'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Premium τυριά και αλλαντικά, φοκάτσια και πανίνι, Negroni και Garibaldi στη feelgood salumeria του κέντρου, που μιλά με κινηματογραφική χάρη την ιταλική.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής @Bottega Di Rino

"Είμαι ασθενής. Η αρρώστια μου είναι να μη σταματάω ποτέ να ψάχνω ποιοτικά πράγματα σε όλη την Ιταλία. Έχω μείνει αρκετά χρόνια στη χώρα, λόγω της βασικής μου δουλειάς, στον τομέα της ένδυσης. Κόμο, Μιλάνο, Νάπολη και Τοσκάνη. Έχω όμως γυρίσει όλη την Ιταλία, από το Πιεμόντε μέχρι την Τεργέστη, από το Κόμο μέχρι την Καλαβρία και από τη Βερόνα μέχρι την Πούλια με σκοπό να δοκιμάσω ό,τι καλύτερο υπάρχει σε φαγητό, αλλά και κρασί" μου λέει ο Ειρηναίος Σκούρας -για τους φίλους Ρίνο- που βρίσκεται πίσω από το 'Bottega di Rino' της οδού Αμερικής.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 1
@Bottega Di Rino

Κάπου ανάμεσα σε premiata salumeria, νεο-μπακάλικο, τοσκανέζικο delicatessen και wine/aperitivo bar, το εν λόγω μέρος άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβριο, όντας ένα όνειρο ζωής για τον Ρίνο αλλά και το συνέταιρό του, Μάνο Γαληνάκη. Και μία νόστιμη λύση για ένα section της εστίασης που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο στο κέντρο της Αθήνας, παρά τα μπόλικα ιταλικά εστιατόρια. Οι άνθρωποι του 'Bottega di Rino' όμως φρόντισαν όχι απλά να δημιουργήσουν ένα τέτοιο, αλλά να ικανοποιήσουν τα υψηλότερα standards ποιότητας.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 3
@Bottega Di Rino

Σαλτσίτσε από μικρά χασάπικα, salame finocchiona, μπρεζάολα από μοσχάρι Κιανίνα, παρμεζάνες πολύμηνης ωρίμανσης, pecorino fresco, mandarino affumicato και δεκάδες άλλα premium προϊόντα έρχονται απευθείας από την Ιταλία -από πολύ μικρούς παραγωγούς, artigianale μονάδες και ιδιαίτερα caseifici- και βρίσκουν θέση ανάμεσα σε φοκάτσια ή πανίνι, που φτιάχνονται on the spot. Η φοκάτσια παρασκευάζεται καθημερινά -με δική τους συνταγή- στα ορεινά του Κολωνακίου και τον ιστορικό φούρνο "Λυκαβηττός" ενώ οι μπαγκέτες που χρησιμοποιούνται το πρωί προέρχεται από τον φούρνο του "Τάκη".

> Διάβασε ακόμη: "Κύριος" έφυγε, "Κύριος" ξαναήρθε

Τα ίδια premium προϊόντα μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς και για το σπίτι, με τη λίστα αυτή να περιλαμβάνει επίσης ιταλιάνικα hits όπως αυθεντική ντομάτα San Marzano και εκλεκτή pasta. Το κρασί έχει προσεχθεί εξίσου, με 11 προς το παρόν ετικέτες από το τοσκανέζικο οινοποιείο 'Il Palazzo' ενώ στο κομμάτι του aperitivo, οι Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Γιάννης Κοροβέσης έχουν φροντίσει για μία λίστα που κάνει σοβαρό focus σε Negroni, Garibaldi και λοιπά δημοφιλή ιταλικά cocktails, αλλά και αποστάγματα της γείτονος χώρας, που συνοδεύουν ιδανικά και τα taglieri (μικρά, μεγάλα, premium) αφού διαδεχθούν τις ψωμένιες επιλογές στα γαστριμαργικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα εδώ.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 2
@Bottega Di Rino

"Η ποιότητα και η διαχρονικότητα είναι οι βασικές μας αρχές. Η δεύτερη φέρνει την πρώτη και ακριβώς εκεί θέλουμε να πατήσουμε. Κρίνοντας από το 100% των repeaters που παρουσιάζεται εδώ, κάτι πηγαίνει καλά" αναφέρει ο Ρίνο. Αν ένιωσες την ανάγκη να το διαπιστώσεις -όπως και όλα τα παραπάνω- αρκεί να βρεθείς στους πάγκους και τα σκαμπό του πεζοδρομίου της οδού Αμερικής, το στενόμακρο εσωτερικό ή τον υπέροχο χώρο με τις πολυθρόνες στο πατάρι του 'Bottega di Rino'.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude


Info

Αμερικής 16Α, Αθήνα

Τηλ. 213 0461511

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.