Δύο από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της γαστρονομικής σκηνής -με σημαντικές διακρίσεις ήδη στα βιογραφικά τους- συναντώνται στην κουζίνα του 'Hytra' το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τον Γιώργο Κατάρα, τον οποίο διαδέχθηκε ως επικεφαλής της μπριγάδας του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο. Μαζί δημιουργούν ένα μενού 8 (+2) σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φίλους της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.
Ο Γιώργος Κατάρας είναι sef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου 'Vanderveen' στο Άμστερνταμ, που έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το 'Geranium' στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, ήταν sous chef στο 'RIJKS' του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.ά. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef.
Η κουζίνα του Γιώργου Κατάρα ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και "καθαρότητά" της. Βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες και στοχεύει στην ανάδειξή τους με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Κάθε στάδιο στο μενού που θα ετοιμάσει ειδικά για τις δύο βραδιές στη 'Hytra' θα εμπεριέχει 2-3 πιάτα, στα οποία θα αξιοποιεί τα ίδια υλικά με διαφορετικές προσεγγίσεις.
> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής
Ο Γιώργος Φελεμέγκας, σεφ του 'Hytra' από το καλοκαίρι του 2022, έχει επίσης πλούσιο βιογραφικό και περγαμηνές. Διετέλεσε συνεργάτης του "τριάστερου" Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο 'Deessa' των 2 αστεριών Michelin, ενώ έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως τα 'Arpege', 'Martin Berasategui', 'Zaranda', 'Miramar', 'DiverXΟ', 'NOMA', 'Central', 'El Poblet' κ.ά.
Στην κουζίνα του 'Hytra' ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από τον σημαντικότερο γαστρονομικό θεσμό των Χρυσών Σκούφων αλλά και από το 2010, με αστέρι από τον οδηγό Michelin.
Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφραση τους, συνθέτουν το μενού του Hytra και τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο σεφ για τα 4 Hands Dinners στις 30 και 31 Ιανουαρίου.
Info
τηλ. 210 331 6767
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.