Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Η απονομή των σημαντικότερων γαστρονομικών βραβείων στην Ελλάδα και την Κύπρο, που συνδιοργανώνουν το Αθηνόραμα και ο Φιλελεύθερος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/11/2022) στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού. Η γευσιγνωστική επιτροπή κατέληξε στα 25 βραβευμένα μέρη που καλύπτουν όλο το φάσμα της εστιατορικής σκηνής της Κύπρου.
Με την κορυφαία διάκριση του Χρυσού Σκούφου τιμήθηκαν 4 εστιατόρια, η διάκριση Top Notch απονεμήθηκε σε 12 εστιατόρια και 8 εστιατόρια και ταβέρνες πήραν το βραβείο Κυπριακής Κουζίνας. Επιπλέον, υπήρξε και το ειδικό βραβείο One to Watch (αυτό που στρέφει κάθε χρόνο το βλέμμα σε ένα καινούριο, άξιο αναφοράς εστιατόριο)
Τα αποτελέσματα του γευστικού "σαφάρι" που ξεκίνησε η γευσιγνωστική ομάδα του "α" από τον περασμένο Μάιο μέχρι και αυτό το φθινόπωρο ανακοινώθηκαν σε μία λαμπερή τελετή, την οποία διαδέχθηκε το diner de gala από τον κορυφαίο Έκτορα Μποτρίνι.
Αναλυτικά η λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια για το 2022, όπως τα αποτύπωσε η γευσιγνωστικη ομάδα του Aθηνοράματος:
ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ
HELIOS / ANASSA HOTEL 15/20
ΣΥΓΧΡΟΝΗ KOYZINA
Σε κομψό εσωτερικό χώρο και ατμοσφαιρική βεράντα με τραπέζια κάτω από ελιές και θέα στην ακτογραμμή, πιάτα με φινέτσα, υψηλή τεχνική και άριστες πρώτες ύλες, ξεδιπλώνουν τις επιρροές του σεφ David Goodridge από την διεθνή γαστρονομία, αναπτυγμένες σε γαλλική βάση με low calorie φιλοσοφία και πολλές vegan, vegetarian και gluten free επιλογές.
Δοκιμάστε: Υφές ντομάτας με τερίνα, κρέμα και σορμπέ, Φουά γκρα σοτέ με οργανικό μέλι, βερίκοκο και αχλάδι. Info: Αλέκου Μιχαηλίδη 40, Νέο Χωριό, Πάφος, www.anassa.com
MATSUHISA LIMASSOL / AMARA HOTEL 15/20
ΙΑΠΩΝΙΚΗ KOYZINA
Ακόμα μια "πρεσβεία" για την παγκοσμίως διάσημη ιαπωνική κουζίνα του Nobu, η οποία στεγάζεται εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Amara" στη Λεμεσό. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς και εδώ όλες οι signature και new style σπεσιαλιτέ του διάσημου σεφ μαζί με μια εξαιρετική κολεξιόν από sushi, σε άρτιες εκτελέσεις από την καλοκουρδισμένη ομάδα της κουζίνας.
Η ατμοσφαιρική βεράντα του εστιατορίου ανήκει στα κοσμικά hot spot της καλοκαιρινής Λεμεσού, ενώ το χειμώνα η δράση μεταφέρεται στον ιδιαίτερα κομψό εσωτερικό χώρο. Info: Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός, www.amarahotel.com
THE GRILL ROOM / AMATHUS BEACH HOTEL 15/20
ΚΡΕΑΣ
Το "Grill Room" του ξενοδοχείου Amathus φιλοξενείται σε έναν χώρο κομψό και διακριτικά πολυτελή, που αγκαλιάζεται από μια ιδιαίτερα άνετη και ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στους καταπράσινους κήπους και τη θάλασσα.
Το μενού είναι προσανατολισμένο στο κρέας με ένα μεγάλο ρεπερτόριο κοπών και προελεύσεων, που διαχειρίζονται από την κουζίνα με γνώση και μαεστρία. Σέρβις υψηλού επιπέδου και εξαιρετική wine list που υπηρετείται αποτελεσματικά από οινοχόο με γνώσεις. Info: Λεωφ. Αμαθούντος 75, Λεμεσός, www.amathuslimassol.com
VIVALDI BY MAVROMMATIS / FOUR SEASONS HOTEL 15/20
ΣΥΓΧΡΟΝΗ KOYZINA
Μια ιδιαίτερα κομψή χειμωνιάτικη σάλα αλλά και μια ατμοσφαιρική βεράντα για το καλοκαίρι, με θέα στην εντυπωσιακά φωτισμένη lagoon πισίνα του ξενοδοχείου, συνθέτουν το σκηνικό του εστιατορίου "Vivaldi by Mavrommatis". Υπό την εποπτεία του βραβευμένου με αστέρι Michelin Ανδρέα Μαυρομμάτη, η κουζίνα βαδίζει σε σύγχρονα μονοπάτια, συνδυάζοντας το κομψό γαλλικό πνεύμα με τις διάχυτες αναφορές στις γεύσεις και τα υλικά της Μεσογείου.
Το σέρβις όπως και η λίστα κρασιών ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός εστιατορίου υψηλού επιπέδου. Info: Λεωφ. Αμαθούντος 67-69, Λεμεσός, www.fourseasons.com.cy
ONE TO WATCH
L' ATELIER ROBUCHON 15,50/20
ΣΥΓΧΡΟΝΗ KOYZINA
Ένας σημαντικός πόλος έλξης στην ολοκαίνουργια και πολυαναμενόμενη μαρίνα της Αγίας Νάπας που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό μέσα στο περασμένο καλοκαίρι. Όπως και τα υπόλοιπα "L’ Atelier Robuchon" σε διάφορα μέρη του κόσμου, ακολουθεί τη φιλοσοφία ενός tapas bar υψηλής γαστρονομίας και σερβίρει εμβληματικές συνταγές-κληροδότημα του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon στο σύγχρονο γαστρονομικό στερέωμα.
Ατμόσφαιρα σκουρόχρωμης πολυτέλειας τυλίγει τα κομψά στρωμένα τραπέζια αλλά και την ανοικτή κουζίνα με τα αναπαυτικά stools όπου βιώνεις την εμπειρία του εστιατορίου στο έπακρο, τρώγοντας σε απόσταση αναπνοής από την χορογραφημένη μπριγκάντα. Info: Μαρίνα Αγίας Νάπας, www.jrobuchoncyprus.com
TOP NOTCH
LE FRENCHIE BISTROT 14,75/20
ΓΑΛΛΙΚΗ KOYZINA
Ατμόσφαιρα Παρισιού στα πέριξ του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού φέρνει το κομψό bistrot της Χαρούλας Χαριδήμου και του συζύγου της και σεφ Nelson Da Rosa, που διατηρούσαν για χρόνια εστιατόριο στη γαλλική πρωτεύουσα.
Οι γεύσεις έχουν κλασική γαλλική ψυχή και διακρίνονται από ιδιαίτερη φινέτσα και τεχνική αρτιότητα. Εντυπωσιακή λίστα κρασιών που διατρέχει τα μήκη και τα πλάτη του γαλλικού αμπελώνα. Info: Ειρήνης 11, Λεμεσός, www.lefrenchielimassol.com
POLO RESTAURANT / ALASIA HOTEL 14,75/20
ΣΥΓΧΡΟΝΗ KOYZINA
Όταν βραδιάζει το κεντρικό εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου "Alasia" φωτίζεται ατμοσφαιρικά και σερβίρει τις μοντέρνες γεύσεις που δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους.
Στις καλύτερες στιγμές του, οι σχεδόν ωμές γαρίδες με χαβιάρι σε ιδιαίτερα φίνα beurre blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και άνηθο, και το χυμώδες καλκάνι με fish sauce και γλυκές γήινες νότες από πράσο και μανιτάρια. Info: Χαϊδαρίου 6, Λεμεσός, www.alasiahotel.com.cy
BASILIKO / ANASSA HOTEL 14,50/20
ΑΣΙΑΤΙΚΗ KOYZINA
Υψηλή τεχνική, εκλεκτή πρώτη ύλη και περιπετειώδης διάθεση συνθέτουν ένα μενού που αγαπά το fine comfort στο ατμοσφαιρικό ασιατικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Anassa", όπου ο σεφ David Goodridge παρουσιάζει μια πανασιατική γευστική διαδρομή, καρυκευμένη με την πολυετή εμπειρία του σε βραβευμένο εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ.
Δοκιμάστε: Chawan mushi με χτένι και κόκκινη γαρίδα, Κόκκινο κάρι με καρύδα, φρέσκα noodles και μοσχάρι Kobe, αλλά και sashimi από κόκκινες γαρίδες Σικελίας με τα κεφάλια τους σε tempura.
Info: Αλέκου Μιχαηλίδη 40, Νέο Χωριό, Πάφος, www.anassa.com
COLUMBIA STEAK HOUSE 14,50/20
ΚΡΕΑΣ
Στο δημοφιλές steak house εντός του συγκροτήματος Columbia Plaza της Λεμεσού, τα ηνία της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος σεφ Στάθης Κόκκαλης, ο οποίος κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιστρέφεται γύρω από το κρέας, με πιάτα που ενσωματώνουν στοιχεία και τεχνικές fine dining καθώς και επιλεγμένες premium κοπές που εισάγουν απευθείας από φάρμες της Αμερικής και της Αυστραλίας.
Χώρος κομψός και άνετος, με μεγάλη ανοικτή κουζίνα και υαλόφρακτη κάβα. Info: Αγίου Ανδρέου 223, Λεμεσός, www.columbiaplaza.com
ROUS 14,50/20
ΣΥΓΧΡΟΝΗ KOYZINA
Ο νεαρός ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γιαγκουλάς, εκπαιδευμένος σε fine dining εστιατόρια του εξωτερικού, έφερε μαζί του την κουλτούρα του menu degustation, των πειραματισμών και του wine pairing.
Η κουζίνα του είναι ανάλαφρη, τολμηρή και ενδιαφέρουσα. Το design του εστιατορίου, κομψό και στιβαρό σε νεοκλασικό στυλ χωρίς εξτραβαγκάντσες, δημιουργεί ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον. Info: Λεωφ. Κυριάκου Μάτση 16, Λευκωσία, www.rous.com.cy
TOCAYO 14,50/20
FUSION KOYZINA
Η fusion κουζίνα του εστιατορίου παραπέμπει ευθέως στις γαστρονομικές κουλτούρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, που συνενώνονται άψογα μεταξύ τους παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη και δημιουργική free style γαστρονομική πρόταση.
Αφαιρετικό διακοσμητικό concept χωρίς τίποτα περιττό στο χώρο, απλότητα, καθαρές γραμμές και ατμοσφαιρικός φωτισμός. Μικρή καλοκαιρινή βεράντα, εντυπωσιακή μπάρα, σοφιστικέ κοκτέιλ. Info: Πρεβέζης 10, Λευκωσία, FB Tocayo
ARMYRA BY PAPAIOANNOU / AMARA HOTEL 14,25/20
ΨΑΡΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Ένας εντυπωσιακός μες την απλότητα του χώρος, με διακριτικές greek chic αναφορές και άπλετη θέα στη θάλασσα, αποτελεί την έδρα του βραβευμένου σεφ Γιώργου Παπαϊωάννου στην Κύπρο, που φιλοξενείται στο πολυτελές ξενοδοχείο "Amara" της Λεμεσού.
Την τιμητική τους έχουν και εδώ τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, που προέρχονται αποκλειστικά από την Ελλάδα, και δημιουργούν τον γοητευτικό ιωδιούχο καμβά μέσα στον οποίο ξεδιπλώνεται η signature μινιμαλιστική μαγειρική προσέγγιση του Παπαϊωάννου. Info: Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός, www.amarahotel.com
EPSILON RESTO BAR 14,25/20
ΣΥΓΧΡΟΝΗ KOYZINA
Ξεχωρίζει στη Μαρίνα της Λεμεσού, με μίνιμαλ και κομψή ατμόσφαιρα, τόσο στην εσωτερική σάλα όσο και στον εξωτερικό χώρο που αναπτύσσεται με επίκεντρο την όμορφη μπάρα του μαγαζιού.
Οι γεύσεις έχουν σύγχρονο ύφος με πολυσυλλεκτικές ασιατικές, μεσογειακές και γαλλικές επιρροές, χωρίς να λείπει μια μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο sushi. Ιδιαίτερα αξιόλογα κοκτέιλ και καλή λίστα κρασιών. Info: Μαρίνα Λεμεσού, FB Epsilon Resto Bar
LIMANAKI FISH RESTAURANT / AMATHUS BEACH HOTEL 14,25/20
ΨΑΡΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Στους εντυπωσιακούς εξωτικούς κήπους του ξενοδοχείου "Amathus" και με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, το όμορφο open air εστιατόριο παρουσιάζει μια κουζίνα αφιερωμένη στο ψάρι.
Η πλούσια ψαριέρα προϊδεάζει για την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη, ενώ η έμπειρη ομάδα της κουζίνας φανερώνει τις ικανότητες της τόσο στο τηγάνι και τη σχάρα, όσο και σε πιο σύνθετα πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Info: Λεωφ. Αμαθούντος 75, Λεμεσός, www.amathuslimassol.com
LOCATELLI RISTORANTE / AMARA HOTEL 14,25/20
ΙΤΑΛΙΚΗ KOYZINA
Ο διακεκριμένος με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli δημιουργεί ακόμα ένα εστιατόριο που φέρει το όνομα του και λειτουργεί υπό τη στενή του επίβλεψη εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου "Amara" στη Λεμεσό.
Η ιταλική του κουζίνα είναι ανάλαφρη και μοντέρνα, δίνοντας τον πρώτο λόγο στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την πατρίδα του. Ιδιαίτερα ευγενικό σέρβις και ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα. Info: Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός, www.amarahotel.com
MARBRE / RADISSON BLU HOTEL 14,25/20
ΚΡΕΑΣ
Με εκλεκτές αμερικανικές κοπές στη βιτρίνα του και ανοιχτή φωτιά στην κουζίνα του, ο σεφ Θάνος Τσιτσιλιάνος ηγείται της κρεατοφαγικής εμπειρίας που προσφέρει το μικρό και cosy εστιατόριο του ξενοδοχείου "Radisson Blu".
Υπό την επιμέλεια του βραβευμένου με πολλούς Χρυσούς Σκούφους στην Ελλάδα Αλέξανδρου Τσιοτίνη, σερβίρονται ακόμα δημιουργικοί νεολογισμοί όπως τα tacos με γύρο, τα springrolls "μουσακάς" και το ταρτάρ "σουτζουκάκι".
Info: Ατλαντίδων 2, Λάρνακα, www.radissonhotels.com
SEASONS ORIENTAL / FOUR SEASONS HOTEL 14,25/20
ΚΑΝΤΟΝΕΖΙΚΗ KOYZINA
Το κινέζικο εστιατόριο του "Four Seasons" είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, με τραπέζια στρωμένα σε μια βεράντα που "ίπταται" πάνω από την εξωτική λίμνη του ξενοδοχείου και έναν εξίσου πολυτελή εσωτερικό χώρο.
Ο σεφ Guan Ruijiong υπηρετεί με πάθος την κλασική όψη της καντονέζικης κουζίνας, χωρίς να λείπει μια μεγάλη σειρά από σπεσιαλιτέ που εκφράζουν το προσωπικό μαγειρικό του ύφος. Εξαιρετικό σέρβις και προσεγμένη wine list.
Info: Λεωφ. Αμαθούντος 67-69, Λεμεσός, www.fourseasons.com.cy
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΓΕΥΣΗΚΛΕΟΥΣ 62 14/20
Σύγχρονου ύφους σάλα με βιομηχανικές νότες αλλά και ένας ηλιόλουστος στεγασμένος εξωτερικός χώρος συνθέτουν το σκηνικό στο πολύ αγαπητό εστιατόριο της οικογένειας Αλεξάνδρου.
Η κουζίνα υπηρετεί την κυπριακή παράδοση με πολύ καλά μαγειρευτά και κρεατικά στη σχάρα, αλλά και μια μεγάλη σειρά από πιάτα ημέρας. Info: Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία, www.geusicleous62.com
DIONYSUS MANSION 14/20
Ατμοσφαιρική σάλα στο εσωτερικό της εντυπωσιακής πετρόκτιστης έπαυλης αλλά και μια πολύ άνετη και ρομαντική αυλή στο πίσω μέρος, όπου θα γευματίσετε κάτω από τα δέντρα.
Ο σεφ Δημήτρης Χαϊδεμένος προτείνει μια μοντέρνου ύφους κυπριακή κουζίνα, έχοντας σαν αφετηρία του τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού και σε ορισμένες περιπτώσεις της Ελλάδας. Info: 16η Ιουνίου 1943 5, Λεμεσός, FB Dionysus Mansion
ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ 14/20
Σε γοητευτικό κουτούκι με μεγάλη αυλή, περιτοιχισμένη από δέντρα και μυρωδικά, ο Κωνσταντής Κτώρης και η σύζυγός του Σοφία στεγάζουν την αγάπη τους για την καρπασίτικη και την ευρύτερη κυπριακή μαγειρική παράδοση, σερβίροντας, με την πρακτική του μεζέ, μια σειρά από λιγότερο ή περισσότερο γνωστές σπεσιαλιτέ, αλλά και δικές τους, sui generis παραλλαγές.
Highlights το κερπαστό (κατσίκι ξηράς ωρίμανσης στα κάρβουνα) και το οφτό της τερατσιάς (κρέας σιγομαγειρεμένο στον πέτρινο φούρνο πάνω σε χαρουπόβεργες). Info: Καλό Χωριό, Λάρνακα, FB Κουτσονικολιάς
ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ 14/20
Λευκοντυμένη ταβέρνα σε μοντέρνο ύφος που ενώνεται με σκεπασμένη και ηλιόλουστη βεράντα. Οι μαγείρισσες Αντρούλλα Καρύδη και Μαρία Γεωργίου μένουν πιστές στην παραδοσιακή γραμμή της κυπριακής κουζίνας και οι γεύσεις τους, ορισμένες εκ των οποίων δυσεύρετες, είναι ιδιαίτερα καλοφτιαγμένες και αφοπλιστικά νόστιμες.
Αρκετά προϊόντα προέρχονται από τα οικογενειακά κτήματα, ενώ δικά τους είναι και τα εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού που κλείνουν το γεύμα. Info: Αρχ. Μακαρίου Γ’ 110, Λακατάμια, Λευκωσία, FB Οι Μαγείρισσες
SOFIA AND ANDREAS TRADITIONAL HOUSE 14/20
Η κυρία Σοφία είναι μια αρχόντισσα του ξυλόφουρνου, στον οποίο ετοιμάζει καθημερινά το δικό της ψωμί, για να σταθεί αρωματικά πλάι σε ένα set menu που απαρτίζεται από φρέσκο χαλούμι ημέρας, δικό της γιαούρτι, μακαρόνια φούρνου με κιμά (το κυπριακό παστίτσιο), κιουπέπια και ραβιόλες.
Αστέρι του τραπεζιού είναι το κλέφτικο, ενώ τη γευστική ραψωδία διανθίζουν εποχικά πιάτα. Απαραίτητη η προκράτηση τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Info: Λετύμπου, Επαρχία Πάφου, +357 99 995961
ΣΤΟΥ ΡΟΥΣΙΑ 14/20
Δημοφιλής οικογενειακή ταβέρνα στην καρδιά της Λάρνακας, με τραπεζάκια σε όμορφο πεζόδρομο το καλοκαίρι, αλλά και γραφική σάλα για τις κρύες μέρες.
Η ποικιλία κυπριακών μεζέδων είναι το δυνατό χαρτί, με το καρέ να συμπληρώνουν χειροποίητα ζυμαρικά, τοπικά μαγειρευτά και πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και τα υλικά της αγοράς. Info: Νικ. Λανίτη 26, Λάρνακα, www.stourousha.com
SYMPOSIO 14/20
Ένα παλιό πετρόκτιστο σπίτι στην άκρη του χωριού Πελένδρι μετατράπηκε από τον Νίκο Βασιλείου σε μια ζεστή και ιδιαιτέρως δημοφιλή ταβέρνα που τιμά τις κυπριακές γεύσεις. Δικά τους ζαρζαβατικά που καλλιεργούν σε κοντινή απόσταση, χειροποίητες ραβιόλες που γεμίζουν με χαλούμι και δυόσμο, και σπέσιαλ κρεατικά ψημένα με μαεστρία στον ξυλόφουρνο, τη σχάρα αλλά και τον "λάκκο" που μπορείτε να δείτε στην μεγάλη αυλή του μαγαζιού.
Γρήγορο σέρβις και μια προσεγμένη ποικιλία ετικετών από τον τοπικό αμπελώνα που φυλάσσονται σε ειδικό συντηρητή. Info: Προδρόμου 61, Πελένδρι, Επαρχία Λεμεσού, www.symposiocyprus.com
ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΜΑΣΙΑΣ 14/20
Οικογενειακή ταβέρνα με μισό αιώνα ιστορίας, ρουστίκ σάλα και δροσερή σκεπαστή αυλή. Καλοφτιαγμένη κυπριακή κουζίνα με εξαιρετικές πρώτες ύλες, βασισμένες στην εποχικότητα.
Η τροφοσυλλογή από τα μέλη της οικογένειας, αλλά και το κοφτερό κριτήριο της μαγείρισσας Ντανιέλας Καμασιά στο κρέας, εκφράζονται μέσα από μερακλίδικα πιάτα ημέρας, όπως το βραστό αρνίσιο κεφαλάκι, τα αυγά με άγρια σπαράγγια, ενώ δικό τους χαλούμι και ντόπιες πατάτες συμπληρώνουν την εικόνα. Info: Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, Αμμόχωστος, FB Taverna Kamasias
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: EUROBANK Κύπρου
XΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ "ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ": The Macallan
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ "TOP NOTCH": Quality Group
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Mercedes – Benz, Mövenpick, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Staropramen Beer, City Unity College Nicosia, Cyprus Airways, Amaxulus Ltd
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: OMEGA
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ: Cyprus Airways
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αθηνόραμα, Ο Φιλελεύθερος