Δοκιμάσαμε το ανατολίτικο fusion του "Goya Gastrobar"

Αύρα εξωτικού αισθησιασμού και ιδιαίτερη αγάπη για το sushi, συναντιούνται στα τραπέζια του ατμοσφαιρικού spot στα απόμερα της Γλυφάδας, με την υπογραφή του ομίλου Σταθοκωστόπουλου.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Ταλαιπωρημένο από τα άνοιξε – κλείσε των προηγούμενων, πανδημικών χρονιών, που το δυσκόλεψαν να βρει τα πατήματά του, το "Goya Gastrobar" στα ψηλά της Γρηγορίου Λαμπράκη μπαίνει στη φετινή σεζόν με πατημένα γκάζια, χάρη στη φόρα που του χάρισε το περασμένο καλοκαίρι, με το δυνατό brunch να βάζει τις μεγάλες βεράντες του μαγαζιού στις all day συνήθειες των Νοτίων. Τώρα που η θερμοκρασία πέφτει, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο εσωτερικό, όπου το μυστηριακό σκηνικό ζούγκλας, με δόσεις μητροπολιτικού sexiness συνθέτει μια ατμοσφαιρκή σάλα πιστή σ’ αυτήν τεατράλε υποβλητικότητα με δόσεις υπερβολής, που αγαπά η περιοχή.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Έτσι, κρεμαστοί κήποι κατεβαίνουν απ' τα ταβάνια ενώ οι ζωντανές φλόγες που τυλίγουν το deck του DJ ρίχνουν την αχλή τους σε μια μεγάλη καθρεφτένια καμηλοπάρδαλη που μοιάζει να το έσκασε απ’ τον ζωολογικό κήπο του Alexander McQueen για να έρθει να σταθεί απέναντι από ένα life-sized ξύλινο παγώνι με εντυπωσιακή ουρά, αμφότερα εκατέροθεν μιας μπάρας που μιξάρει παιχνιδιάρικα κοκτέιλ με ονόματα όπως Blood 0, Naughty Strawberry και Slutty Pumpkin. Αυτό το τελευταίο, που ζητήσαμε να έρθει στο τραπέζι μας, είναι ένα γλυκόξινο tiki που, παρά την επιθετική του είσοδο με το μπαρουτοκαπνισμένο κλωνάρι κανέλας να σκορπά μυρωδιές αμφιβολίας για την ευστοχία της επιλογής μας, αποκαθιστά τις εντυπώσεις με τις ζωηρές εντάσεις και την ορεκτικά πικάντικη κάψα του. Δίκαια ένα από τα best seller του καταλόγου, λειτούργησε φίνα σαν απεριτίφ για την κοσμοπολίτικη exotica που ξεδίπλωσε εμπρός μας το μενού.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Με τον σεφ Δημήτρη Κουρκούτα επικεφαλής της δεύτερης εποχής της κουζίνας του (το "Goya Gastrobar" είχε αρχικά στηθεί σαν ένα Nikkei steakhouse σε επιμέλεια του σεφ Πέτρου Συρίγου, γνωστού από τις τηλεοπτικές κουζίνες, ενώ τώρα οι premium κοπές περιορίζονται σε striploin και ribeye από Black Angus με τρούφες και… χρυσαφικά), το γευστικό ρεπερτόριο διατηρεί τον εξωτικό προσανατολισμό του, κάνοντας όμως focus σε δημιουργικές αναδιατυπώσεις του ιαπωνικού fusion, όπως το συνθέτει ο σεφ που βρίσκεται επίσης πίσω από τις ασιατικές γεύσεις του εστιατορίου "Ιθάκη".

Έτσι, μολονότι ο τόνος κι ο σολομός – καίτοι βουτυρένια εδώ – δεν είναι τα πιο συναρπαστικά ψάρια που μπορείς να δοκιμάσεις σε nigiri, το ρυζένιο κρεβατάκι στο οποίο έρχονται ξαπλωμένα, έχει άριστο στακάτο δάγκωμα με τόση όση οξύτητα για να σπάσει το άμυλο και να αναδειχθεί το ψάρι. Δοκιμάστε το καλύτερα με το εξαιρετικό μαγιάτικο που φιλετάρει η κουζίνα, το οποίο πρωταγωνιστεί και στο ωραία ισορροπημένο σε υφές και εντάσεις σεβίτσε με πουρέ αβοκάντο, πίκλα jalapeno, ραπανάκι και τηγανητό σιναπόσπορο.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

"Άνθρωποι που δεν αντέχουν ούτε να μυρίσουν το κουνουπίδι, ενθουσιάζονται με τη δική μας τραγανή εκδοχή" μας ενημερώνει ο μετρ κι είναι λογικό, αφού γεύση κι άρωμα του παρεξηγημένου λαχανικού εξαφανίζονται κάτω από την επιβλητική ένταση του γλυκοκαυτερού κορεάτικου γλάσου που σκεπάζει την κατά τ’ άλλα άριστη, αέρινη τεμπούρα, στην οποία πιθανά οφείλει και την δημοφιλία του αυτό το πιο ευπώλητο απ’ τα πιάτα του μενού. Αντίθετα, το μπούτι από κοτόπουλου, που έρχεται τρυφερό και ζουμερό, αγκαλιασμένο από γλυκόξινη tonkatsu sauce, μολονότι δεν είναι το πιο νόστιμο του κοτετσιού, κερδίζει ωραία σπιρτάδα από τον απροσδόκητο συνδυασμό του με τον πουρέ σελινόριζας – miso, δείχνοντας ότι η κουζίνα ξέρει από επικίνδυνες ισορροπίες.

Αστέρι του μενού πάντως είναι το μυλοκόπι σε den miso, μια ελεύθερη κι ολότελα εύστοχη μεταγραφή του black cod, που έρχεται συνοδεία μιας aioli πατάτας – αυτή η τελευταία λεπτομέρεια (μεταφράζεται στο στόμα σαν ένας λιπαρός, κολλώδης αφρός σκορδαλιάς) είναι μια παραφωνία που απειλεί τη φινέτσα του πιάτου, που κατά τα άλλα προσφέρει μια πολύ ωραία ιδέα σε μια πολύ ωραία εκτέλεση: η αφράτη, ζουμερή και flaky σάρκα του εξαιρετικού ψαριού γίνεται ιδανικό όχημα για την ισορροπημένη και μαυλιστικής υφής den miso του σεφ να γεμίσει το στόμα με νοστιμιά βαθιά και πολύπλοκη, προικισμένη με umami νότες.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

+ Η μεγάλη ακρίβεια στις υφές και τους συνδυασμούς τους δείχνει τεχνική υψηλού επιπέδου στην κουζίνα, αφήνοντας υποσχέσεις για συνεχή ανοδική πορεία μέσα στη σεζόν.

- Μολονότι σχετικά μικρός και μαζεμένος, ο κατάλογος κρύβει αστάθεια στην ευστοχία των γεύσεων και της καθαρότητάς τους, που είναι και το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει ο σεφ.

Γρ. Λαμπράκη 34, Γλυφάδα
2109637120
Τιμή: 45 - 85

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2024

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

Η νέα εποχή του brunch στο "St. George Lycabettus"

Ανακαλύψτε το Friends & Family Wellness Brunch, εκεί όπου η υγεία και η απόλαυση συναντιούνται.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.