Ένα ολοκαίνουριο 'Italian Corner' από την Δωροθέα Μερκούρη στο κυριακάτικο brunch του 'St. George Lycabettus'

Μυρωδιές και γεύσεις από την κουζίνα της γείτονος χώρας στο Λυκαβηττό, με οικοδέσποινα την Δωροθέα Μερκούρη.

Δωροθέα Μερκούρη @St George Lycabettus

Η νέα χρονιά φέρνει νέες συνεργασίες στο St.George Lycabettus: Από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και κάθε Κυριακή, η Δωροθέα Μερκούρη θα βρίσκεται στο 'La Suite Lounge', όπου θα μας ταξιδεύει στην Ιταλία, δίνοντάς μας γεύση από τις μυρωδιές και τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των Mercuri.

"Για μένα η μαγειρική αφορά την κοινότητα, το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Έμαθα να μαγειρεύω με τον πατέρα μου, ο οποίος μου δίδαξε τις παραδοσιακές συνταγές που έμαθε κι αυτός μικρός από τη μαμά του και τις γιαγιάδες του, στη Νότια Ιταλία. Σε αυτές προσέθεσα δικές μου πινελιές, για να τις μοιραστώ με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Τώρα, σας προσκαλώ στην κουζίνα μου για να συνεχίσουμε μαζί την παράδοση. Η μαγειρική όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το τι κάνουμε στην κουζίνα, αλλά και το πνεύμα που φέρνουμε σε αυτήν. Στην τελική, η μαγειρική έχει να κάνει με την αγάπη – ετοιμάζουμε φαγητό γι' αυτούς που αγαπάμε και εκφράζουμε την αγάπη αυτή με την προσοχή και τη φροντίδα που δίνουμε σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας, από τα ψώνια μέχρι το σερβίρισμα του πιάτου" αναφέρει η ίδια η Δωροθέα Μερκούρη γι΄αυτό το πρωτότυπο concept.

Στον πλούσιο μπουφέ και το sweet corner του 'La Suite Lounge' λοιπόν, προστίθεται μία αυθεντική γεύση ιταλικής κουζίνας, με την Δωροθέα Μερκούρη να παρουσιάζει συνταγές τόσο από τη νότια όσο και από τη βόρεια Ιταλία, με ζυμαρικά al dente και υλικά που επιμελείται η ίδια. Η γκάμα των συνταγών εκτείνεται από τα  παραδοσιακά antipasti και την pasta al limone μέχρι την αφράτη φοκάτσια, τα lasagna al forno και το κλασικό τιραμισού.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με όμορφες στιγμές χαλάρωσης και την εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη που εκτείνεται μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού. 


Info

Κυριακάτικο brunch: 12.00 – 16.00
Τιμή μπουφέ: €38 
Παιδιά έως 10 ετών: €15
Κρατήσεις: 210 7416191

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.