"Choo-Lee". Αναλόγως ιδεογράμματος, μπορεί να μεταφραστεί από τα κινέζικα ως "γιασεμί", που χαρακτηρίζει την ευδαιμονία και την ανάπτυξη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως γυναικείο όνομα που συμβολίζει το "Υin", τη θηλυκή πλευρά του Yin και του Yang. Αυτές ακριβώς τις ερμηνείες επίλεξε ο Μπεν Προβής -που απολαμβάνει να παίζει με τις λέξεις και τη δυναμική τους- για να βαφτίσει το νέο του εστιατόριο στο Γκάζι.
Πολυασιατική αντίληψη και εποχικότητα
Το "Choo-Lee" μετρά κάτι λιγότερο από έναν μήνα ζωής στον αριθμό 15 της οδού Περσεφόνης και εντός του κόκκινου εσωτερικού του, ο Ελληνοταϊλανδός σεφ και συγγραφέας (που γνωρίζουμε από το "Tamarind" και το "Petasos Beach Resort & Spa" της Μυκόνου) παρουσιάζει μία πολυασιατική κουζίνα, που εκτείνεται γευστικά από την Ιαπωνία έως την Ινδοκίνα.
Στο sushi-bar θα συναντήσει κανείς μία εκμοντερνισμένη εκδοχή των maki αλλά και shiokara, που ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του σεβίτσε, ενώ στο ζεστό section της κουζίνας πρωταγωνιστούν τα wok, η τεμπούρα και η ρομπάτα.
Παράλληλα, η εποχικότητα έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν, καθώς ο σεφ Προβής θέλει να παντρέψει σωστά και στο κατάλληλο timing τις γαστρονομικές κουλτούρες της Ανατολής με τη Δύση και να αξιοποιήσει την πληθώρα ποιοτικών υλών που βρίσκει στην Ελλάδα, στο peak της γευστικής τους ωριμότητας.
Περισσότερα προσεχώς.
Info
Περσεφόνης 15, Γκάζι
Τηλ. 211 0039402 / 6936 819687
Ανοιχτά Τετ. - Σαβ. 19.00 - 00.00, Κυρ. 14.00 - 22.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.