O Άρης Σκλαβενίτης είναι ο Καλύτερος Οινοχόος για το 2023

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων, μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας, που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Άρης Σκλαβενίτης

Τον καλύτερο οινοχόο για το 2023 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο Άρης Σκλαβενίτης κατέλαβε την πρώτη θέση για την φετινή χρονιά. Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας. Η χώρα που θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Άρης Σκλαβενίτης, sommelier του Oinoscent Wine Bar, διακρίθηκε ανάμεσα στους 9 συνολικά υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining, ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρείς με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με την παρουσία κοινού. Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση), και ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

2023 SOMMELIER_3 FINALISTS WITH ANDREAS MATTHIDIS.jpg
Οι νικητές με τον κ. Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε τον φετινό διαγωνισμό έπειτα από μια παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας. Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα. Οι εταιρείες που υποστήριξαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2023 είναι οι ακόλουθες: 

  • Χρυσός Χορηγός: Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος
  • Μεγάλοι Χορηγοί: Electra Hotels, Deals, Nespresso Professional
  • Χορηγοί: WSPC, Metaxa, Elit Vodka, Acqua Panna - S. Pellegrino, Inedit beer, My Cava, Trinity Wines & Masterzen. 
  • Υποστηρικτές: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Ευτυχιάδης Wine Accessories, Trikalinos Bottarga, CavaCava, Cava Ανθίδης.
  • Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηνόραμα, Grape, andro.gr  

Συγχαρητήρια σε όλους! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.