"Delta" και "Soil" πάνε "Pelagos"

Δύο κορυφαία ελληνικά εστιατόρια συναντούν ένα ακόμη στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", αυτή την Παρασκευή.

Pelagos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Pelagos" αποτελεί από μόνο μία αφορμή ώστε να βρεθεί κανείς στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δίνει έξτρα κίνητρο για να κατηφορίσει κανείς έως τη Βουλιαγμένη, καθώς στο πλαίσιο της σειράς "Φίλοι του Pelagos" συγκεντρώνει στο χώρο του, δύο ακόμη κορυφαία εστιατόρια της πόλης: Το βραβευμένο με One to Watch από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων και δύο αστέρια Michelin "Delta" και το χρυσοσκουφάτο και Michelinάτο "Soil".

Τρία βραβευμένα εστιατόρια, εννιά πιάτα

Με κοινή αφετηρία τη δέσμευσή τους για ένα βιώσιμο μέλλον καθώς και την πρωτοποριακή τέχνη τους, ο σεφ Luca Piscazzi θα καλωσορίσει τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο ("Delta" και τον Τάσο Μάντη, chef patron του "Soil", για ένα εξαιρετικό μενού εννέα πιάτων - τρία από το κάθε εστιατόριο.

Η βιωσιμότητα και ο πολιτισμός συνδυαστικά με τη γαστρονομία αποτελούν τους τρεις πυλώνες του "Delta". Οι πρωτοπόροι σεφ Παπαζαχαρίας και Φέσκος παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία "καμία απώλεια - καμία σπατάλη" και αφοσιωμένοι στη μινιμαλιστική τελειότητα. Οι "Φίλοι του Pelagos" θα απολαύσουν τρεις μοναδικές επιλογές που υποδηλώνουν το πάθος του "Delta" για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, την αγάπη και τη στήριξη στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της βιωσιμότητας.

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΕΣΚΟΣ
©Nikos Paliopoulos Pictures

Τάσος Μαντής

Η γαστρονομία στην πιο αγνή της μορφή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη πορεία του "Soil", που φέρνει τη γη και τη φύση στο επίκεντρο. Με κίνητρο την επιθυμία να συστήσει άγνωστες γεύσεις της φύσης στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, η φρέσκια ματιά του εστιατορίου αντλεί έμπνευση από τον ιδιωτικό κήπο του chef patron Τάσου Μάντη στο Αλεποχώρι, με σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και βιολογικά λαχανικά να χορογραφούν ένα νέο μενού για κάθε εποχή του χρόνου. Τα τρία πιάτα του Τάσου Μαντή περιλαμβάνουν επιλογές έκπληξη που αποτυπώνουν την αφοσίωσή του στα βότανα και στη μαγειρική τέχνη.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Mercato" θα βρεις το πιο πλούσιο brunch για την Καθαρά Δευτέρα

Με το όνομά του να θυμίζει θάλασσα, το "Pelagos" είναι γνωστό για τον δημιουργικό και καινοτόμο χαρακτήρα του, με έμφαση στις  συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Το πάθος του Luca Piscazzi για την ανάδειξη των εποχικών και βιώσιμων προϊόντων μέσα από απλές αλλά εξαιρετικά φίνες γεύσεις, παρουσιάζονται στα τρία πιάτα του για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά. 


Info

Kράτηση online στο diningreservations.athens@fourseasons.com  ή στο τηλ. 210 8901192.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων (με προκαταβολή). 
Μενού 9 πιάτων στα €160/ άτομο. Wine pairing με επιμέλεια των σομελιέ του κάθε εστιατορίου και των Nicliani Cellars στα €75/ άτομο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.