Λάμψη αστεριών στον ουρανό της Ιταλίας και μια τριάστερη "Villa"

Η πρόσφατη παρουσίαση του Οδηγoύ Michelin της Ιταλίας, που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο «Relais Franciacorta» στην Corte Franca, φώτισε τον έναστρο γαστρονομικό ουρανό της Ιταλίας με νέες λαμπερές αφίξεις.

Villa Crespi

Η φετινή ανακοίνωση των Michelin της Ιταλίας για το 2023 επιφύλασσε στo "Villa Crespi", με επικεφαλής τον σεφ Antonino Cannavacciuolo, την ευχάριστη έκπληξη του τρίτου του αστεριού. Το εστιατόριο που στεγάζεται στο θρυλικό arabesque style παλάτι που έχτισε ο έμπορος βαμβακιού Cristoforo Beningo Crespi ως δώρο στη γυναίκα του, εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή και από την αρχιτεκτονική της Βαγδάτης, βρίσκεται στη γραφική λίμνη της Όρτα στη Βόρεια Ιταλία.

Διαβάστε Επίσης

Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε το 1879 και κράτησε 30 χρόνια. Τα υπέροχα μωσαϊκά, τα σκαλισμένα ταβάνια, ο μιναρές στην κορυφή σε ταξιδεύουν στις Χίλιες και μια Νύχτες, ενώ ο καταπράσινος κήπος με τη λίμνη απογειώνουν το μαγικό σκηνικό. Από το 1999 λειτουργεί σαν πεντάστερο ξενοδοχείο με 14 σουΐτες και τη διαχείριση έχει ο γνωστός σεφ Antonino Cannavacciuolo με την γυναίκα του Cinzia. O Antonino είναι διάσημος chef στην Ιταλία και με μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση.

Διαβάστε Επίσης

O Gwendal Poullenec, διεθνής διευθυντής του οδηγού Michelin, επισήμανε σε σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο της Ιταλίας από τη Λομβαρδία έως τη Σικελία ενώ για τη "Villa Crespi", τόνισε ότι ξεχωρίζει για την ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση της κουζίνας με νέες τεχνικές. Εκτός όμως από 1 νέο τριάστερο, στη φετινή έκδοση υπήρχαν 4 νέα εστιατόρια με δύο αστέρια και 34 νέα εστιατόρια με 1 αστέρι κάτι που σημαίνει ότι η Ιταλία πλέον διαθέτει 385 εστιατόρια με αστέρια: 12 εστιατόρια με τρία αστέρια, 38 εστιατόρια με δύο αστέρια και 335 εστιατόρια με ένα αστέρι.

Τα νέα αστέρια

Τρία νέα αστέρια
Villa Crespi, Orta San Giulio

Δύο νέα αστέρια
Acquolina, Ρώμη
Enoteca La Torre, Ρώμη
St. George by Heinz Beck, Ταορμίνα
Locanda Sant’Uffizio Enrico Bartolini, Πενάνγκο

Νέα με ένα αστέρι
Andrea Aprea, Μιλάνο
Enrico Marmo, Βεντιμίλια
Casa Buono, Βεντιμίλια
Locanda Tamerci, Αμέλια
Suinsom, Σέλβα Ντι Βαλ Γκαρντένα
La Stua dei Michil, Λαγκούντο
Luisl Stube, Μπλτσάνο
Paolo Griffa Al Caffè Nazionale, Αόστα
Anima, Μιλάνο
Bubbles, Λάλιο
Cannavacciuolo Vineyard, Καζανόβα ντι Τεριτσιόλα
Terramira, Καπολόνα
Chic Nonna, Φλωρεντία
Campo del Drago, Μονταλτσίνο
Synthesis, Αρίτσια
Pulejo, Ρώμη
Lino, Παβία
Sacred Fire, Σαν Πανταλέο
Senses, Αμάλφι
Prince Cerami, Ταορμίνα
Limu, Μπαγκερία
Tenerumi, Βουλκάνο
Il Sereno al lago, Τόρνο
Trattoria Contemporanea, Λομάτζο
Vitium, Κρέμα
RistoranTino & Co., Σαούτζε ντι Σεζάνα
Dalla Gioconda, Γκαμπίτσε μόντε
Osteria del Viandante, Ρουμπιέρα
Maeba Restaurant, Αριάνο Ιρπίνο
Famiglia Rana Restaurant, Οπεάνο
Il Tiglio, Μοντεμόνακο
Paca, Πράτο
Mec Restaurant, Παλέρμο
Andrea Larossa Restaurant, Τορίνο

Δείτε όλα τα βραβευμένα από τον Michelin εστιατόρια της Ιταλίας στο guidemichelin.com/en/it/restaurants

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.