Ο Άγιος Βαλεντίνος φοράει Χρυσό Σκούφο

Στους ρυθμούς της γιορτής των ερωτευμένων συντονίζονται τα χρυσοσκουφάτα ρεστοράν της πόλης με σπέσιαλ γαστρονομικά μενού για δύο.

gbroofgarden

GB Roof Garden

Δεν υπάρχει ωραιότερο πλάνο της Αθήνας από αυτό που θα απολαύσετε με το έτερον σας ήμισυ από την κορυφή της "Μεγάλης Βρεταννίας", παράλληλα βεβαίως με το ειδικό μενού 4 σταδίων (€ 98 κατ’άτομο) που έχει ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του με γεύσεις εξαιρετικές σαν την τερίνα φουαγκρά με υφές από βύσσινα, elderflower και πατατόψωμο με τρούφα. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται και το μενού 4 σταδίων (€ 92 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί στην μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του αδερφού "Tudor Hall". 

varoulko

Varoulko Seaside

Η θέα στα αραγμένα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνουμε στο κορυφαίο ρεστοράν του Λευτέρη Λαζάρου. Ένεκα της ημέρας όμως το ειδικό μενού 6 σταδίων (€ 90 κατ’άτομο) φέρνει στο τραπέζι κι άλλα ωραία σαν το τραγανό μπριός με μαύρο σκόρδο και ξινόμηλο και το μπαρμπούνι με πούδρα μανιταριών και σος σαφράν. 

botrinis

Botrini’s 

Love is in the air φαίνεται να λέει και ο Έκτορας Μποτρίνι που προτείνει ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι 11 σταδίων (€ 130 κατ’άτομο) με στάσεις σε χαρακτηριστικές του σπεσιαλιτέ όπως η έξοχη καρμπονάρα και η φίνα τάρτα με κολοκύθι και καρίκι Τήνου. Αφετηρία είναι ασφαλώς το ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι. 

zillers

The Zillers

Καθισμένοι στα ψηλά του boutique ξενοδοχείου "The Zillers" στη Μητροπόλεως θα έχετε την αίσθηση πως αγγίζετε τον Ιερό Βράχο, όσο ο δημιουργικός σεφ Παύλος Κυριάκης ξεδιπλώνει τις όμορφες προτάσεις του όπως το ταρτάρ καραβίδας με σορμπέ σαγκουίνι και χαβιάρι ή το χριστόψαρο με κυδώνια, αγκινάρα και λάδι άνηθου που περιλαμβάνονται στο πλούσιο μενού 7 σταδίων (€ 90 κατ’άτομο).

pelagos

Pelagos 

Ο μαγικός κόλπος του Αστέρα έχει πάντα άλλη χάρη και ιδίως όταν τον απολαμβάνεις από την κομψότατη σάλα του "Pelagos" που θυμίζει πολυτελές γιοτ έτοιμο να σαλπάρει. Ο εξαιρετικός σεφ Luca Piscazzi έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού 6 σταδίων (€ 125 κατ’άτομο) από το οποίο δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει το εμβληματικό του σπαγγέτι με χαβιάρι και όστρακα.  

soil

Soil

Η ιδιοσυγκρασιακή και φυσιολατρική μοντέρνα κουζίνα του Τάσου Μαντή εστιάζει, μέρα που είναι, στη ρομαντική της πλευρά. Στο ατμοσφαιρικό οίκημα του Παγκρατίου θα σας υποδεχτούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος, ενώ η συνέχεια του ειδικού μενού 13 σταδίων (€ 135 κατ’άτομο) περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα πεσκανδρίτσα με κυνόροδο, άγριο σκόρδο και kombu, αλλά και σφυρίδα με αγκινάρα, μάραθο και μοσχολέμονο. 

hytra

Hytra

Το πρόσφατο γαστρονομικό ντεμπούτο του πολύ αξιόλογου σεφ Γιώργου Φελεμέγκα στο εστιατόριο της Στέγης προκάλεσε αίσθηση. Το ειδικό μενού 8 σταδίων (€ 70 κατ’άτομο) που έχει ετοιμάσει για του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσετε την ιδιαίτερη μοντέρνα κουζίνα του μέσα από προτάσεις σαν το στρείδι με άγριο σέσκουλο, σέλινο και φύκια Κρήτης ή τη γαρίδα με αμύγδαλο, πράσινο σταφύλι και πράσο.

spondi
Photo: Restaurant's Facebook

Σπονδή

Το εμβληματικό εστιατόριο του Παγκρατίου υποδέχεται τους ερωτευμένους με ένα πολύ ξεχωριστό μενού 8 σταδίων (€ 195 κατ’άτομο) που παντρεύει τις εκλεκτές πρώτες ύλες της γης και της θάλασσας με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Χτένια με καλαμάρι, ταπιόκα, σπανάκι και yuzu, αλλά και Wagyu με μαύρη τρούφα, πατάτα και μανιτάρια shiitake, στα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.