Artisanal Bakery, ένας φούρνος μέσα στο εστιατόριο

Το Artisanal Bakery είναι ο shop in a shop φούρνος του αγαπημένου all day bar-restaurant για αυθεντικά προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα που μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι.

Artisanal Bakery

Αν, περνώντας έξω από το Artisanal της Κηφισιάς, σας μυρίσει φρεσκοψημένο ψωμί, μην ψάχνετε φούρνο. Γιατί ο φούρνος είναι κρυμμένος μέσα στο αγαπημένο hot spot των βορείων προαστείων και αποτελεί μοναδική καινοτομία για ελληνικό εστιατόριο. Χρήσιμο, βέβαια, είναι να γνωρίζετε ότι τα απίθανα προζυμένια ψωμιά του -και όχι μόνο- μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Αλλά, ας πάρουμε το story από την αρχή.

Artisanal Bakery

Εδώ και καιρό, οι πελάτες της νόστιμης κουζίνας του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη είχαν να λένε για τα εξαιρετικά ψωμιά και τα ευφάνταστα αρτοποιήματα που κατέφθαναν στο τραπέζι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα να δοθεί περισσότερο βάρος στο θέμα "ψωμί”, που αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο trend τελευταία στην εστιατορική σκηνή. Εδώ, λοιπόν, συναντήθηκαν απόψεις κι επιθυμίες του σεφ και των γνωστών για τις τολμηρές ιδέες τους ιδιοκτητών Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου και… εγεννήθη το Artisanal Bakery.

Στο βάθος της σάλας του ισογείου που επικοινωνεί οπτικά με τους περίφημους κήπους του Artisanal, έχει δημιουργηθεί μια μικρή αλλά πλούσια σε γεύση γωνιά: φιλοξενεί από τις 10.30 π.μ ως τις 4.45 μ.μ το απόγευμα τα φρεσκοψημένα προζυμένια ψωμιά, διάφορα αλμυρά και γλυκά λαχταριστά αρτοποιήματα, προζυμένιους λουκουμάδες, σάντουιτς αλλά και μια εκλεκτή ποικιλία ελληνικών τυριών, που σερβίρονται και στο μενού του εστιατορίου.

Artisanal Bakery

Συζητώντας με τον υπεύθυνο του όλου εγχειρήματος σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, βλέπουμε ότι στη βάση της επιτυχίας  βρίσκετονται τα αλεύρια αποκλειστικά από πετρόμυλο και το φυσικό προζύμι που ωριμάζει επί 12-16 ώρες. Ετοιμάζουν 4-5 είδη ψωμιών καθημερινά: τη λαδένια με ξινόχοντρο τραχανά, ένα ψωμί σίκαλης, ένα χαρουπόψωμο με καρύδι, ένα λευκό με τριών ειδών άλευρα, και το 100% ολικής άλεσης. Στην προθήκη θα βρούμε ακόμα αρτοσκευάσματα που αλλάζουν καθημερινά, για παράδειγμα αλμυρά ρολά προζυμένιας σφολιάτας, όπως με κρεμμύδι κονφί και μπέικον ή με σπανάκι. Ακόμα, στριφτόπιτα με κιμά και ξινόχοντρο τραχανά, ανοιχτή τάρτα με κολοκύθι -όλες οι ζύμες με βάση το προζύμι. Στα γλυκά παίζουν τα κανελέ, ο λουκουμάς σκέτος με ζάχαρη-κανέλα ή γεμιστός με μήλο, κρεμ πατισερί και σάλτσα καραμέλα, αλλά και προζυμένιοι λουκουμάδες. Μαζί, τα στάνταρ γλυκά του brunch, όπως η γαλατόπιτα με σάλτσα κανέλας και η τάρτα σοκολάτας. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα πάρει και για το σπίτι του. 

Artisanal Bakery

Δοκιμάσαμε: τα προζυμένια ψωμιά ολικής και σίκαλης, βαριά, μεστά, νόστιμα, πραγματικά ψωμιά! Την ιδιαίτερη "λαδένια” με τονισμένη τη γεύση του ξινόχοντρου και το πεντανόστιμο ρολό προζυμένιας σφολιάτας με σπανάκι -αδύνατον να σταματήσεις μόνο σε ένα…
Το Artisanal Bakery είναι μια καθαρή πρόκληση, είτε για ένα brunch με αυθεντικές γεύσεις ποιότητας -σερβίρεται καθημερινά από 10.30 π.μ-4.30 μ.μ- είτε για take away και απόλαυση στο σπίτι, που αξίζει ακόμα παράκαμψη, αν δεν σας βγάζει ο δρόμος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.