Δυο ξεχωριστά κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Το “Μηδέν Άγαν” και το “Μέτρον Άριστον” είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα γιορτινά γεύματα των ημερών που έρχονται.

οινοποιείο Παπαντώνη

Δύο κρασιά ενδεικτικά της κεντρικής φιλοσοφίας της Οινοποιίας  Παπαντώνη, που έχει να κάνει με την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας, προτείνουμε για τις γιορτές.

Το "Μηδέν 'Άγαν" πήρε το όνομα του από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό που είναι χαραγμένο στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει "τίποτα σε υπερβολή". Παράγεται από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, έχει βελούδινη στρογγυλή γεύση με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του περιλαμβάνει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, της φράουλας και του βατόμουρου. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οινοποιείο Παπαντώνη

Παράλληλα με το "Μηδέν 'Άγαν" κυκλοφορεί και το "Μέτρον 'Άριστον" εσοδείας 2021. Είναι ένα ιδιαίτερο λευκό, ξηρό που παράγεται από το συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%). Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Οίνο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με απαλά χρώματα λεμονιού και πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρειπ-φρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Το γεμάτο σώμα του χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Το όνομα του, "Μέτρον 'Άριστον", προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου και εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Παπαντώνη

Εστιάζοντας σε δυο μόνο ετικέτες την παραγωγή κρασιού, ο κεντρικός στόχος της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι η παρασκευή όσο των δυνατόν καλύτερων κρασιών με απόλυτη προσήλωση στη σημασία των ονομάτων τους, τα οποία αντανακλούν τις ηθικές αξίες της οικογένειας Παπαντώνη. Άλλωστε ο Αντώνης Παπαντώνης, ο άνθρωπος πίσω από το κρασί, ξεκίνησε να ασχολείται με την αμπελουργία με στόχο να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.  

papantonis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ποια είναι τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Αθήνας;

Τα μοναδικά βραβεία γεύσης που ψηφίζονται αποκλειστικά από το κοινό επιστρέφουν για 9η χρονιά, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο: Αυτό των Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2025

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Στο δημοφιλές all day bar-restaurant των ΒΠ, ο σεφ Βασίλης Τζίμας καταθέτει τη δική του, ξεχωριστή γευστική πρόταση.

Τα νέα αστέρια Michelin σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία

Οι καινούριες βραβεύσεις και οι κορυφαίες γαστρονομικές τάσεις στο Νησί και στο μικρότερο νησί, ακριβώς δίπλα.

Η Striggla που σέρβιρε αρνάκι (και γαστρονομικό φρυγαδέλι)

Η δημοφιλής γαστροταβέρνα του Αμαρουσίου παίζει σε νόστιμες στροφές και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους.

8 Hands Dinners με διαφορετική Surf & Turf ματιά στο Brutus Tavern

Στις 18 και τις 25 Φεβρουαρίου, οι Μιχάλης Νουρλόγλου και Στέφανος Ρίζος υποδέχονται κατά σειρά Γρηγόρη Κίκη και Παναγιώτη Γιακαλή, καθώς και Χάρη Νικολούζο και Μανώλη Παπουτσάκη.

Το "Μπαρ Μπεε Κιου" πιάνει…Πασαλιμάνι με ανανεωμένο μενού

Το "Μπαρ Μπεε Κιου" επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα, στην ευρύτερη συνοικία του Πειραιά και συγκεκριμένα στο φουτουριστικό νέο κατάστημα στο Πασαλιμάνι, στον αριθμό 7 της Αγγέλου Μεταξά.

Ένα από τα κορυφαία cheeseburgers της πόλης, τώρα και στον Νέο Κόσμο

Σερβίρεται πια (και) ακριβώς απέναντι από έναν εκ των κορυφαίων γύρων της Αθήνας.