"Τραβόλτα": Παρά θιν’αλός στο Περιστέρι

Ένα όνομα μια ιστορία είναι εδώ και μια δεκαετία το διάσημο εστιατόριο για ψάρι των αδερφών Λιάκου, με φανατικούς επισκέπτες από ολόκληρη την πόλη.

travolta1

Όσοι αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις γνωρίζουν καλά πως υπάρχουν ψαροταβέρνες, υπάρχει όμως κι ο "Τραβόλτα". Και αυτό διότι το ονομαστό μαγαζί του Περιστερίου είναι πραγματικά μια κατηγορία από μόνο του. Η ιστορία του ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2012, όταν οι αδερφοί Λιάκου αποφασίζουν να αναλάβουν την δημοφιλή ταβέρνα του Λάκη Λαμπρόπουλου, του χορευτή των 80’s, και να ξεδιπλώσουν την τελετουργική σχέση που τους δένει με την πρώτη ύλη και την άριστη μεταχείριση της.

travolta2

Έτσι, τρία συνεργαζόμενα καΐκια προσφέρουν στο εστιατόριο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του την καλύτερη ψαριά τους, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές του ως προς την ιδανικό τρόπο αλιείας αλλά και τον σεβασμό του για τους κανόνες της φύσης, της βιοποικιλότητας και της ίδιας της θάλασσας. Η κουζίνα, πάλι, μαγειρεύει ελεύθερα και προπαντός ευαίσθητα, χωρίς δηλαδή να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε μεγάλα ή μικρά και ταπεινά ψαράκια αλλά με μόνη έγνοια τη φρεσκάδα και τη γεύση της θάλασσας.

travolta3

Έχοντας τον τρόπο να φέρει την εκλεκτή πρώτη ύλη σε ρόλο πρωταγωνιστή κι επιτρέποντας της να λάμψει, δεν εκφράζεται μονάχα μέσα από το άριστο τηγάνι και την εξαιρετική σχάρα, αλλά και μέσα από πολύ ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ που στο πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα του κλασικού.

Μιλάμε για πιάτα όπως το πεντανόστιμο φρικασέ από φιλέτο σφυρίδας με άγρια χόρτα και αβγολέμονο, τη φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τον ροφό με μπάμιες ή το ασυναγώνιστο κοντοσούβλι με ολόκληρα ψητά καλαμαράκια περασμένα σε βέργα, που κάνουν τους φανατικούς επισκέπτες του "Τραβόλτα" από ολόκληρη την Αθήνα να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο αγαπημένο τους στέκι.

Travolta

Πλάι σε όλα αυτά φροντίστε να μην παραλείψετε μια δοκιμή των εξαιρετικών house wines του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.