Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης "ξυπνά" μνήμες της παλιάς Αθήνας στο "Athénée"

Το κοσμοπολίτικο στέκι και εμβληματικό πόστο της πόλης επαναφέρει κλασικές γλυκές γεύσεις δια χειρός του ταλαντούχου pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, στο κυριακάτικο "The Timeless Brunch".

Brunch στο Athenee με τα γλυκά του Ourse 2

Το κυριακάτικο brunch του "Athénée", με τις προτάσεις του σεφ Νίκου Σκλήρα, που περιλαμβάνουν γνωστά πιάτα αλλά και νέες προσθήκες με την προσωπική του ματιά, έχει πλέον καθιερωθεί με θερμή ανταπόκριση των πιστών θαμώνων του εμβληματικού πόστου. Η εμπειρία συχνά-πυκνά φρεσκάρεται και στην κουζίνα του σεφ "φυσά" αέρας ανανέωσης με αναγνωρισμένους pastry chefs να φιλοξενούνται στο πάσο δημιουργώντας συνταγές με concept προσαρμοσμένο στην αρχοντιά του χώρου και τις σύγχρονες ανάγκες της συνήθειας του brunch.

Tineless brunch Athenee

Timeless brunch Athenee

Τη γλυκιά σκυτάλη λοιπόν από τις 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου (12 μ.μ - 5 μ.μ.) παίρνει ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης, με το "The Timeless Brunch", όπου την τιμητική τους θα έχουν γλυκά - διαχρονικές αξίες της παλιάς Αθήνας όπως νουγκατίνα, σεράνο, Black Forest, τρούφα, τα οποία όμως σήμερα τείνουν να ξεχαστούν. Με χαρακτηριστικές "στυλιστικές" παρεμβάσεις, σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλής ποιότητας υλικά, ο Μακρυνιώτης επιδιώκει, επικαλούμενος τη γεύση της μνήμης, να σηκώσει τον διακόπτη που πυροδοτεί τις αναμνήσεις του κλασικού ζαχαροπλαστείου σε έναν δημιουργικό σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν. 

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για να θυμούνται οι παλαιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι... 

Περισσότερες πληροφορίες

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.