Izakaya
Το γιαπωνέζικο εστιατόριο που γνωρίσαμε πριν χρόνια στην οδό Λεβέντη απέκτησε μόλις νέα έδρα στην οδό Λουκιανού, πλάι στο ιστορικό "Rock’n’Roll". Διάκοσμος λουλουδιασμένος και ατμοσφαιρικός, εντυπωσιακή μπάρα με κοκτέιλ διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, αλλά και ανοικτή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Κότσαλη που προτείνει fusion ιαπωνικές γεύσεις, σπέσιαλ nigiri και κρεατικά στη robata.
Zano
Του κουτιού επίσης το ολοκαίνουργιο ρεστοράν της οδού Αναγνωστοπούλου που σκηνογράφησε ο Αντώνης Καλογρίδης συνενώνοντας στοιχεία μητροπολιτικά και κλασικά. Την κουζίνα δημιούργησε και επιμελείται ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, εστιάζοντας στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις όπως οι κροκέτες παστουρμά, το χταπόδι με μαρμελάδα κάππαρης και οι παπαρδέλες παστιτσάδα.
Nido
Έχοντας μόλις φυσήξει επτά πολύ πετυχημένα κεράκια για το "Simul" του, που βρίσκεται επίσης στο Κολωνάκι, ο Νίκος Θωμάς βάζει πυρετωδώς τις τελευταίες πινελιές στη νέα του πρόταση. Τιτλοφορείται "Nido" που σημαίνει φωλιά και θα είναι ένα ζεστό και φιλικό tapas bar, με ενδιαφέροντα μικρά πιάτα, αξιόλογα κρασιά και προσιτές τιμές, που θα φωλιάσει οσονούπω στο χώρο του παλιού "Izakaya".
Dry & Raw Kolonaki
Ακόμα μία έδρα για την premium κρεατοφαγία με τη σφραγίδα του Στράτου Δρακούλη, αυτήν την φορά στο εμβληματικό σημείο του ιστορικού "Central" στην πλατεία. Ατμόσφαιρα members club, spiritual μουσικές, η μπάρα πάντα στη θέση της, όπως και τα ειδικά ψυγεία όπου ωριμάζουν εκλεκτές κοπές.
Kiku
Από το 12 της Δημοκρίτου στο 21 της Ξενοκράτους μετακόμισε πριν λίγο καιρό το ονομαστό εστιατόριο που μετρά τριάντα χρόνια ιστορίας στο Κολωνάκι. Τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία της νέας του "κατοικίας" αναδείχθηκαν και συνδυάστηκαν με τη χαρακτηριστική ιαπωνική ατμόσφαιρα του "Kiku" και βεβαίως τις ανάλογες γεύσεις.
Al3x the Fresh Pasta Bar
Έκανε όνομα για τα φρέσκα ζυμαρικά του το στέκι αυτό που δημιούργησε η σεφ Άλεξ Βασιλάτου στην πλατεία Δεξαμενής και η δημοφιλία του το ακολουθεί και στο νέο του πόστο στην οδό Μασσαλίας. Περιβάλλον χαλαρό, με όμορφες γωνιές για να χαρείς το κρασί σου παρέα με την αλλιώτικη καρμπονάρα "ναυαγός", το "καπνάκι" με πλούσια κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και κάσιους και άλλες signature προτάσεις.