"Comal": Γιορτινό fun με μεξικάνικη αλεγκρία

Στο cozy bar restaurant του Χαλανδρίου η φινετσάτη μεξικάνικη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκου συναντά τα ιδιαίτερα κοκτέιλ και τα happy vibes σε μια ξεχωριστή πρόταση γιορτινής εξόδου.

comal

Το νεοσύστατο Comal στην πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι είναι το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria). Στον προσεγμένο χώρο του Comal το ποιοτικό μεξικάνικο φαγητό συναντά μια curated λίστα ποτών και κοκτέιλ ενώ η funky μουσική έρχεται να συμπληρώσει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, ποτού αλλά και διασκέδασης.  

Comal

 Η cozy ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της σχεδιαστικής δεινότητας του σχεδιαστή Χάρη Λουρίδα, μας μεταφέρει στο Μεξικό παίζοντας με τα ζεστά χρώματα, τον φωτισμό, τα patterns και τα textures των υλικών όπως το μωσαϊκό, το μασίφ ξύλο και την τεχνητή μαύρη πέτρα που προσιδιάζει στις ηφαιστειογενείς περιοχές του Μεξικό.

Comal

 Άλλωστε η ουσία της φιλοσοφίας του Comal είναι η έμπνευση από το Μεξικό. Το παραδοσιακό σκεύος Comal, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τορτίγιας χαρίζει το όνομά του στο ομώνυμο Bar-Restaurant.  Αποφεύγοντας τόσο τα διακοσμητικά κλισέ όσο και την συνηθισμένη tex-mex γευστική κατεύθυνση μας χαρίζει μια αυθεντικά νόστιμη εμπειρία εμπνευσμένη απο Μεξικάνικο fare με φινέτσα αλλά και παρεΐστικη διάθεση για μοίρασμα. Στο μενού, που εναλλάσσεται μεταξύ κλασικών και "πειραγμένων” επιλογών θα βρείτε σαλάτες, ωμά, ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos, καθώς και ζουμερές επιλογές απο τη robata. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά τη caesar με μαρουλι baby gem που έχει καψαλιστει στη robata, τα tacos με μελιτζάνα και  mole από αμύγδαλο, το ζουμερό καλαμάρι με salsa macha, το χοιρινό carnitas που λιώνει στο στόμα καθώς συνδυάζεται με τις λαχταριστές σάλτσες που ξυπνούν τον ουρανίσκο. 

Comal

Είτε επιλέξετε μια θέση στο όμορφο bar είτε βρεθείτε σε ένα από τα λίγα τραπέζια, μην αμελήσετε να ολοκληρώσετε τη γευστική σας εμπειρία στο Comal με κάποιο από τα εμπνευσμένα κοκτειλ που επιμελήθηκε η ομάδα του The bar in front of the bar (BART) τα οποία συμπληρώνουν αρμονικά το menu. Η βασίλισσα margarita σας περιμένει να την απολαύσετε σε εξαιρετικές κλασικές και μη εκδοχές, ενώ με αντίστοιχο τρόπο φιγουράρει δίπλα της η τσαχπίνα paloma καθώς και άλλα θεματικά κοκτειλ όπως το pico de gallo εμπνευσμένο από την κλασική salsa ή το mexican east side.

Καλό φαγητό, ιδιαίτερα cocktails, fun ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική - συχνά και από guest DJs  - συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου με στόχο την ποιοτική διασκέδαση. Καθώς η πόλη φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της και όλοι αναζητούμε προτάσεις που συνδυάζουν καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση το Bar-Restaurant Comal αξίζει να μπει στο ραντάρ σας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.