σε κάποια "κρυφή" γωνιά της Βαρβακείου, με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα και την urban αισθητική της Κεντρικής Αγοράς να γίνεται το ιδανικό background για ένα ακόμη talk of the town event. Ραντεβού εκεί!

Symposio

Σymposio Festival –Κυριακή 19 Μαρτίου, 12:00-23:30
Βαρβάκειος Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη
Instagram: @symposio_festival

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.