To άλσος και οι πύργοι. Ο κοσμοπολιτισμός και τα νεοκλασικά. Η πλατεία Κεφαλαρίου, η Λεβίδου και οι υπόλοιποι δρόμοι. Ο Βάρσος και τα υπόλοιπα ιστορικά σποτ. Είναι γεγονός πως η Κηφισιά προσφέρει αρκετές αφορμές για να την επισκεφθεί κανείς, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών που δείχνει να της ταιριάζει απόλυτα. Σε όλα τα παραπάνω προσθέσαμε και κάποιους νόστιμους λόγους.
"Buba Bistrot Exotique"
Το εξωτικό bar-restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει μαξιμαλιστικό ύφος και fun διάθεση, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ήδη από την είσοδο του νεοκλασικού στο οποίο στεγάζεται. Η κουζίνα του κινείται σε κλασικά ασιατικά πιάτα με πολύ ενδιαφέροντα twists και ιδιαίτερη αδυναμία στο Thai, ενώ σιγοντάρεται από την αρκετά υπολογίσιμη μπάρα και τα signature cocktails αυτής.
Παπαδιαμάντη 4, τηλ. 210 6231151
"Dal Professore"
Η rustico-elegante τρατορία του πολυταξιδεμένου σεφ Νίκου Δημητροκάλη έχει μετακομίσει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια από το Μαρούσι στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Εξακολουθεί όμως να παρέχει στον επισκέπτη μία θαυμάσια και updated εκδοχή της cucina casalinga (της σπιτικής μαγειρικής της Ιταλίας), με βάση την πολύ καλή πρώτη ύλη και τη βαθιά πίστη στις καθαρές γεύσεις.
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, τηλ. 210 6109988
"Artisanal"
Το bar-restaurant των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε προορισμό των βορείων προαστίων για όλους τους σωστούς λόγους: Ο εξαιρετικά στιλάτος χώρος από το δίδυμο των Μουρίκη - Γαβαλά, η ευρέως δημιουργική κουζίνα του Δημήτρη Δημητριάδη (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022) και η εξίσου αξιόλογη δουλειά στο μπαρ είναι μόνο μερικοί από αυτούς.
Ζηρίνη 2, τηλ. 210 8086111
"Παπαϊωάννου"
Πίσω στην άνοιξη του 2021, ο Γιώργος Παπαϊωάννου άνοιξε τα πανιά του και βρήκε νέο λιμάνι σε ένα κομψό αρχοντικό του 19ου αιώνα, στο Κεφαλάρι. Έκτοτε, το βραβευμένο θαλασσινό εστιατόριο διαπρέπει σε μία υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που μυρίζει ιώδιο κι αλμύρα και κάνει τη διαφορά με μία all star ψαριέρα.
Κολοκοτρώνη 32, τηλ. 210 7546046
"Nice n Easy"
Από το 2014, όταν και άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά, το "Nice n Easy" παραμένει πιστό στην αποστολή του, που είναι να μυήσει ακόμη περισσότερους λάτρεις του καλού φαγητού στη γευστική του κουλτούρα, με πιάτα που βρίθουν βιολογικών πρώτων υλών, εποχικών συστατικών και υψηλής διατροφικής αξίας. Στα plus του ασφαλώς οι vegetarian και gluten-free προτάσεις.
Παπαδιαμάντη 7, τηλ. 210 8082014
"Ελαίας Γη"
Στρατηγικά τοποθετημένο σε ένα λόγο της ευρύτερης περιοχής που του χαρίζει ένα από πιο μεγαλοπρεπή πανοράματα της Αττικής, αυτό το γοητευτικό εστιατόριο είναι από τα διαχρονικά hits νοστιμιάς των ΒΠ, υπηρετώντας με συνέπεια και ακρίβεια τις ελληνικές γεύσεις. Η κουζίνα του παίζει σε τρία τερέν (μενού 14 και 24 γεύσεων καθώς και a la carte) δίνοντας μία σύγχρονη οπτική στη γαστρονομία της χώρας μας, πλαισιώνοντάς τη με μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.
Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, τηλ. 210 6200005
"La Meat Maison"
Και deli και κάβα και κρεοπωλείο και bar-restaurant. Με φινετσάτη casual ατμόσφαιρα μητροπολιτικού μπιστρό, το conceptικό σποτ της La Meat Maison στην Κηφισιά φιλοδοξεί να γίνει τόπος συνάντησης για τους απανταχού κρεατόφιλους. Τις καρνιβορικές -και όχι μόνο- δημιουργίες που υπογράφει ο Δημήτρης Κατριβέσης.
Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαμάνας, τηλ. 210 8087372
"Monzù"
Στο υπέροχο αρχοντικό του 19ου αιώνα και στην κομψή σάλα με την πάντοτε ζεστή ατμόσφαιρα, τα ρετρό κεραμικά πλακάκια και τις γύψινες λεπτομέρειες στο ταβάνι, σε κερδίζει αρχικά ο χώρος και το γενικότερο feeling. Έπειτα αναλαμβάνει ο πολύπλευρος σεφ Γιάννης Λιόκας που διατηρεί ατόφια την ιταλική καταγωγή των πιάτων του, προσθέτοντας όμως έναν ξεκάθαρα ελληνικό αέρα με τυριά, αλλαντικά, όσπρια, κρέατα, βότανα και μυρωδικά του τόπου μας.
Λ. Κηφισίας 317 B, τηλ. 210 6200495
"Blue Pine"
Κλασικά γαλλικά πιάτα, αβρό σέρβις και ρετρό 60s αίσθηση σε ένα από τα παλιότερα εστιατόρια της Κηφισιάς (από το 1961). Ξεκίνησε τη διαδρομή του ως steak house, αλλά στα ’90s απέκτησε το γνωστό γαλλικό γευστικό χρώμα του, το οποίο υλοποιείται με βατραχοπόδαρα, σαλιγκάρια Μπουργκινιόν, φουαγκρά, καφέ ντε Παρί, σουφλέ Γκραν Μαρνιέ.
Τσαλδάρη 37, τηλ. 210 8077745
"Dry & Raw"
Η κρεατοφαγική προσέγγιση του Στράτου Δρακούλη συναντάται και στην Κηφισιά, με ένα ακόμη spot του "Dry & Raw". Το σαγηνευτικό μιξ premium κοπών και πρωτότυπων comfort πιάτων, σε ένα ατμοσφαιρικό, λουσάτο χώρο είναι ακριβώς αυτό που περιμένουν οι fans του brand.
Πεντέλης 1, τηλ. 210 7548348
"Freud Oriental"
Το "Freud Oriental" αποτελούσε ανέκαθεν έναν εξαιρετικά αξιοσέβαστο πρεσβευτή της ιαπωνικής γευστικής φιλοσοφίας στην πόλη. Πλέον, το συναντάς στο ξενοδοχείο "Semiramis" με ένα πληθωρικό μενού γεμάτο σπεσιαλιτέ από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, μία αξιοπρόσεκτη μπάρα με signature cocktails και premium ποτά καθώς και ενδιαφέρουσα γκάμα από οινικές ετικέτες και σάκε.
Χαριλάου Τρικούπη 48, τηλ. 210 6231181
"Telemachos Art & Grill"
Ποιοτική κρεατογνωσία σε πλούσιες μερίδες, σωστό σίτεμα και τεχνική στο ψήσιμο σε μια εξελιγμένη ψησταριά με αστική αισθητική που συν τοις άλλοις έχει και μεγάλη συλλογή κρασιών.
Φραγκοπούλου 19, τηλ. 210 8074015
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.