Γιώργος Κατάρας και Γιώργος Φελεμέγκας μαζί στη "Hytra"

4 Hands Dinner από τους δύο ταλαντούχους νεαρούς σεφ στη στέγη της Στέγης και το βραβευμένο εστιατόριο, στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Φελεμέγκας και Κατάρας στη Hytra

Δύο από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της γαστρονομικής σκηνής -με σημαντικές διακρίσεις ήδη στα βιογραφικά τους- συναντώνται στην κουζίνα του 'Hytra' το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τον Γιώργο Κατάρα, τον οποίο διαδέχθηκε ως επικεφαλής της μπριγάδας του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο. Μαζί δημιουργούν ένα μενού 8 (+2) σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φίλους της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. 

Ο Γιώργος Κατάρας είναι sef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου 'Vanderveen' στο Άμστερνταμ, που έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το 'Geranium' στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, ήταν sous chef στο 'RIJKS' του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.ά. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef.

Γιώργος Κατάρας

Η κουζίνα του Γιώργου Κατάρα ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και "καθαρότητά" της. Βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες και στοχεύει στην ανάδειξή τους με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Κάθε στάδιο στο μενού που θα ετοιμάσει ειδικά για τις δύο βραδιές στη 'Hytra' θα εμπεριέχει 2-3 πιάτα, στα οποία θα αξιοποιεί τα ίδια υλικά με διαφορετικές προσεγγίσεις. 

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Ο Γιώργος Φελεμέγκας, σεφ του 'Hytra' από το καλοκαίρι του 2022, έχει επίσης πλούσιο βιογραφικό και περγαμηνές. Διετέλεσε συνεργάτης του "τριάστερου" Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο 'Deessa' των 2 αστεριών Michelin, ενώ έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως τα 'Arpege', 'Martin Berasategui', 'Zaranda', 'Miramar', 'DiverXΟ', 'NOMA', 'Central', 'El Poblet' κ.ά.

Ο σεφ του Hytra Γιώργος Φελεμέγκας 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην κουζίνα του 'Hytra' ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από τον σημαντικότερο γαστρονομικό θεσμό των Χρυσών Σκούφων αλλά και από το 2010, με αστέρι από τον οδηγό Michelin.

Hytra εστιατόριο

Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφραση τους, συνθέτουν το μενού του Hytra και τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο σεφ για τα 4 Hands Dinners στις 30 και 31 Ιανουαρίου.


Info

τηλ. 210 331 6767

www.hytra.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.