Στο Cupola με αλέγκρα γιορτινή διάθεση

cupola

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που ούτε τις πιο λαμπερές μέρες του χρόνους δεν σταματάει να φουντώνει στον cool πεζόδρομο του Παγκρατίου. Δημιουργώντας ένα comfort food spot με προτάσεις που μέχρι τώρα θα συναντούσες μόνο σε κάποια τρατορία της Μπότας, το Cupola έχει μεταφέρει το ιταλικό ταμπεραμέντο στην πόλη φινετσάτα και ανεπιτήδευτα εδώ και χρόνια. 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ειδικά φέτος στο Cupola, οι γιορτές μυρίζουν τρούφα και ζυμάρια ψημένα στον ξυλόφουρνο. Μια πάντοτε ωραία ιδέα είναι η έξοχη πίτσα που τιμά τη ναπολιτάνικη καταγωγή της καθώς ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο, ενώ δεν γίνεται να προσπεράσεις τα προσεγμένα antipasti και την φρέσκια pasta, μερικά από τα μεγάλα σουξέ του μενού. Ασφαλώς, η απόλαυση δεν σταματά εκεί: το πρωτοχρονιάτικό μενού, που εμπνέεται από την σύγχρονη πλευρά της ιταλικής κουζίνας, επιφυλάσσει πέντε πιάτα που στέκονται με αξιώσεις στην εξτραβαγκάνζα των ημερών. 

Cupola 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από την σούπα Cappuccino Topinambur με αγκινάρες Ιερουσαλήμ σε αφρό πατάτας- μαύρης τρούφας, μέχρι το κλασικό ταρτάρ και τα μοσχαρίσια short ribs συνοδευόμενα με πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότα και chips πράσου, όλα τα εκλεκτά εδέσματα δημιουργούν ένα συναρπαστικό γευστικό ψηφιδωτό. Τη νοστιμιά των ιταλιάνικων φαβορί κερδίζει στο φινάλε το πρωτότυπο Tiramisu - Panettone γιατί τίποτε δεν συνδέει τις έννοιες Ιταλία και γιορτές όσο το εμβληματικό panettone!

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.