Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης "ξυπνά" μνήμες της παλιάς Αθήνας στο "Athénée"

Το κοσμοπολίτικο στέκι και εμβληματικό πόστο της πόλης επαναφέρει κλασικές γλυκές γεύσεις δια χειρός του ταλαντούχου pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, στο κυριακάτικο "The Timeless Brunch".

Brunch στο Athenee με τα γλυκά του Ourse 2

Το κυριακάτικο brunch του "Athénée", με τις προτάσεις του σεφ Νίκου Σκλήρα, που περιλαμβάνουν γνωστά πιάτα αλλά και νέες προσθήκες με την προσωπική του ματιά, έχει πλέον καθιερωθεί με θερμή ανταπόκριση των πιστών θαμώνων του εμβληματικού πόστου. Η εμπειρία συχνά-πυκνά φρεσκάρεται και στην κουζίνα του σεφ "φυσά" αέρας ανανέωσης με αναγνωρισμένους pastry chefs να φιλοξενούνται στο πάσο δημιουργώντας συνταγές με concept προσαρμοσμένο στην αρχοντιά του χώρου και τις σύγχρονες ανάγκες της συνήθειας του brunch.

Tineless brunch Athenee

Timeless brunch Athenee

Τη γλυκιά σκυτάλη λοιπόν από τις 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου (12 μ.μ - 5 μ.μ.) παίρνει ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης, με το "The Timeless Brunch", όπου την τιμητική τους θα έχουν γλυκά - διαχρονικές αξίες της παλιάς Αθήνας όπως νουγκατίνα, σεράνο, Black Forest, τρούφα, τα οποία όμως σήμερα τείνουν να ξεχαστούν. Με χαρακτηριστικές "στυλιστικές" παρεμβάσεις, σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλής ποιότητας υλικά, ο Μακρυνιώτης επιδιώκει, επικαλούμενος τη γεύση της μνήμης, να σηκώσει τον διακόπτη που πυροδοτεί τις αναμνήσεις του κλασικού ζαχαροπλαστείου σε έναν δημιουργικό σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν. 

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για να θυμούνται οι παλαιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι... 

Περισσότερες πληροφορίες

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
24/04/2025

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.