Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

'Pelagos'

Το "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο, αποτελεί από μόνο του έναν σημαντικό λόγο ώστε να βρεθεί κάποιος σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της αθηναϊκής Ριβιέρας και το "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γαστρονομικοί θησαυροί του δε σταματούν στιγμή να εμπλουτίζονται όπως άλλωστε μαρτυρά και η γκάμα των "προσεχώς" σε αυτό. 

Friends of Pelagos, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και Artisan Winter Menus

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, το δημοφιλές concept 'Friends of Pelagos' επιστρέφει, με τον σεφ Luca Piscazzi να ξανασμίγει με τον Γάλλο μαέστρο της κουζίνας, Maxime Gilbert ("Écriture" στο Χονγκ Κονγκ) για μια απολαυστική γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην συναδέλφων. 

Έχοντας διακριθεί ως "Σεφ της Χρονιάς" από την South China Morning Post για το 2021-2022, ο Gilbert είχε συνεργαστεί με τον Piscazzi στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο "Amber" του ξενοδοχείου "The Landmark Mandarin Oriental", στο Χονγκ Κονγκ.

Στη συνέχεια, ίδρυσε το εστιατόριο "Écriture" στο Χονγκ Κονγκ: ένα γαλλικό εστιατόριο-φαινόμενο εκλεκτής εστίασης που έλαβε δύο αστέρια Michelin στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του. Μόνο για αυτές τις δύο νύχτες του Φεβρουαρίου, το εκθαμβωτικό μενού Piscazzi-Gilbert επιδεικνύει την τέχνη αυτών των δύο κορυφαίων σεφ.

Συνεχίζοντας μέσα στον Φεβρουάριο και για την 14η ημέρα του μηνός, το "Pelagos" τιμά την γιορτή των ερωτευμένων με ένα special menu έξι πιάτων, που θα πλαισιωθεί ασφαλώς με τη  ρομαντική θέα της αθηναϊκής Ριβιέρας (η τιμή για το Valentine’s Menu είναι €125/άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα). 

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Επιδεικνύοντας την κουζίνα της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία και τις δεξιότητες της γαλλικής κληρονομιάς που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας, τα Winter Menus του σεφ Luca Piscazzi συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με εκπληκτικά συστατικά για μια δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια.

Δύο επιλογές μενού επτά πιάτων –το 180° Land και το 180° Sea– απογειώνουν πρωτοποριακά τα κλασικά αγαπημένα χειμωνιάτικα, όπως το bourguignon και το foie gras, ενώ το 360° Chef’s Menu με εννέα πιάτα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία των δύο άλλων μενού για την απόλυτη χειμερινή surf and turf ανακάλυψη. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.