Θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν vegetarian χασάπη;

Πιθανότατα να μην έχεις ακούσει ποτέ για τη μεγαλύτερη διατροφική επανάσταση όλων των εποχών. Αλλά ίσως και να ήρθε η ώρα να σε απασχολήσει.

The Vegetarian Butcher

Είναι μάλλον περιττό να σου γράψω πως η vegetarian και vegan διατροφή είναι τάση. Το βλέπεις άλλωστε παντού και στα μέρη μας: Από τα ολοένα και περισσότερα αντίστοιχα πιάτα στα πιο φημισμένα εστιατόρια και τα μονοθεματικά φαγάδικα του είδους μέχρι τις καταναλωτικές συνήθειές σου και τα πολλά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και θέλεις να πούμε και μία μεγάλη αλήθεια; Πλέον έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα και, κυρίως, η γεύση όλων όσων εμπίπτουν στην -hip είναι η αλήθεια- plant based διατροφή. Κυρίως σε αυτή δηλαδή. Ναι αλλά με τη γεύση; Τι κάνουμε με τη γεύση; Αυτό δεν είναι που πραγματικά μετρά; Ειδικά σε μία χώρα που το mentality της κρεατοφαγίας δε θα υποχωρήσει ποτέ και η χασαποταβέρνα θα ζει και θα βασιλεύει για πάντα; Τρεις λέξεις μόνο θα σου γράψω και κράτησέ τις: The Vegetarian Butcher.

Τι είναι πάλι αυτό;

Όταν ο 9ης γενιάς αγρότης και καρνιβορικός aficionado Jaap Korteweg αποφάσισε να γίνει vegetarian, διαπίστωσε το προφανές: Του έλειπε πολύ η γεύση και η υφή του κρέατος. Ήταν η στιγμή που πήρε την απόφαση να κάνει κάτι γι' αυτό.

The Vegetarian Butcher 3

Συνεργάστηκε λοιπόν με  επιστήμονες και καταξιωμένους σεφ και δημιούργησε την εναλλακτική. Φαγητό που διατηρεί όλα τα διατροφικά στοιχεία -πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12, σίδηρο- αφήνοντας εκτός κάδρου τη "θυσία" οποιουδήποτε ζώου και με απώτερο όραμα ένα καλύτερο για όλους μέλλον που περνά από το πιάτο.

> Διάβασε ακόμη: Δύο φρέσκα και νόστιμα vegan σενάρια στην Αθήνα

Το παιδί του, "The Vegetarian Butcher" θα μπορούσαμε να πούμε αλληγορικά πως είναι ο παραδοσιακός κρεοπώλης από το παρελθόν με χορτοφαγικές και vegan προτάσεις από το σήμερα. Το προϊόν μοιάζει τόσο με κρέας, που ο οποιοσδήποτε -ακόμη και οι ορκισμένοι αρνητές της τάσης- δεν πρόκειται να πουν όχι  στη ζουμερή υφή και το πραγματικά αξιόλογο γευστικό αποτύπωμα στον ουρανίσκο. 

The Vegetarian Butcher 2

The Vegetarian Butcher 1

Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που έχουν την περιέργεια αλλά μέχρι σήμερα, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν "τολμούσες" κάτι τέτοιο, μάθε πως τα Crispy Chic Burger, Lucky Nuggets, Legendary Burger και Magic Mince είναι διαθέσιμα και για το ελληνικό κοινό (στα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης", "Κρητικός", "My Market" και στο e-fresh.gr). Είναι ρε παιδί μου τέτοια η ποιότητα και η αίσθησή τους στο στόμα, συνδυαστικά με το ανατρεπτικό branding, που ίσως σε πείσουν πως αξίζει να μειώσεις το κρέας και να εμπιστευθείς έναν χασάπη. Ακόμη κι αυτός είναι vegetarian.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.