Η διεθνής έκθεση HORECA, που φέτος πραγματοποιείται από 11 έως 13 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζει, σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials, το "γαστρονομικό εργαστήρι" - "Gastronomy Lab", στο οποίο θα φιλοξενηθούν 'Έλληνες σεφ και διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας και των μπαρ.
Καινοτομία, τάσεις, κυκλική οικονομία και η ναπολετάνικη πίτσα όπως πρέπει!
Στο τετραήμερο της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα φιλοξενηθούν ηχηρά ονόματα της διεθνούς και εγχώριας γαστρονομίας, που θα παρουσιάσουν νέες γαστρονομικές τάσεις που επικρατούν διεθνώς και σύγχρονες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε εστιατορικές κουζίνες. Πιο συγκεκριμένα, ο Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, ο Chef Zubin D’Souza της νέας συνεργασίας της Ecole Ducasse στην Ινδία (Νέο Δελχί), καθώς και ο Martin Millouet, pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier.
Το πάνελ συζήτησης με την "D-Waste" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και το Master class on stage, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία". Το Master Class θα εστιάσει στις πλέον πρόσφατες και καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο "Paradiso", design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Ακόμα, ο Vito Monaco, ένας από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πιτσας, και ο Luciano Sorbillo, σημαντικές μορφές της ιταλικής πίτσας, άρτι αφιχθέντες από τη Νάπολη, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της.
Από τη σκηνή του Gastronomy Lab φυσικά δεν θα λείπει η εμπειρία των Έλλήνων chef, pastry chef και bakery chef, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί συμπεριλαμβάνονται οι Δημήτρης Κονταράτος, Χάρης Παπαλίτσας, Γρηγόρης Χέλμης, Δημήτρης Κατριβέσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Δημήτρης Παμπόρης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Φραγκογιάννης, Μαρίνος Κοσμάς, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Τέλος, στην φετεινή HORECA θα βραβευτούν 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και τη zero waste φιλοσοφία τους.
10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα