Αρμονίες στην αναρχία του "Line Athens"

Στο Nο 31 των World's 50 Best Bars και στο ανατρεπτικό του concept το εντελώς ιδιαίτερο απόσταγμα O/Purist γράφει σενάρια γευστικής αρμονίας.

Το Line Athens στα Κάτω Πετράλωνα 9 © Λεωνίδας Τούμπανος

Το μυαλό μου ταξιδεύει με κινηματογραφική ταχύτητα έτσι όπως στέκομαι μπροστά στο μονόλιθο του "Line", που είναι εμπνευσμένος από τo περίφημο "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος". Σ’ αυτό το τόσο προχώ, μοναδικό "wine" bar στα Κάτω Πετράλωνα (Αγαθοδαίμονος 37) συντελούνται κυριολεκτικά και μεταφορικά ζυμώσεις που δημιουργούν καινοφανή ποτά, σ’ αυτό το workshop in progress διαρκείας. Είμαι περιστοιχισμένος από μικρές δεξαμενές ζυμώσεων όπου δημιουργούνται πρωτοφανέρωτα κρασιά από φρούτα διαφορετικά των σταφυλιών και από μια συλλογή high tech αξεσουάρ (αποστακτήρας κενού, thermomix, κορεάτικη γάστρα Ocoo κ.ά.), τα νέα σέικερ των bartenders δηλαδή, σ’ ένα χώρο άκρως πειραματικό, που δουλεύει έξω απ το κουτί με τη μέθοδο της αναρχίας, όπως λέει το μότο του "Line". Το κέλυφος που το φιλοξενεί έχει μια μαγική βιομηχανική αύρα, παλιό εργοστάσιο που το γνωρίσαμε σαν ειδικό εκθεσιακό χώρο της γκαλερί Ζουμπουλάκη και είναι ιδανικό για να ξεδιπλωθούν τα σχέδια των δημιουργών του, Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη του "Clumsies" και Δημήτρη Νταφόπουλου της "Three Cents". 

Line Athens

Όλη αυτή η ανατρεπτική νοοτροπία που επικρατεί, δίνοντας έμφαση σε αναπάντεχα υλικά, ανορθόδοξες παρασκευές και ευφάνταστους συνδυασμούς, είναι το τέλειο πλαίσιο για το O/Purist, το ελληνικό απόσταγμα που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία δέκα κορυφαίων Ελλήνων bartenders. Εμπνέεται μεν από το τσίπουρο, με το αλκοόλ του να προέρχεται από την απόσταξη σταφυλιών (Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ugni Blanc), αλλά στη συνέχεια υιοθετεί τη λογική του τζιν με συναπόσταξη πολλών διαφορετικών φρούτων και βοτάνων. Ανάμεσα τώρα σε νεωτεριστικά "κρασιά" από φρούτα, microbeers, κλασικά κοκτέιλ με πολλά twists, ωραία προζυμένια ψωμιά και μια διάχυτη no waste αειφόρα λειτουργία, ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης προτείνει μια κουζίνα ζωηρή, με τη λογική του bar food και της μοιρασιάς. 

Must taste

O/Purist

Opurist

Πικάντικο απόσταγμα που μοσχοβολάει εσπεριδοειδή, εμπνέεται από το τσίπουρο, αλλά στη δεύτερη απόσταξή του συναποστάσσεται με κρεμμύδια, κούμαρα, μύρτιλα, γκόρτσο, κυδώνια, λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, χαρούπια, αρμπαρόριζα, ρίζα αγγελικής και μάραθο. Εξαιρετική βάση για κοκτέιλ.

O/Purist Gimlet - Λαχανοντολμάς

Opurist

Ο αποδομημένος λαχανοντολμάς εμφανίζεται σαν ταρτάρ με διαβολεμένα νόστιμο umami και ένα εξαιρετικό αφρό αβγολέμονο. Αυτό το σπέσιαλ Gimlet ντύνει κάθε μπουκιά με τη γλυκόξινη δύναμή του και την ελαφριά επίγευση μπλε τυριού.

O/Purist Pisco Sour - Πανσέτα 

Opurist

Αυτή η εξαιρετικά ισορροπημένη, κομψή και έντονα φρουτώδης παραλλαγή του αγαπημένου κοκτέιλ, ταιριάζει χέρι-γάντι μ’ ένα σάντουιτς σε μπριός με κρούστα από μαγιά και σησαμέλαιο γεμισμένο με σιγοψημένη πανσέτα με τραγανή και καραμελωμένη πέτσα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.