"Zano": Η Νέα Υόρκη στην Αθήνα

Στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο σε σκηνογραφία Αντώνη Καλογρίδη, ο Γιάννης Κιόρογλου εστιάζει σε μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα

Zano

Ανοίγοντας την πόρτα, σε χτυπάει ένας εντυπωσιακός αέρας ντιζαϊνάτης πολυτέλειας, αλλά όχι απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει. Το βιομηχανικό περίβλημα με το τούβλο στους τοίχους βαμμένο μαύρο και το ταβάνι με φανερούς τους σωλήνες του εξαερισμού και της θέρμανσης βαμμένο σ’ ένα εκτυφλωτικό κροκί, όπως και οι σιδερένιες "κεντημένες" βάσεις των τραπεζιών με τα λινά τραπεζομάντιλα, συνθέτουν μια σκηνογραφία που "μυρίζει" ερεθιστικά Νέα Υόρκη.

Ο Αντώνης Καλογρίδης έχει δημιουργήσει στο "Zano" μια μητροπολιτική ατμόσφαιρα όπου το εντελώς σύγχρονο και τολμηρό κουμπώνει με την οικειότητα και την ηρεμία του κλασικού ρεστοράν, όπως το εκφράζουν οι καναπέδες και οι καρέκλες. Κεντρικό μπαρ, φευγάτα φωτεινά γλυπτά, ανοιχτή κουζίνα, λουλουδιαστές συνθέσεις, κι αν ανέβεις στον πρώτο όροφο θα συναντήσεις έναν κίτρινο γορίλα που παίζει μπάσκετ! Αυτό το πρότζεκ θα έχει και συνέχεια, καθώς στον δεύτερο όροφο θα υπάρξει ακόμη μία σάλα και από πάνω ένας χώρος του εστιατορίου που θα είναι πριβέ. 

Η κουζίνα που έχει δημιουργήσει και επιμελείται ο Γιάννης Κιόρογλου εστιάζει σε μια σύγχρονη ελληνική γαστρονομία με λιγότερα ή περισσότερα κλασικά στοιχεία. Ο ταραμάς είναι υπερβελούδινος και ισορροπημένα ξινός και θαλασσινός, ενώ η τυροκαυτερή ετοιμάζεται μπροστά σας και είναι ορεκτικά πικάντικη. Οι κροκέτες του παστουρμά τραγανότατες και αισθησιακά υγρές και spicy. To χταπόδι έχει μια ζωηρή μαρμελάδα κάππαρης, αλλά είναι πολύ μαλακό και του λείπει το al dente. Οι παπαρδέλες παστιτσάδα, παρότι πολύ comfort, θέλουν περισσότερα σπετσερικά. Η ζουμερή σφυρίδα κολακεύεται από μια εξαιρετική γαλλική σάλτσα λευκού οξειδωμένου κρασιού (vin jaune). Το εξαιρετικό, premium αμερικανικό rib-eye συνοδεύεται από ένα γιαούρτι αρτυμένο έτσι που να θυμίζει κεμπάπ και σουβλάκι. Τέλος, στα επιδόρπια, το sundae caramel show αποδείχτηκε θεαματικό, με πολλά καραμελωμένα ποπκόρν, παγωτό μαστίχα, φουντούκια με σάλτσα καραμέλας και σαντιγί, ενώ το τσιζκέικ με παγωτό από cottage ήταν ακόμη καλύτερο και αέρινο. 

HOT 3

Τσιπούρα 

Zano

Στο προσεκτικά κομμένο βουτυράτο ψάρι ταιριάζει ο ανθός αλατιού και τα ντρέσινγκ με τα οποία το σερβίρουν (λαδολέμονο, μαντζουράνα, ponzu) και, επιπλέον της προκλητικής του ωμότητας, του δίνουν ορεκτική χάρη.

Γαρίδες σαγανάκι

Zano

Μην ντραπείτε να πιάσετε ακόμη και με τα χέρια και να ρουφήξετε τα πασπαλισμένα με σκόνη ντομάτας κεφάλια... Ωραίος νεολογισμός σε σαγανάκι και οι γαρίδες σερβιρισμένες με μια πολύ ντελικάτη ντοματένια μπισκ.

Πρόβατο ριζότο

Zano

Ιδού ένα γκουρμέ dirty, άψογα μελωμένο al dente κίτρινο από σαφράν ριζότο, που πάνω του έχει έναν πεντανόστιμο σιγομαγειρεμένο λαιμό προβάτου, με την ντοματένια σάλτσα του σχεδόν σιροπιαστή.

Τιμή: € 43-80.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.