Πέντε νόστιμα σενάρια που θα παίξουν προσεχώς στην Αθήνα

Το πρώτο nordic spot της πόλης, ένα πολυσυζητημένο street food και μερικά ακόμη μέρη που θα δώσουν νέα γεύση στην αστική καθημερινότητα.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα Enkelt, NiDo, Hawker, Surfer Maya, Monk's Beard @surfermaya

Η περασμένη χρονιά έκλεισε εντυπωσιακά όσον αφορά τα νέα γευστικά projects της πόλης, με τις αφίξεις των 'Pharaoh' και 'Ikigai' στο φινάλε αυτής να αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης στους foodie κύκλους - και όχι μόνο σε αυτούς. Κάτι αντίστοιχο όμως αναμένεται να γίνει και τις επόμενες εβδομάδες/μήνες με νέα εστιατόρια της πόλης (ή πιο ορθά, επερχόμενα), σαν τα παρακάτω. 

Το 'Enkelt' στο Χαλάνδρι θα φέρει τη nordic φιλοσοφία στην πόλη

Εντός των επόμενων εβδομάδων, οι Λέλος Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκας, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Γιώργος Τσουροπλής και Λευτέρης Χριστοφιλογιάννης θα παρουσιάζουν το 'Enkelt', στον χώρο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το 'Σπίτι Cocktail Bar'. Το όνομά του μεταφράζεται ως "απλός, απέριττος ή αυτάρκης" και πρόκειται για ένα all day μπιστρό που θα ενσωματώνει πλήρως τη σκανδιναβική κουλτούρα σε κάθε έκφανσή του και -κυρίως- σε αυτά που θα σερβίρει. 

Η επιμέλεια του μενού θα έχει την υπογραφή του -μεταξύ άλλων head chef του μυκονιάτικου σουξέ 'Noema'- Πάνου Τσίκα ενώ επικεφαλής της κουζίνας θα είναι ο Παύλος Κωτσάκος. Η μπάρα του 'Enkelt' από την πλευρά της θα κάνει focus στα κλασικά ποτά.

> Διάβασε ακόμη: Πώς (και τί) θα πίνουμε στα μπαρ το 2023;

Το 'NiDo' θα είναι το επόμενο χτύπημα του Νίκου Θωμά

Ο σεφ Νίκος Θωμάς

Ο chef patron του 'Simul' Νίκος Θωμάς έχει εδώ και καιρό στα σκαριά το επόμενο project του, που θα κάνει ντεμπούτο εντός των επόμενων εβδομάδων στο Κολωνάκι, επί της οδού Λεβέντη και τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Izakaya'. Το υβριδικό 'NiDo' θα θέσει στο γευστικό του επίκεντρο τα tapas, θα έχει αρκετά value for money φιλοσοφία και αναλογία ποτού-φαγητού στο 50%-50%.

Το 'Monk's Beard' στον Νέο Κόσμο θα παίζει με τη φωτιά 

Λίγο αργότερα ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον εστιατορικό project θα προστεθεί στη γειτονιά του Νέου Κόσμου και σε μικρή απόσταση από την πιάτσα που δημιουργείται στη σκιά της Στέγης. Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης ('San Michali' στη Σύρο) ετοιμάζει το 'Monk's Beard': Ένα high-end εστιατόριο με ελληνικές γεύσεις αλλά και επιρροές από τον Λίβανο και την Κωνσταντινούπολη και πιάτα που θα μαγειρεύονται με ξύλα και φωτιά.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης ανοίγει το Monk's Beard στο Νέο Κόσμο

Εδώ μεταξύ άλλων θα φτιάχνουν δικό τους ψωμί, τυριά και αλλαντικά ενώ η οινική επιμέλεια θα φέρει την υπογραφή του Άρη Σκλαβενίτη.

Το 'Hawker' δίνει street food ενδιαφέρον στα Άνω Πετράλωνα

Ο Ερβέ Προνζάτο και ο Γρηγόρης Κίκης, μετά από ένα εκ των πιο  cool fine dining εστιατορίων -το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο 'Hervé'- ετοιμάζουν κάτι αρκετά διαφορετικό. Το 'Hawker', που τελικά θα ανοίξει στα τέλη Φεβρουαρίου στην πλατεία Μερκούρη των Άνω Πετραλώνων, θα είναι ένα all day γευστικό spot που θα υπηρετεί το concept του fusion street food, με το μαγειρικό άγγιγμα πάντοτε των δύο σεφ.  

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Τι θα σερβίρουν εδώ; Burgers με twists, hot dogs, πιάτα με κοτόπουλο, μπολ με ρύζι και σεβίτσε και γενικά φαγητό του δρόμου που θα έχει κάτι να πει, με πινελιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Θα λειτουργεί από το πρωί με (πολύ καλό) καφέ (σε συνεργασία με τη Μέντα) και θα υπάρχουν επίσης on tap cocktails που θα επιμεληθεί ο Γιώργος Ευθυμόπουλος. Αναμένεται να γίνει στέκι που θα απευθύνεται σε κάθε είδος foodie στην πόλη, ενώ θα διαθέτει και μία προσεγμένη αυλή, στο πίσω μέρος. 

> Διάβασε ακόμη: Πού και τι θα φας στο food village του Συντάγματος

Το αθηναϊκό 'Surfer Maya' θα είναι ένα εντυπωσιακό speakeasy

Το ανατρεπτικό street food spot της Θεσσαλονίκης έχει κατορθώσει να συζητιέται, για όλους τους σωστούς και νόστιμους λόγους. Μοιραία λοιπόν, κάποια στιγμή θα το βλέπαμε και στην Αθήνα. Αυτό θα συμβεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης άνοιξης, με το 'Surfer Maya Athens' να διατηρεί τον funky χαρακτήρα του, τις επιρροές από το διεθνές φαγητό του είδους αλλά και την πίστη του στην ελληνική κληρονομιά και τα φρέσκα προϊόντα, υποδεχόμενο τους επισκέπτες (αποκλειστικά κατόπιν κράτησης) σε μία εντυπωσιακή αθηναϊκή ταράτσα. Τα pop-ups με Έλληνες και ξένους σεφ -ακριβώς όπως και στη Θεσσαλονίκη- δε θα απουσιάζουν και δίπλα σε αυτά θα προστεθούν guest shifts από δημοφιλείς bartenders καθώς και εξίσου διάσημα DJ sets.

Ο αεικίνητος Κώστας Καπετανάκης όμως δε θα περιοριστεί εκεί καθώς μέσα τον Φεβρουάριο θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του χαλανδριώτικου 'Estrella' στην Πλατεία Ελευθερωτών και ένα προνομιακό σημείο αυτής, ενώ έχει στα σκαριά και κάποια φιλόδοξα projects σε γνωστά ξενοδοχεία.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια