Αναμνησιακή γαστρονομία, η μεταμόρφωση της κρητικής κουζίνας, διατροφή χωρίς γλουτένη και βιολογικά ψωμιά στην 4η μέρα του Gastronomy Lab

Λίγο πριν κατεβάσει αυλαία, το νέο project θεματικών παρουσιάσεων, που συστήνεται στη φετινή HORECA, θα μας δώσει μια γεύση μερικών ακόμα δυνατών γαστρονομικών τάσεων.

Γαστρονομία

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που κάνει πρεμιέρα στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, ετοιμάζεται για την τέταρτη και τελευταία μέρα διοργάνωσής του με το αυριανό πρόγραμμα (13/2) να περιλαμβάνει, όπως και των προηγούμενων ημερών, ενότητες που δίνουν τον τόνο για τις τάσεις που επικρατούν στο εγχώριο και διεθνές γαστρονομικό τερέν. 

Διαβάστε Επίσης

'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας δίνει το "παρών" στη σκηνή και το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκινά με τον R & D σεφ Δημήτρη Κονταράτο (11 π.μ -12 μ.μ) που θα παρουσιάσει τη λεγόμενη "αναμνησιακή γαστρονομία" και τους τρόπους ολιστικής εφαρμογής της. Συνέχεια με τον Μαρίνο Κοσμά (A Gluten Free Pastry & Bakery Project) και την Ελπίδα Γαλανοπούλου (General Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης) (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), που θα μιλήσουν για την κοιλιοκάκη (πρόγνωση, διάγνωση, αντιμετώπιση) και τη διατροφή χωρίς γλουτένη με παρουσίαση μιας συνταγής από τον σεφ, ο οποίος ειδικεύεται στη ζαχαροπλαστική χωρίς γλουτένη, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση του εστιατορίου "Soil", του τελευταίου εκ των 4 εστιατορίων απ'όλη την Ελλάδα που η διοργάνωση τιμά για το πρωτότυπο concept και τις βιώσιμες πρακτικές που ακολουθούν. Προηγήθηκαν οι βραβεύσεις των "Πεσκέσι", "Μαραθιά" και "Cantina". Ένας από τους πιο γνωστούς πρεσβευτές των γεύσεων της Κρήτης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, θα παρουσιάσει τη "μεταμόρφωση" των παραδοσιακών γεύσεων του νησιού, τη μετουσίωσή τους μέσα από ένα ταξίδι αρωμάτων  και τεχνικών (2.15 μ.μ-3.15 μ.μ) ενώ ο αρτοποιός Δημήτρης Φαργκογιάννης θα κλείσει την τέταρτη μέρα αναλύοντας θεωρητικά και πρακτικά τα πλεονεκτήματα του βιολογικού ψωμιού. 

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.