Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο επιστρέφει

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Οινόραμα 2023.

Οινόραμα 2023 © Οινόραμα

Το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιού που, παρότι φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια, παραμένει φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική.

30 χρόνια Οινόραμα

Το σημαντικότερο οινικό γεγονός της Ελλάδας, κάθε χρονιά, επανέρχεται στο Ζάππειο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου - στο χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε walking distance από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης. 

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, το Οινόραμα παρουσιάζεται πιο ευέλικτο από ποτέ, χρήσιμο και προσιτό σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί. Λειτουργώντας σαν μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας, προβάλλει πολυδιάστατα τα εκθέματά της.

> Διάβασε ακόμη: Ο Παναγιώτης Κατσούδας ζει το κρασί σαν ταξίδι

Φέτος, θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 300 ελληνικά και ξένα οινοποιεία, όλοι οι οινοποιοί και τα κορυφαία κτήματα της χώρας μας, ενώ όπως πάντοτε η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα φροντίσει για τις δοκιμές όλων των νέων κυκλοφοριών. Ασφαλώς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και οι οινικές αποκαλύψεις, με μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, φυσικά κρασιά και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών ή και πραγματικά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες).


Info

4, 5 και 6 Μαρτίου 2023
Η έκθεση χωρίζεται σε 6 χρονοθυρίδες των τεσσάρων ωρών (δύο ανά ημέρα: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα).
Το κόστος εισόδου για κάθε τετράωρη περίοδο είναι 15€ (φοιτητές 12€).
Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος και στις δύο περιόδους) κοστίζει 25€ (φοιτητές 20€).
Το τριήμερο εισιτήριο (3-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους), κοστίζει 35€ (φοιτητές 30€) και είναι η καλύτερη λύση για τους επαγγελματίες.
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.