Κυριακάτικα μεσημέρια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι σεφ του Mercato, Sergio Favata και Roberto Canata, δίνουν νέα διάσταση και ιταλικό στυλ στο παραδοσιακό κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα.

Mercato Brunch

Στην κομψή παραθαλάσσια τρατορία του 5ου ορόφου του Nafsika στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με την εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, κάθε Κυριακή σερβίρουν brunch με άρωμα Ιταλίας εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις των σεφ Sergio Favata και Roberto Canata. "Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, το παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις οικογένειες και τους φίλους μαζί", σχολιάζει ο γεννημένος στη Σικελία σεφ Sergio Favata, προσθέτοντας: "Πιατέλες με antipasti, ζουμερά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, είναι μερικές μόνο από τις πρώτες αναμνήσεις που κρατάω από τις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι, όπου εκτός από αυτά τα πιάτα μοιραζόμασταν και πολλές στιγμές γέλιου". 

Στο πλούσιο brunch του Mercato, που θα σερβίρεται κάθε Κυριακή (1 μ.μ. -4.30 μ.μ) έως τον Απρίλιο, θα βρείτε μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, επιλεγμένες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα μεγάλο salad barμε διάφορες επιλογέςγια να δημιουργήσετε τη δική σας σαλάτα. Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζουμερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινά παϊδάκια και καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι ενώ αγαπημένες γεύσεις θα βρείτε και στο μπουφέ με τα επιδόρπια με τάρτες, εκλέρ, τιραμισού, πανακότα, γεμιστά ψωμάκια brioche και cannoli. Κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος, λειτουργεί Kids Club, εντός του ξενοδοχείου, ενισχύοντας την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Τιμή: 75€ ανά άτομο | Κρατήσεις: 210 890 1199 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.