Στην "Kantina by Stavros Varthalitis" θα δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι αλλιώς

Μια εικονική καντίνα είναι η νέα πρόταση του MasterChef Σταύρου Βαρθαλίτη που παρουσιάζει το ελληνικό street food, το τίμιο, το σωστό, με την προσωπική του ματιά.

Kantina By Stavros Varthalitis

Χωρούν σταθερές αξίες όπως τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι της Ελληνίδας μάνας, μεζεκλίκια όπως το σπεντζοφάι ή και μια φέτα σαγανάκι σε μια καντίνα και μάλιστα στην street εκδοχή τους; Οι σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι της παράδοσης μπορεί να πιστεύουν πως όχι αλλά ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης βάλθηκε να τους διαψεύσει μεταφέροντας τη δική του εκδοχή των πιάτων της τσούκας της μαμάς, μεζέδες και οικείες γεύσεις σε μια εικονική καντίνα. Όπως ο σεφ εξηγεί στο "α", το "Kantina by Stavros Varthalitis" είναι η μαγειρική  έκφραση των δικών του γευστικών αναμνήσεων και περιλαμβάνει value for money προτάσεις για όλους, οικείων σε όλους μας πιάτων, αποτυπωμένων στην street εκδοχή τους. Στο μενού μεταξύ άλλων εντοπίζουμε pulled μοσχαράκι κοκκινιστό πάνω σε πίτα, κεφτεδάκια "Βαρθαλίτικη" μερίδα, κοκκινιστά με τριμμένη φέτα, hot dog σπεντζοφάι και κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικό γιαούρτι και μυρωδικά αλλά και γλυκά που μπορεί να μην είναι ελληνικά αλλά όλοι τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε.

Προσεγμένη παρουσίαση, έμφαση στη γεύση της μνήμης και καλή πρώτη ύλη κυρίως Ελλήνων παραγωγών, είναι το τρίπτυχο στο οποίο πατά ο σεφ με την προοπτική αυτό να είναι "το πρώτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας", όπως λέει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την επιθυμία αν είναι θερμή η ανταπόκριση, να ακολουθήσουν φυσικά καταστήματα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.