"Margherita Pizza Artigianale": Αέρας Νάπολης στη Νέα Ερυθραία

Η αυθεντική ναπολιτάνικη pizzeria των βορείων προαστείων "Margherita Pizza Artigianale" μάς υποδέχεται στον νέο της χώρο με δυνατές συνεργασίες από την πατρίδα της pizza.

MARGHERITA ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Mετά από ένα success story εννέα χρόνων στο αρχικό μικρό της στέκι της λεωφόρου Κηφισίας, η Margherita Pizza Artigianale μετακόμισε αθόρυβα σε νέο χώρο, στη Νέα Ερυθραία. Το opening γιορτάστηκε πρόσφατα με ναπολιτάνικα vibes, σ’ ένα party όπου οι διάσημοι ιταλοί pizzaioli Luciano Sorbillo και Vito Monaco -στην ευρύτερη ομάδα πλέον της Margherita- δημιούργησαν γεύσεις μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση και την Ντίνα Νικολάου. 

MARGHERITA PIZZA ARTIGIANALE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Ο νέος χώρος είναι πολυπρόσωπος και φιλόξενος. Μπορείς να καθήσεις στα λίγα εσωτερικά τραπέζια, σε άμεση επαφή με τον resident pizzaiolo Dario Vicari και θέα τον ξυλόφουρνο, στο cosy σαλoνάκι με την ανοιγόμενη τζαμαρία σε καναπέδες και τραπέζια ή στα πολυάριθμα stools της εσωτερικής αυλής. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε μόνο για pizza, αλλά για ένα πλήρες μενού, πάντα στη φιλοσοφία του brand: αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, antipasti και pasta με ιταλικές πρώτες ύλες ποιότητας σε συνδυασμό με αντίστοιχου βεληνεκούς ελληνικές, σ΄ ένα επιτυχημένο πάντρεμα που φέρνει κοντά τις δυο χώρες. Παράδειγμα, η carbonara που προτείνεται με καπνιστή παντσέτα Καρδίτσας, παράλληλα με την παραδοσιακή της εκδοχή με guanciale. 

Η πρόσφατη συνεργασία του εμπνευστή και ιδιοκτήτη Χρήστου Σοκόλη με τον κορυφαίο ναπολιτάνο pizzaiolo Luciano Sorbillo, παγκόσμιο πρεσβευτή της ναπολιτάνικης pizza με τον τίτλο "Campanian excellence in Italy and in the world” έρχεται με προσδοκίες. Στη συνεργασία συμμετέχει ο επίσης διάσημος pizzaiolo Vito Monaco, πολλές φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην pizza. Άλλωστε, το ίδιο το brand εξελίσσεται: μετά τα καταστήματα Αθήνας και Κέρκυρας, αναμένεται το καλοκαίρι το opening στη νέα Μαρίνα της Αγίας Νάπας στην Κύπρο ενώ -κι εδώ είναι η έκπληξη- ένα νέο κατάστημα στη Γενεύη ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή, με το όνομα Margherita Terra Artigianale!

Margherita Pizza Artigianale Νέα Ερυθραία

Το μενού της Margherita Pizza Artigianale ταιριάζει αρμονικά επώνυμα ελληνικά προϊόντα σε ιταλικά πιάτα. Γευστικά παραδείγματα, τα φρέσκα gnocchi gorgonzola με σπανάκι και καρύδια Ολύμπου, τα spaghetti caccio e pepe με βουβαλίσια burrata Κερκίνης και σπασμένο πιπέρι Malabar, τα spaghetti Bottarga, με μπλε καβούρι Πιερίας και αβγοτάραχο Μεσολογγίου, η pizza Greca με καλαθάκι Λήμνου, σαλάμι Λευκάδας και ελιές Καλαμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κουζίνα χρησιμοποιεί τα κορυφαία spaghetti Di Gragnano DOP. 

Φυσικά, η βασίλισσα εδώ είναι η pizza, με ανάλαφρη ναπολιτάνικη ζύμη, σωστό ψήσιμο και ισορροπία στα υλικά. Η "Margherita” προτείνεται σε classica, bufala, caprese και mala peruviana. Η "Prosciutto” δίνει εναλλακτικές με prosciutto Parma 24 μηνών, speck, prosciutto cotto και Jamon Serrano μαζί με τυρί Manchego DOP.  Το μενού περιλαμβάνει ακόμα αρκετές vegetarian, μερικές πικάντικες και τις speciali, με υλικά όπως η τρούφα, το αβγοτάραχο και η cecina από wagyu. 

Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία | Τηλ.: 2108000975 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.