"Margherita Pizza Artigianale": Αέρας Νάπολης στη Νέα Ερυθραία

Η αυθεντική ναπολιτάνικη pizzeria των βορείων προαστείων "Margherita Pizza Artigianale" μάς υποδέχεται στον νέο της χώρο με δυνατές συνεργασίες από την πατρίδα της pizza.

MARGHERITA ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Mετά από ένα success story εννέα χρόνων στο αρχικό μικρό της στέκι της λεωφόρου Κηφισίας, η Margherita Pizza Artigianale μετακόμισε αθόρυβα σε νέο χώρο, στη Νέα Ερυθραία. Το opening γιορτάστηκε πρόσφατα με ναπολιτάνικα vibes, σ’ ένα party όπου οι διάσημοι ιταλοί pizzaioli Luciano Sorbillo και Vito Monaco -στην ευρύτερη ομάδα πλέον της Margherita- δημιούργησαν γεύσεις μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση και την Ντίνα Νικολάου. 

MARGHERITA PIZZA ARTIGIANALE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Ο νέος χώρος είναι πολυπρόσωπος και φιλόξενος. Μπορείς να καθήσεις στα λίγα εσωτερικά τραπέζια, σε άμεση επαφή με τον resident pizzaiolo Dario Vicari και θέα τον ξυλόφουρνο, στο cosy σαλoνάκι με την ανοιγόμενη τζαμαρία σε καναπέδες και τραπέζια ή στα πολυάριθμα stools της εσωτερικής αυλής. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε μόνο για pizza, αλλά για ένα πλήρες μενού, πάντα στη φιλοσοφία του brand: αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, antipasti και pasta με ιταλικές πρώτες ύλες ποιότητας σε συνδυασμό με αντίστοιχου βεληνεκούς ελληνικές, σ΄ ένα επιτυχημένο πάντρεμα που φέρνει κοντά τις δυο χώρες. Παράδειγμα, η carbonara που προτείνεται με καπνιστή παντσέτα Καρδίτσας, παράλληλα με την παραδοσιακή της εκδοχή με guanciale. 

Η πρόσφατη συνεργασία του εμπνευστή και ιδιοκτήτη Χρήστου Σοκόλη με τον κορυφαίο ναπολιτάνο pizzaiolo Luciano Sorbillo, παγκόσμιο πρεσβευτή της ναπολιτάνικης pizza με τον τίτλο "Campanian excellence in Italy and in the world” έρχεται με προσδοκίες. Στη συνεργασία συμμετέχει ο επίσης διάσημος pizzaiolo Vito Monaco, πολλές φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην pizza. Άλλωστε, το ίδιο το brand εξελίσσεται: μετά τα καταστήματα Αθήνας και Κέρκυρας, αναμένεται το καλοκαίρι το opening στη νέα Μαρίνα της Αγίας Νάπας στην Κύπρο ενώ -κι εδώ είναι η έκπληξη- ένα νέο κατάστημα στη Γενεύη ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή, με το όνομα Margherita Terra Artigianale!

Margherita Pizza Artigianale Νέα Ερυθραία

Το μενού της Margherita Pizza Artigianale ταιριάζει αρμονικά επώνυμα ελληνικά προϊόντα σε ιταλικά πιάτα. Γευστικά παραδείγματα, τα φρέσκα gnocchi gorgonzola με σπανάκι και καρύδια Ολύμπου, τα spaghetti caccio e pepe με βουβαλίσια burrata Κερκίνης και σπασμένο πιπέρι Malabar, τα spaghetti Bottarga, με μπλε καβούρι Πιερίας και αβγοτάραχο Μεσολογγίου, η pizza Greca με καλαθάκι Λήμνου, σαλάμι Λευκάδας και ελιές Καλαμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κουζίνα χρησιμοποιεί τα κορυφαία spaghetti Di Gragnano DOP. 

Φυσικά, η βασίλισσα εδώ είναι η pizza, με ανάλαφρη ναπολιτάνικη ζύμη, σωστό ψήσιμο και ισορροπία στα υλικά. Η "Margherita” προτείνεται σε classica, bufala, caprese και mala peruviana. Η "Prosciutto” δίνει εναλλακτικές με prosciutto Parma 24 μηνών, speck, prosciutto cotto και Jamon Serrano μαζί με τυρί Manchego DOP.  Το μενού περιλαμβάνει ακόμα αρκετές vegetarian, μερικές πικάντικες και τις speciali, με υλικά όπως η τρούφα, το αβγοτάραχο και η cecina από wagyu. 

Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία | Τηλ.: 2108000975 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.