O Παύλος Κυριάκης υποδέχεται την Ana Roš στο "The Zillers"

Μια από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της κουζίνας της Σλοβενίας, με διεθνείς περγαμηνές για την ενδιαφέρουσα φυσιολατρική προσέγγιση της κουζίνας της, θα μαγειρέψει στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο στη Μητροπόλεως, ένα μοναδικό δείπνο με τον σεφ Παύλο Κυριάκη.

Κυριάκης-Ros

Τα δείπνα με προσκεκλημένους σημαντικούς εκπροσώπους του γαστρονομικού τεραίν συνεχίζονται στο "The Zillers" με ποδαρικό να κάνει τη νέα χρονιά, στις 15 Ιανουαρίου, η Ana Roš, σεφ και ιδιοκτήτρια του διάστερου "Hiša Franko", στο Κομπάριντ στη Σλοβενία. Η Roš, που το 2017 είχε τιμηθεί και με τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ του Κόσμου" από τον θεσμό των "The World's 50 Best Restaurants", είναι υπέρμαχος της βιωσιμότητας, και ουσιαστικά, η πρώτη που χάραξε την πορεία των νέων Σλοβένων σεφ προς την επανάσταση της κουζίνα της γενέτειράς τους. Έχει αφιερώσει περισσότερες από δύο δεκαετίες στην έρευνα κερδίζοντας όχι μόνο προβολή αλλά αναγνώριση και σεβασμό από τη διεθνή γαστρονομική κοινότητα ενώ στην κουζίνα της, που συνδέεται στενά με το σλοβενικό terroir, συμβιώνει σε απόλυτη αρμονία η εποχικότητα με στοιχεία της προσωπικότητάς της. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές πιάτα της -εντός και εκτός έδρας της σεφ- και από το πρώτο λανσάρισμα του μενού "Reincarnation”, ήταν ξεκάθαρο μέσω ευρηματικού storytelling, το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον τους όχι μόνο από γευστικής αλλά και ιδεολογικής σκοπιάς. Οπότε προτείνω οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσετε γιατί οι θέσεις προβλέπεται να εξαντληθούν εν ριπή οφθαλμού. 

Φωτογραφίες:
Ana Roš: Suzan Gabrijan,
Παύλος Κυριάκης: Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".