O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο σεφ Τζον Σκοτίδας @jskot

Ο John Σκοτίδας αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας στον πάντοτε απαιτητική εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, έχοντας μέχρι πολύ πρόσφατα τον ρόλο του Executive Chef στα λονδρέζικα "Mazi" και "Suzi Tros".

Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας - της πόλης του, στην οποία όμως δεν έχει εργαστεί ποτέ. 

Το εστιατόριο Abra Ovata στη λίμνη Βουλιαγμένης
Abra Ovata

Πιο συγκεκριμένα, ο σεφ Σκοτίδας θα αναλάβει όλη την επίβλεψη στο "Abra Ovata", στη λίμνη Βουλιαγμένης. Αυτό από μόνο του αρκεί για να στρέψει το ενδιαφέρον σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα  των νοτίων προαστίων.

> Διάβασε ακόμη: Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'

Ο ταλαντούχος μάγειρας -που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην αναζήτηση συνεργατών για την ομάδα του στο εν λόγω project- αναμένεται να δώσει στο "Abra Ovata" μία γευστική κατεύθυνση που θα στηρίζεται στην ελληνική πρώτη ύλη αλλά θα έχει μπόλικες επιρροές από τις παραστάσεις και τη φιλοσοφία του σεφ, που επεκτείνεται από τη νότια Αμερική μέχρι την Ασία.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων

Τα μέρη που επισφραγίζουν τη γαστρονομική υπεροχή του δημοφιλέστερου νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/03/2025

Η επόμενη πίστα του μεζεδοπωλείου σε 5 νέα μαγαζιά

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!