Ο John Σκοτίδας αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας στον πάντοτε απαιτητική εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, έχοντας μέχρι πολύ πρόσφατα τον ρόλο του Executive Chef στα λονδρέζικα "Mazi" και "Suzi Tros".
Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας - της πόλης του, στην οποία όμως δεν έχει εργαστεί ποτέ.
Πιο συγκεκριμένα, ο σεφ Σκοτίδας θα αναλάβει όλη την επίβλεψη στο "Abra Ovata", στη λίμνη Βουλιαγμένης. Αυτό από μόνο του αρκεί για να στρέψει το ενδιαφέρον σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα των νοτίων προαστίων.
> Διάβασε ακόμη: Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'
Ο ταλαντούχος μάγειρας -που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην αναζήτηση συνεργατών για την ομάδα του στο εν λόγω project- αναμένεται να δώσει στο "Abra Ovata" μία γευστική κατεύθυνση που θα στηρίζεται στην ελληνική πρώτη ύλη αλλά θα έχει μπόλικες επιρροές από τις παραστάσεις και τη φιλοσοφία του σεφ, που επεκτείνεται από τη νότια Αμερική μέχρι την Ασία.
Περισσότερα προσεχώς.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.