Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Ο Όμιλος Καστελόριζο, μετά τη Γλυφάδα, αποφάσισε να φέρει και στο κέντρο της πόλης του στεριανούς και θαλασσινούς μεζέδες του "Mezze", δημιουργώντας ένα μεζεδοπωλείο που παντρεύει το μοντέρνο με την παράδοση, στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. Έτσι, στην καρδιά της Αθήνας και την οδό Μητροπόλεως, βρίσκει κανείς πια το "Mezze Athens". 

Μετά το "Mezze Glyfada", "Mezze Athens"

Το "Mezze Glyfada", με ιστορία σχεδόν δέκα ετών, αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή για τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και τις σύγχρονες γαστρονομικές παραλλαγές. Πλέον, ένα αντίστοιχο νέο στέκι συναντάται και σε μία από τις πιο κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας, φιλοδοξώντας να αναβιώσει τα  παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μια μοντέρνα ματιά. Ένας λιτός και φιλόξενος χώρος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου ALDESIGN, με διακοσμητικές πινελιές και εικαστικές παρεμβάσεις οι οποίες προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε ένα αρμονικό περιβάλλον που θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και οικεία.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

Η μέρα στο "Mezze Athens" ξεκινά νωρίς το πρωί, με τα αρώματα των καβουρδισμένων κόκκων καφέ και του τσαγιού να ταιριάζουν απόλυτα με τις λαχταριστές επιλογές του πρωινού μενού που ετοιμάζεται με μεράκι και αγάπη. Από το πρωί λοιπόν έως τις 12.00, πέρα από τα κλασσικά μπορείς να δοκιμάσεις μοναδικές προτάσεις, όπως το ελληνικό πρωινό με αυγά, απάκι, τοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, το "πειραγμένο" αγγλικό πρωινό, τα all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού ενώ, αν σου αρέσει να ανακαλύπτεις νέες vegan γεύσεις, μην παραλείψεις το 'Mini rice bowl' και την "αμαρτωλή" Crème Brûlée ρυζόγαλο. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 3

Το μεσημέρι, το σκηνικό των γεύσεων αλλάζει. Ο χώρος γεμίζει με έντονες μυρωδιές μπαχαρικών, ζουμερών κρεάτων και γευστικών θαλασσινών και τα τραπέζια με μεζέδες "στη μέση", κρασί, μπύρα, ρακί ή ούζο. Ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία και μέσα από τα πιάτα του, συστήνει ξανά παραδοσιακές γεύσεις και τον "μεζέ", με το δικό του μοναδικό και σύγχρονο τρόπο.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 4

Οι φημισμένες σούβλες με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος για τους καλοφαγάδες, τα πεντανόστιμα ορεκτικά, και μαγειρευτά όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας, η μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά όπως το καβούρι-παϊδάκι, τον γύρο τόνου και το μαρινάτο φαγκρί για τους λάτρεις της Μεσογείου αλλά και πρωτότυπα πιάτα από την ελληνική εκδοχή της σεβιτσερία είναι προτάσεις που τραβούν το ενδιαφέρον. 

Ο σεφ του "Mezze Athens" δημιουργεί επίσης ένα μοναδικό μενού με πιάτα ημέρας από καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1


Info

Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα,
Τηλ. 210 3312300
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08.00 (08.00-12.00 breakfast/ 12.00-01.00 κουζίνα)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.