Χωρούν σταθερές αξίες όπως τα κεφτεδάκια και το κοκκινιστό μοσχαράκι της Ελληνίδας μάνας, μεζεκλίκια όπως το σπεντζοφάι ή και μια φέτα σαγανάκι σε μια καντίνα και μάλιστα στην street εκδοχή τους; Οι σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι της παράδοσης μπορεί να πιστεύουν πως όχι αλλά ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης βάλθηκε να τους διαψεύσει μεταφέροντας τη δική του εκδοχή των πιάτων της τσούκας της μαμάς, μεζέδες και οικείες γεύσεις σε μια εικονική καντίνα. Όπως ο σεφ εξηγεί στο "α", το "Kantina by Stavros Varthalitis" είναι η μαγειρική έκφραση των δικών του γευστικών αναμνήσεων και περιλαμβάνει value for money προτάσεις για όλους, οικείων σε όλους μας πιάτων, αποτυπωμένων στην street εκδοχή τους. Στο μενού μεταξύ άλλων εντοπίζουμε pulled μοσχαράκι κοκκινιστό πάνω σε πίτα, κεφτεδάκια "Βαρθαλίτικη" μερίδα, κοκκινιστά με τριμμένη φέτα, hot dog σπεντζοφάι και κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικό γιαούρτι και μυρωδικά αλλά και γλυκά που μπορεί να μην είναι ελληνικά αλλά όλοι τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε.
Προσεγμένη παρουσίαση, έμφαση στη γεύση της μνήμης και καλή πρώτη ύλη κυρίως Ελλήνων παραγωγών, είναι το τρίπτυχο στο οποίο πατά ο σεφ με την προοπτική αυτό να είναι "το πρώτο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας", όπως λέει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την επιθυμία αν είναι θερμή η ανταπόκριση, να ακολουθήσουν φυσικά καταστήματα.