"Hawker": Τι ετοιμάζουν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης Κίκης στα Πετράλωνα

Το επόμενο viral street food της πόλης θα έχει έδρα τα Άνω Πετράλωνα και χρυσοσκουφάτες υπογραφές.

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Από τη μία, ο Ερβέ Προνζάτο - ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, βραβευμένος πολλές φορές από τους Χρυσούς Σκούφους και με αρκετά χρόνια εμπειρίας πίσω του. Από την άλλη, ο Γρηγόρης Κίκης - ένας από τα πιο ταχύτατα ανερχόμενους μάγειρες στη χώρα -μόλις 26 ετών- και πρόσφατα νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy (Regional Competition/ South-East Europe & Mediterranean). Κοινός τόπος συνύπαρξής των δύο, το -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Hervé", ένα από τα πιο cool fine dining εστιατόρια που είδε ποτέ η Αθήνα. Μετά από αυτό, έρχεται όμως και το "Hawker".

Ένα διαφορετικό street food concept

Προσεχώς, οι δύο σεφ και συνέταιροι θα αποκτήσουν ένα ακόμη 'παιδί' - αναμένεται σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη αυτή τη φορά, το "Hawker" θα είναι ένα all day γευστικό spot που θα υπηρετεί το concept του fusion street food, με το μαγειρικό άγγιγμα πάντοτε των δύο μαγείρων.

> Διάβασε ακόμη: Το "Hervé" εισάγει cool fine dining ήθη στην Αθήνα

Τι -περίπου- θα σερβίρεται εδώ; Burgers με twists, hot dogs, πιάτα με κοτόπουλο, μπολ με ρύζι και σεβίτσε και γενικά φαγητό του δρόμου που θα έχει κάτι να πει, με πινελιές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Θα λειτουργεί ωστόσο από το πρωί με (πολύ καλό) καφέ (σε συνεργασία με τη Μέντα) και θα υπάρχουν επίσης on tap cocktails που θα επιμεληθεί ο Γιώργος Ευθυμόπουλος. Αναμένεται να γίνει στέκι που θα απευθύνεται σε κάθε είδος foodie στην πόλη, ενώ θα -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- θα διαθέτει και μία προσεγμένη αυλή, στο πίσω μέρος. Περισσότερα για το "Hawker" προσεχώς.

Once "Upon" a time στο Παλαιό Φάληρο

Ο Γρηγόρης Κίκης όμως δεν περιορίζεται σε αυτό, καθώς εμπλέκεται ενεργά (μαζί με δύο ακόμη συνέταιρους) και σε ένα ολόφρεσκο all day project στη γειτονιά του, το Παλαιό Φάληρο και την πλατεία Ντάβαρη. Το εν λόγω μέρος ανοίγει τις επόμενες ημέρες και ονομάζεται "Upon". Η κουζίνα του -που θα επιμελείται ο σεφ Κίκης- θα έχει επίσης fusion στυλ, προσαρμοσμένο σε μία πιο comfort λογική. Διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό κελάρι με 300+ ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ενώ πολύ σοβαρή δουλειά θα γίνει και στο κομμάτι του μπαρ, με μία πολύ ηχηρή υπογραφή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".