Hasapika: Το sushi των γιορτών είναι στη Βαρβάκειο

Το πιο ανατρεπτικό sushi bar της Αθήνας είναι το ιδανικό pit stop για τα διαλείμματα από το shopping των γιορτινών προμηθειών, ακριβώς εκεί όπου χτυπά ο γευστικός παλμός της πόλης: τη Βαρβάκειο Αγορά.

Hasapika © Λεωνίδας Τούμπανος

Με έμπνευση από τα μεγάλα foodmarkets της Ευρώπης, αλλά και όραμα εντελώς αθηναϊκό, τα "Hasapika" είναι ένα από τα πιο βροντερά σουξέ του τελευταίου έτους. Ένα project που ήρθε για να αλλάξει το πρόσωπο της κεντρικής αγοράς της πόλης, κατάφερε να προικίσει τη Βαρβάκειο με ανατρεπτική διάθεση και κοσμοπολίτικο αέρα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, δίνοντας στην καρδιά των προμηθειών της πόλης τη δυνατότητα να εκφράσει τη γευστική της αγνότητα μέσα από μια πολύ απλή, αλλά και συναρπαστική ιδέα: ένα ταβερνοσουσάδικο που, μέσα από εκλεκτά ρολάκια, nigiri και sashimi, αλλά και σεβίτσε, ταρτάρ, τηγανιές, ψαρόσουπες και φρέσκα ζυμαρικά, φέρνει τη νοστιμιά των κορυφαίων πρώτων υλών της αγοράς, από… τον πάγκο στο πιάτο.

Hasapika Βαρβάκειος
Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, οι θησαυροί της Βαρβάκειου γίνονται βάση για λαχταριστές, ακομπλεξάριστες νοστιμιές που συνδυάζουν Ιαπωνία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ το χαλαρό, urban σκηνικό που ξεδιπλώνουν τα "Hasapika" στη δεξιά πτέρυγα της αγοράς (έναν διάδρομο απόσταση από την κεντρική ψαραγορά της Αθήνας, δηλαδή), γίνεται το ιδανικό pit stop για τα διαλείμματα από το shopping των γιορτινών προμηθειών μας, ή απλά το ραντεβού μας για παρεΐστικη απόλαυση με άποψη, πριν ή μετά τις βόλτες μας στο στολισμένο Κέντρο της πόλης.

Hasapika Βαρβάκειος
Λεωνίδας Τούμπανος

Φυσικά, η απόλαυση δεν σταματά εκεί: το μενού, που εμπνέεται από ό,τι πιο φρέσκο και νόστιμο έχει να προσφέρει κάθε πρωί η ψαραγορά, ανανεώνεται καθημερινά και ταιριάζεται με αναπάντεχες οινικές επιλογές, ενώ η γιορτινή περίοδος μεταφράζεται σε ένα ζωηρό party mood που φέρνει στα "Hasapika" προχωρημένες λιχουδιές όπως φρέσκα όστρακα συνοδεία φίνων φυσσαλίδων, αλλά και ελληνικό χαβιάρι παρέα με premium vodka shots.

Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)
+302160707026

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.