Στον νόστιμο ιταλικό μικρόκοσμο του "Barolo"

Ανανεωμένο συνεχίζει την πορεία του το δημοφιλές all day στέκι του Παλαιού Ψυχικού, με προσεγμένες ιταλικές γεύσεις διά χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου στο χώρο του εστιατορίου και εκλεκτά προϊόντα στο deli store.

barolo1

Κατάμεστο κι ας ήταν ένα απλό βράδυ Δευτέρας βρήκα το ανοιχτόκαρδο "Barolo" στο Παλαιό Ψυχικό. Κόσμος όλων των ηλικιών και ως επί το πλείστον καλοβαλμένοι περίοικοι απλώνονταν στα τραπέζια του όμορφου υαλόφρακτου χώρου που ξεκινά τη δράση του από νωρίς το πρωί, ατενίζοντας το παχύ πράσινο της συνοικίας. Είχε περάσει κάποιο διάστημα από την προηγούμενη επίσκεψη μου και δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω ορισμένες αλλαγές που συνέβησαν εν τω μεταξύ και το κολακεύουν, με πρώτα και καλύτερα τα αναπαυτικά τραπέζια σε στιλ λόντζες που τοποθετήθηκαν στην καρδιά του μαγαζιού δημιουργώντας θαλπωρή. 

Ανανεωμένα είναι επίσης τα ιταλιάνικα τυριά, αλλαντικά και όχι μόνο που είδα να γεμίζουν τις προθήκες του deli store, το οποίο αποτελεί το έτερον ήμισυ της προσωπικότητας του "Barolo". Εννοείται πως από εδώ μπορείτε να κάνετε τις προμήθειες σας για το σπίτι ή και να ξεκινήσετε το γεύμα σας στο εστιατόριο με ένα περιποιημένο πλατό, όπως αυτό που έρχεται στο τραπέζι μας με φίνα μπρεζάολα και εκλεκτό προσούτο San Daniele ωρίμανσης. Είναι μια ταιριαστή εισαγωγή για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν κι έχουν τη φροντίδα του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος διατηρεί την επιμέλεια της κουζίνας από την αρχή της λειτουργίας του εστιατορίου. 

barolo2

Η πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και τραγανά φετάκια μήλου είναι δροσιστική και ορεκτική. Αν αγαπάτε τα ωμά αξίζει να βάλετε δίπλα της το καλοφτιαγμένο μοσχαρίσιο carpaccio που γαρνίρεται εύστοχα με πεκορίνο, καρπούς pecan και κρεμμυδάκια εσαλότ. Εναλλακτικά, τιμήστε το τρυφερό vitello tonnato που σερβίρεται σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή με κρέμα καπνιστού χελιού και ρόκα που τσιμπάει πικάντικα. Η ώρα της pizza έρχεται στο "Barolo" με την οβάλ ξαδέρφη της, δηλαδή την pinsa που προτείνεται με ζυμάρι κλασικό ή λίγο πιο αφράτο και ωραίους συνδυασμούς υλικών όπως εκείνη με γκοργκοντζόλα, αλλαντικό capocollo και σύκο που δοκιμάζουμε εμείς. 

barolo3

Η παραλλαγή της cacio e pepe με λάδι τρούφας και μασκαρπόνε δεν μπορώ να πω ότι με γοήτευσε, οπότε από τα ζυμαρικά θα σας κατευθύνω προς την συμπαθέστατη μπολονέζ με τον καλοκαρυκευμένο κιμά και το ολόσωστο al dente. Δεν λείπουν ακόμα οι επιλογές σε ψάρι ή κρέας, όπως η στεγνοτηγανισμένη κοτολέτα μαύρου με "χιόνι" παρμεζάνας και διακριτικό ξύσμα λάιμ, που λόγω μεγέθους είναι καλύτερα να βάλετε στη μέση του τραπεζιού και να τη μοιραστείτε. Ο γλυκός επίλογος, γενναιόδωρος και καλοφτιαγμένος, επιφυλάσσει ανάμεσα σε άλλα αέρινο τιραμισού και δροσιστική lemon pie, ενώ το σέρβις είναι ευγενικό και άμεσο. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Barolo

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.