Η νέα εποχή του "Izakaya"

Το γνωστό στέκι ιαπωνικής fusion κουζίνας άλλαξε πόστο και επανήλθε ανανεωμένο.

Izakaya

Το "Izakaya", ένα από τα πιο γνωστά στέκια ιαπωνικής fusion κουζίνας, που μετρά 7 χρόνια παρουσίας στην κολωνακιώτικη γαστρονομική πιάτσα, μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα κομψό διατηρητέο κτίριο στη Λουκιανού, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του σε νέο πόστο. 

Izakaya

Η κουλτούρα της χώρας των χρυσάνθεμων είναι η έμπνευση του σχεδιασμού της σάλας του bar-restaurant, που επιμελήθηκε η "GJP Design & Construction" με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και στοιχεία ιαπωνικού design όπου το μπαμπού δένει αρμονικά με μάρμαρο, ξύλο και γυαλί. Σε πρώτο πλάνο στο βάθος η ανοιχτή κουζίνα και το raw bar με την ομάδα των μαγείρων σε εγρήγορση ενώ οι παρέες απολαμβάνουν στην μπάρα με τα αναπαυτικά stools ή σε ωραίες γωνιές, φαγητό και ποτό σε χαλαρό mood με μουσικές σε υψηλά ντεσιμπέλ. Οι Γιάννης Μωράκης, Πέτρος και Πάτροκλος Πιτσιλής, Πέτρος Απαλάκης και ο Μιχάλης Ανδρούτσος, με οικοδεσπότη τον αλέγκρο Γιώργο Μακρυγιάννη και manager τον Μίμη 'Άρεφ ποντάρουν σε ένα ανανεωμένο πλάνο ολοκληρωμένης πρότασης εξόδου που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γαστρονομία. 

Izakaya

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης που, μαζί με τον head chef Θοδωρή Κουσαθανά σχεδίασαν ένα μενού που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιαπωνικών fusion προτάσεων με επιρροές από τη Λατινική Αμερική. Η robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών με ιαπωνική μπριγκέτα, εδώ έχει ενεργό ρόλο ενώ στο μενού παίζουν γευστικές βερσιόν από ζεστά ορεκτικά, ωμά και signature rolls. Τα ταρτάκια από τραγανό gyoza skin με γουακαμόλε και "μαδημένο" king crab που μαρινάρουν με koshu δίνουν καλή πάσα στην ευχάριστη αψάδα και comfort στρογγυλάδα της tuna maguro salad με noodles από φαγόπυρο, tataki τόνου, μανιτάρια enoki και ντρέσινγκ από miso με ponzu, που μπορεί να λέγεται "κρύα σαλάτα" και να προτείνεται στη λογική της σαλάτας, όμως είναι απολαυστική και ως κυρίως. Το carpaccio φαγκρί με τσίλι και dressing από passion fruit και grape fruit είναι ενδεικτικό παράδειγμα της βαρύτητας που δίνουν στα ωμά, όπως και το λαυράκι tiradito -που συνήθως φτιάχνουν με ιαπωνικό μαγιάτικο- με dressing πίκλας jalapeño και αυγά σολομού που του ταιριάζουν πολύ. Από rolls, το dragon roll με καψαλισμένο χέλι, σολομό και πικάντικη μαγιονέζα σε μετρημένη ποσότητα, και το ceviche roll με μαριναρισμένο λαυράκι, ζητούν pairing με την μπάρα ενώ από τα κυρίως, η Wagyu flap φτάνει με τα αρώματα του ιαπωνικού κάρβουνου σωστά ψημένη συνοδεία πικάντικης σάλτσας μοσχαριού και σάλτσας από εσαλότ και miso. 

Izakaya

Η μπάρα έχει ενδιαφέρον και τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος με παραλλαγές κλασικών αλλά και προτάσεις με εντάσεις και προφίλ προσαρμοσμένα στο ύφος και τις γεύσεις των πιάτων. Αξιόλογη και η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει 80 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μίμης 'Άρεφ όπως και τη μικρή γκάμα επιλογών σάκε.

(+) Oι αρμονίες στα pairings είναι ενδεικτικές της άψογης συνεργασίας κουζίνας και μπάρας.
(-) Αν περιοριστούν ελαφρά οι υψηλές οξύτητες σε κάποια πιάτα θα αναδειχτεί ακόμα καλύτερα η άριστη πρώτη ύλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.